Hedelmätäytekakku

Hedelmätäytekakku ja sen kauniisti asetellut tuoreet hedelmät

Kiireinen viikonloppu taas takana. Kakkuja tuli tehtyä muutamia ja lisäksi muutakin leivontaa. Eilen lähes koko päivän vietimme lemmikkipuistossa mieheni siskon syntymäpäiviä viettäen. Tein hänelle toiveiden mukaisen syntymäpäiväkakkun. Pari vuotta sitten tein hänelle yo-täytekakut, joten tiesin aika tarkkaan hänen toiveet kakun täytteestä. Toiveiden mukaisessa täytteessä piti olla valmisvaniljakreemi, pienen kermavaahtomäärän kera. Tuolla mentiin taas tälläkin kertaa. Tuo täyte on helppo valmistaa vaikka ensikertalaisen, koska maustamista tai muuta ei tarvita. Kakun päälle ajattelin ensin mansikoita, mutta koska mansikoita ei kauppareissulla löytynyt, piti muuttaa suunnitelmaa. Valitsin koristeeksi marjoja ja hedelmiä, jotka molemmat ovat sankarin suosiossa! Ne sopivatkin myös kakun täytteeseen hyvin.

Tuosta alta löytyy tekstinä koko täytekakun valmistus pohjan paistamisesta kakun koristeluun.

Paras täytekakku juhlapöytään

Hedelmätäytekakku

Kakkupohja

4 isoa kananmunaa

160 g sokeria

80 g vehnäjauhoja

80 g perunajauhoja

Vatkaa munat ja sokeri kunnolla vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi ne muutamassa erässä vaahdon joukkoon. Nostele nuolijaa apunakäyttäen jauhot vaahdon kanssa kokonaan sekaisin. Kaavi pohjia myöten, jotta jauhopaakkuja ei jää taikinan joukkoon. Pingota leivinpaperi pohjan ja reunan väliin. Voitele vuokan reunat tai laita reunoille leivinpaperisuikaleet. Kaada taikina vuokaan. Paista noin 160 asteessa 30 minuuttia tai kunnes cocktailtikkuun ei jää enää märkää taikinaa, kun painat sen kakun keskelle ja nostat ylös. Kumoa kakkupohja ritilän päälle jäähtymään.

Vaniljatäyte hedelmillä ja marjoilla

2 pss vaniljakastikejauhetta

noin 3 1/2 dl maitoa

2 dl vispikermaa

3 tl vaniljasokeria 

2 persikan puolikasta

1 banaani 

200 g mansikoita

Vatkaa maito ja vaniljakastikejauhe keskenään pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää maitoa tarvittaessa. Tuosta saa tulla aika paksu kreemi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se paksun vaniljakastikkeen joukkoon. Halutessasi, lisää hieman vaniljasokeria joukkoon.

Pilko hedelmät ja marjat täytettä varten.

Kakun kasaus

Kostutukseen 

noin 2 dl vaniljamaitoa tai appelsiinimehua

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kelmuta paistovuoka ja laita pohjalle yksi kakkupohjakerros. Kostuta kakkupohja pullasutia apunakäyttäen. Levitä päälle puolet pilkotuista hedelmistä ja marjoista. Levitä puolet vaniljatäytettä päälle ja nosta seuraava kakkupohjakerros. Toimi kuten edellä seuraavan kerroksen kanssa. Kostuta lopuksi päällimmäinen kakkupohja ja nosta jääkaappiin meheytymään mielellään yön yli. 

Kumoa täytekakku tarjoilualustalle ja ota vuoka sekä kelmut pois kakun ympäriltä. 

Kakun koristelu

1 (säilyke)persikka

viinirypäleitä

mustikoita

punaherukoita

(hilloa)

(hyytelösokeria ja vettä)

4 dl kermavaahtoa

tomusokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

Levitä täytekakun päälle ohut kerros hilloa. Pilko hedelmät haluamallasi tavalla ja levitä marjoja sekä hedelmiä kakun päälle. Käytä tässä omaa luovuutta! Levitä halutessasi kiille (esimerkiksi hyytelösokerista, pakkauksen ohjeen mukaan) hedelmien ja marjojen päälle. 

Huomio! Varsinkin pakastemarjoja käytettäessä kiilteen käyttäminen on ehdotonta.

Vatkaa kerma vaahdoksi yhdessä tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa. Pursottele kauniisti pursotuspussia ja -tyllaa eli pursotuterää apuna käytten täytekakun sivuille ja reunoille. 

Herkullinen ja helppo täytekakkuresepti syntymäpäivään

 Tällä kertaa ei tullut otettua vaihekuvia täytekakun teosta, mutta tarvittaessa täytekakun valmistuksesta löytyy vaihekuvat täältä äitienpäiväkakusta, jonka tyttäreni keväällä teki.Tuo kakku on täytteeltä ja koristuksilta hieman erilainen, mutta perusasiat ovat samat.

Onnea vielä kälylleni :o)

Kommentoi

  1. Tinuski says:

    Kaunis ja ihanan värikäs kakku 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hedelmillä ja marjoilla saa ihanasti luonnollisilla väreillä väriä kakkuun :o)

  2. TeresaElina says:

    voi ku ihana ja värikäs kakku<3

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Tosiaan nuo luonnonvärit ovat kauniita ja kirkkaita :o)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close