Mansikkapiirakka muropohjalla

Tuoreita mansikoita pakkastettaessa, aina joukossa on sellaisia yksilöitä, jotka eivät aivan mene seulan läpi pakkaseen. Niille pitää keksiä jotain käyttöä kumminkin, koska ne eivät kuitenkaan ole vielä syömäkelvottomia.

Päätin pyöräyttää niistä uunin kautta mansikkapiirakan helpoista ja yksinkertaisista raaka-aineista. Tuo olikin hyvä idea! Tämän piirakan kuva jo tuolla facebookin puollella vilahtikin tuossa heinäkuun blogitauon aikana.

 Mansikkapiirakka muropohjalla

Pohja

200 g suolatonta voita

4 dl vehnäjauhoja

1/2 dl sokeria

1/2 tl suolaa

2 rkl kylmää vettä

Täyte

½ litraa mansikoita siivutettua

3 rkl tomusokeria

2 rkl perunajauhoja

Mittaa kulhoon kylmä voi, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Nypi kaikki ainekset sormin sekaisin tai käytä apunasi monitoimikonetta. Lisää lopuksi kylmä vesi ja tee taikinasta tasainen pallo. Painele pohjataikina 35×11 cm vuokan pohjalle ja reunoille. Ota ylimääräiset pois ja säilytä ne myöhempään käyttöä varten.

Siivuta mansikat. Sekoita tomusokeri ja perunajauho keskenään ja siivilöi ne mansikoiden joukkoon, välillä mansikoita sekoitellen. Levitä täyte pohjan päälle.

Kauli loppu taikina alustalle ja leikkaa veitsellä tai taikinapyörällä pitkiä siivuja taikinalevystä. Nostele ne ristikkäin täytteen päälle. 

Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkkaile piirakan paistumista välillä ja laita päälle tarvittaessa folio estämään liiallista tummumista.

Anna piirakan jäätyä. Mielestäni piirakka maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä huoneenlämpöisenä!

Vinkki! Piirakan marjat voi hyvin vaihtaa vaikka vadelmiksi tai mustikoiksi. Riippuen marjan makeudesta, kannattaa sokerin määrää säätää.

Mukavaa viikonloppua kaikille blogin lukijoille!

Pullahiiren keittiön ovat vallanneet marengit, sokerikakkupohjat, kakkukuorrutteet ja -koristeet, suolaiset piirakat.. Näistä ja juhlan tunnelmista lisää myöhemmin :o)

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Hei!

    Oletko "siivonnnut" blogiasia kun yritin etsiä ihanan kinkku ja kalavoileipäkakun ohjettaa, mutta en niitä enää löytänyt?

    t. Satu

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei!

      Tosiaan blogi kärsi kesän aikana "tapaturman" eli silloinen blogialusta (Vuodatus) kaatui ja kaikki kuvat katosivat elokuusta 2009 lähtien tähän päivään. Tämä aiheutti myös kolmen viikon blogin päivitystauon ja sen jälkeen blogi toimikin hetken aikaa väliaikaisessa osoitteessa. Siirrän kyllä näillä näkymin kaikki reseptit ajan kanssa tänne uudistettuun blogiin. Pahoittelen ongelmaa! Lisäilen tänne kysynnän ja toiveiden mukaan reseptejä. Voileipäkakuista löytyy ainakin tällä hetkellä kinkkukakun resepti. Kalakakun voin lisäillä viikonlopun aikana. Toivottavasti se riittää!

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Nyt on kalavoileipäkakkukin lisättynä tuonne voileipäkakut-osioon. Muutkin tulevat, kunhan tekniikka antaa minulle mahdollisuuden siirtää kaikki vanhat kirjoitukset blogiin.

  2. Nimetön says:

    Tuhannet kiitokset Taru – voileipäkakkusi ovat olleet Ykköstuote juhlissa ja enpä ole koskaan "talteen" ohjeita laittanut, kun olen ajatellut että blogistasi ne aina kuitenkin löytyvät. Koskaan ei siis pitäisi luottaa että tekniikka toimii;)
    t. Satu

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tässä sitä huomaa, ettei tekniikkaan voi luottaa, jos ei ole kopion kopion kopiota :o) No, nyt kuitenkin materiaali on onneksi tallessa, joten sen puolesta ei huolta (ainakaan tällä hetkellä…). Ne vaan pitää saada siirrettyä!

  3. Nimetön says:

    Heissan,

    osaatko antaa vinkkiä mistä voisin löytää tuollaisen suorakaiteen muotoisen piirakkavuuan?
    Olen etsinyt paikasta jos toisestakin + netistä enkä löydä mistää :/

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei!

      Esimerkiksi ChezMarius myy nettikaupassaan ainakin näitä samoja vuokia. http://kauppa.chezmarius.fi/naytatuote.php?lTuoteTunniste=4074 Lisäksi juuri näitä jossain näin, mutta nyt en millään saa päähäni, missä se oli…

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Tai siis saman tapaisia vuokia.

    3. Nimetön says:

      Kiitos tuhannesti, pistin hetitilaukseen 🙂

  4. Nimetön says:

    Olipas tämä hyvää, leivoin viime vkloppuna!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva saada palautetta resepteistä! Mukavaa että maistui :o) Onko tämän viikonlopun leipomukset jo tiedossa? :o)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close