Minttusuklaajuustokakku

Minun piti jo aikaisemmin tehdä tämä minttusuklaajuustokakku, joka kuitenkin siinä kakun teon yhteydessä muuttui aikaisemmin postaamakseni suklaajuustokakuksi minttuliköörin puuttuessa. Se oli ihan hyvä juttu, koska tuo suklaajuustokakku oli todella herkullista, mutta niin oli tämäkin. Sain siis tehtyä kaksi hyvää reseptiä tuon erheeni vuoksi. Nyt sitten jo noin viikko sitten sain tuon minttuliköörin ostettua, joten sain tämän reseptin myös kokeiltua. Jos haluat tästä korkeamman kakun, voit tehdä tämän pienempään vuokaan esimerkiksi 24 cm irtopohjavuoka on hyvä tähän. 

Minttusuklaajuustokakku resepti

Minttusuklaajuustokakku      

Pohja:
100g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl jauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl minttulikööriä

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
300g ranskankermaa
2,5 dl sokeria
5 kananmunaa
1 dl minttulikööriä
140g minttutryffeleitä
50g maitosuklaata
(vihreää elintarvikeväriä)

kermavaahtoa
rouhittua suklaata

Vatkaa voi ja sokeri keskenään ja lisää joukkoon kananmunat sekä minttulikööri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa tai voitele 30cmx20cm irtopohjavuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle. Paista 175 asteessa noin 15 minuutin ajan.

Pilko minttutryffelit pieneksi. Mittaa monitoimikoneeseen tuorejuusto sekä ranskankerma ja vatkaa ne hyvin keskenään. Lisää sokeri ja kananmunat sekä minttulikööri ja vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon halutessasi myös vihreää elintarvikeväriä. Ripottele pilkotut minttutryffelit paistetun pohjan päälle ja kaada niiden päälle täyte. Sulata suklaa ja nostele lusikallisia suklaata täytteen päälle. Marmoroi pinta esimerkiksi veitsen kärjen avulla. Vuoraa vuoka ulkopuolelta foliolla ja nosta isomman vuoan sisälle. Kaada isompaan vuokaan kiehuvaa vettä ennen paistamista. Paista 200 asteessa 15 minuutin ajan ja lopuksi 1 tunti 15 minuuttia 175 asteessa. Nosta vuoka pois uunista ja anna jäähtyä yön yli jääkaapissa. Leikkaa viileä kakku annospaloiksi ja koristele kermavaahdolla sekä rouhitulla suklaalla. Voit myös pursottaa kermavaahdon kakun päälle ja tarjoilla kakun leikkaamatta sitä annospaloiksi – ihan oman mielesi mukaan!

Kommentoi

  1. Kaisa says:

    Voisko minttuliköörin korvata jollain muulla?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minttulikööri tuo tuohon kakkuun makua, joten en sitä pois jättäisi. Jos et halua alkoholia kakkuun, niin voit kiehauttaa likööristä alkoholit pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close