Vadelma-persikkapiirakka

Viimeisellä lomaviikolla ennen koulujen alkua yllätin lapset vadelma-persikkapiirakalla. Pihallemme kertyi viimeisten lomaviikkojen aikana parhaimmillaan kymmenen lasta pelaamaan pihapelejä ja leikkimään. Oli ihanaa kesätunnelmaa, kun minä paistelin lapsille vadelma-persikkapiirakkaa samalla kun lasten naurua ja leikin ääniä kantautui pihalta. Oli aika uskomatonta, että kymmenen eri ikäistä lasta (3-11-vuotiaita) leikkivät kaikki samaa leikkiä, ilman minkäänlaista riitaa tai ongelmaa. Voin sanoa, että ei tuota ihan joka päivä tapahdu… ;o) 


Vadelma-persikkapiirakka

Pohja

3 1/2 dl jauhoja

150 g voita

1 1/2 dl sokeria

Täyte

2 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

150 g ranskankermaa

100 g ricottajuustoa tai tuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

2 rkl perunajauhoja

4 dl vadelmia

2 persikkaa

Laita kylmä voi, sokeri ja jauhot keskenään monitoimikoneeseen. Murusta seos leikkuuterällä mureaksi. Ota noin 1 1/2 dl muruseosta erilleen ja painele loput noin 15×20 cm vuokan pohjalle. 

Paista pohjaa noin 10 minuutin ajan 175 asteessa.

Valmista täyte vatkaamalla täytteen ainekset – marjoja ja persikkaa lukuunottamatta – keskenään. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Kuori persikat ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Levitä vadelmat ja persikat täytteen päälle. Murustele lopuksi erilleen otettu muruseos koko piirakan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35-45 minuutin ajan.

Anna jäähtyä ennen paloiksi leikkaamista! 

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Kuulostaa lupaavalta yhdistelmältä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ensimmäistä kertaa noita yhdistelin piirakassa ja hyvin toimi :o)

  2. Sohviss says:

    Kuulostaa ja näyttää herkulliselta! Pitääkin joku kerta kokeilla 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Suosittelen kokeilemaan. Hupeni sen verran nopeasti :o)

  3. Merjan Marsipaanipuoti says:

    Ihanan raikas uusi blogin ulkonäkö sinulla täällä 🙂 Ihania reseptejä, tämäkin varmasti huippu hyvää.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Merja! Täällä yritetään saada vanhan pohjalta uutta kasaan! Malttamattomana odottelen, että saisin siirrettyä loputkin vanhat tekstit kommentteineen tänne!

  4. Nimetön says:

    Vadelma & persikka ovat lyömätön yhdistelmä. Kannattaa kokeilla muissakin leivonnaisissa esim. mamman marjapiirakassa.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Totta puhut :o) Sopii varmasti moneen! Joskus olen täytekakussa käyttänyt ja siihenkin menee hyvin varsinkin vaniljaisen täytteen kanssa.

  5. Nimetön says:

    Todella harmillista, että niin monta hyvää blogia on tuhoutunut. Harmittaa sekä meidän lukijoiden että tekijöiden puolesta, olette tehneet paljon työtä ja antaneet meille paljon. Ihanaa, että jatkat kuitenkin. Mutta asiaan.. Sinulla oli paljon ihania piirakkaohjeita, joista erityisesti yhtä jäin kaipaamaan. Pohjaa en muista, mutta täytteenä taisi olla ranskankermaa ja muuta, päällä marjoja ja muistaakseni kiille. Olet tehnyt sitä useamman kerran, yhden postauksen muistan kun kerroit tehneesi sitä äitisi ystäville. Olisikohan sinulla vielä ohje tallessa, en ehtinyt vielä kokeilla sitä. Olisi kiva saada se takaisin. Kiitos.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tosiaan harmittaa tämä blogisotku ihan kaikkien muidenkin bloggaajien kuin lukijoidenkin puolesta! No, ehkäpä tämä oli tarpeellinen tapahtuma, jotta me kaikki osaamme nyt jatkossa huomata netin haavoittuvuudet… Ikävä sellainen kuitenkin!

      Olenkin ihmetellyt, ettei tuosta piirakasta ole kyselyitä tullut, koska tuo on yksi omista suosikeista. Suosikkeja on monia, mutta tuo on kyllä korkealla siinä listalla! Laitan sen tänne mahdollisimman pian :o) Suositten kokeilemaan kyllä!

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Resepti lisätty makeisiin piirakoihin!

  6. Nimetön says:

    Todella hyvää!!!! Ihanat maut ja helppo tehdä. Maistui koko perheelle 🙂

    Mari S

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Aika moni on innostunut tätä piirakkaa leipomaan. Facebookin puolellakin on moni kertonut reseptiä kokeilleensa ja siitä pitäneensä. Resepteistä on kiva saada palautetta myös muilta (koti)leipureilta :o)

  7. Merjan Marsipaanipuoti says:

    Viitaten edelliseen kommenttiini.. Samoin minä odottelen että saisi koko ed. blogin sisällön siirrettyä kommenttejen kera. Onkohan siitä mitään tietoa milloin se onnistuu? Oletko kuullut mitään. Ei meinaa jaksaa enää odottaa kun tämä on sen verran kauan jo jatkunut 😛

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tiedän Merja todella tunteen! Sormet niin syyhyäisi, jotta saisin koko materiaalin tänne. Ei voi kun odottaa. Ovat lupailleet työkalua, mutta kun kaikki muukin on edelleen Vuodatuksessa sekaisin, niin luulen, että hetki menee! Toivotaan kuitenkin, että vielä joku päivä se koittaa :o)

    2. Merjan Marsipaanipuoti says:

      Joo ei voi kuin odottaa.. Voisihan ne sieltä muutoin siirtää, mutta olisi kiva saada kaikki kommentit mukaan.

  8. Heidi/Mustikkasuu says:

    Kokeiltu on! Kiitos ohjeesta, teen kyllä toistekin 😉 Pirteä yhdistelmä tuo vadelma ja persikka.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva kuulla! Tämä on maistunut monelle 🙂

  9. Nimetön says:

    Vihoinkin sain tehtyä tätä, hyvää tuli! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla 🙂 Tämä sopisi hyvin vaikka pääsiäisen tarjottavaksi.

  10. Nimetön says:

    nyt en ymmärrä.. tuo vuokahan on tooodella pieni. no tein pellille noilla mitoilla ja pohjasta tuli aikas paksu! (ei yhtään niin ohut kuin kuvassa).nooo kun sain pohjan paistettua, piti kaataa täyte päälle ja täytehän oli niiiiin löysää että se valui pohjan päältä reunoille. Vadelmia laitoin pienen pakastepussin verran ja siinäkin meinasi olla liikaa,eli tuo 4dl on aika paljon :/ miten täää nyt ei onnistunu ollenkaan..

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Ikävä kuulla epäonnistuneesta leivontakokemuksestasi. Otithan posjasta tuon muruseoksen ensin erilleen? Näin ollen pohjan määrä putoaa lähes puoleen. Jos käytössä on puutarhavadelmia, niin neljään desilitraan ei minun mielestäni ihan hirveän montaa suurta vadelmaa mene. Minä vieläpä käytin metsävadelmia, jotka ovat pieniä, jolloin niitä menee hieman enemmän. Pohjan pitäisi olla tiiviisti vuoassa, joten ihmettelen tuota reunoille valumista. Täyte on löysää, mutta kananmunat hyydyttävät täytteen oaistamisen aikana. Täytettä pitäisi kuitenkin olla niin paljon, että se jää aika paksuksi kerrokseksi pohjan päälle. Kerro teitkö aivan ohjeiden mukaisesti ja minkälainen pelti sinulla oli käytössäsi (toivottavasti reunallinen vuoka). Pohditaan yhdessä miten ensi kerralla onnistuisit!

  11. Päivi / Inkiväärihillo says:

    Hei! Isot kiitokset ohjeesta! Olen tehnyt reseptilläsi jos jonkinmoista piirakkaa ja aina onnistuu! Seuraavaksi suunnitteilla mustikka. Kestääkö piirakka pakastamisen? Leipoisin nyt ja viikon päästä juhlat?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että tämä resepti on ollut suosittu! Luulen, että tämä kestää pakastamisen, mutta jos persikat on suurina, niin ne voivat hieman "pehmentyä" tavallisesta. Näin ollen (varmuuden vuoksi) hieman pienisin persikoita pienemmiksi.

    2. Päivi / Inkiväärihillo says:

      Kiitos vastauksesta! Muotoilinpa huonosti kysymyksen, tarkoitin siis mustikkaisen version pakastamista. Mutta nyt kun asiaa tarkemmin muistelen, taisin kyllä pakastaa ehkäpä päärynä-karpalopiirakan paloja jonka siis tämän piirakan pohjaa käyttäen tein.

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Tai ehkä minä vain luin huolimattomasti… 🙂 No, mutta kyllä luulisin pakastamisen onnistuvat ihan hyvin. Rauhallinen sulatua (ei mikrossa), niin varmasti maistuu! Kivan kuuloisia makuversioita sinulla on ollut!

  12. Nimetön says:

    Tuplaanko ohjeen, jos haluan tehdä sellaisen normi uunipellillisen? 🙂

    Kyselee Mari S

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuplaa vaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close