Kasvisvoileipäkakku pesto-rucola-fetajuusto




Törmäsin toissa viikolla kaupassa uuteen tuorejuustoon. Sain maistiaisia rucola-pesto tuorejuustosta. Nappasin pari rasiaa mukaani, kun heti alkoi mielessä pyörimään kasvisvoileipäkakku. No, autossa sitten mietin, että eipä tuo maku olisi ollut vaikea itsekään lisätä tuorejuuston joukkoon eli rucolaa, pestoa ja muutamaa muuta maustetta… Valmistin kuitenkin tuon voileipäkakun näistä valmiista tuorejuustoista, koska nehän oli jo ostettuina.



Kasvisvoileipäkakku

Rucola-pesto-fetajuusto 

1 pkt ruispaahtoa (iso paketti)

Täyte 1. 

2/3 prk marinoituja fetakuutioita

150 g ranskankermaa

100 g kermaviiliä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

Täyte 2.

400 g rucola-pesto tuorejuustoa

150 g ranskankermaa

100 g kermaviiliä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

Kostutus

laimennettua omenamehua      


Kuorrutus

150 g ranskankermaa

2 dl vispikermaa

Koristeluun

fetajuustoa/salaattijuustoa

rucolaa

basilicaa

tomaatteja

viikunaa

viinirypäleitä  

 

Kasasin kakun 17 x 17 cm irtopohjavuokaan. Täytekerroksia oli molemmilla täytteillä kaksi eli neljä yhteensä. Halusin kakusta korkean, koska tuosta tulee näyttävyyttä kakulle.

Mittaa täyte 1. ainekset tehosekoittimeen ja tee siitä tahnamainen. Tyhjennä kulho ja tee sama juttu täytteelle 2..

Leikkaa leivistä reunat ohuelti pois.

 Laita kaksi kelmua ristikkäin vuoan päälle ja paina ne vuoan sisään, jotta voileipäkakun irroittaminen vuoasta kävisi helpommin. 

Laita ensimmäinen kerros leipiä vuoan pohjalle. Leikkaa leivät sopivan kokoisiksi paloiksi. Kostuta omenamehulla, pullasutia apuna käyttäen. Levitä ensimmäisen täytettä noin puolet leipien päälle. Lado seuraava kerros leipiä täytteen päälle. Huom! Katso, että saumakohdat eivät tule aina samaan kohtaan vaan vaihtelevat paikkaa. Kostuta ja levitä täyte 2. puolet leipien päälle. Jatka vuorottelemalla molempia täytteitä yhdet kerrokset. Muista myös kostuttaa leivät kevyesti.

Vedä kelmut tiukasti kakun ympärille. Voit vielä laittaa kevyen painon esimerkiksi leikkuulaudan voileipäkakun päälle.Anna ollaäkaapissa seuraavaan päivään. 

Ota kelmut auki voileipäkakun päältä ja nosta kakun päälle tarjoiluastia. Kippaa voileipäkakku astian kanssa oikein päin ja poista sekä vuoka että kelmut voileipäkakun ympäriltä. 

Mittaa kulhoon kuorrutetta varten ranskankerma ja vispikerma. Vatkaa vaahdoksi. Levitä vaahto voileipäkakun päälle. Voit myös halutessasi pursottaa kuorrutteen voileipäkakun päälle.

 Koristele haluamallasi tavalla. 

Fetajuusto on nykyään nimellä salaattijuusto, mutta itse tykkään käyttää tuota fetajuustosanaa. Itse käytin Pirkan öljymarinoituja salaattijuustokuutioita, joita tykkään käyttää niin salaateissa, leivonnassa kuin ruoanlaitossakin

Alla kuvasarja voileipäkakun koristelusta… Aina ei aluksi tiedä miltä voileipäkakku lopulta näyttää. Tuossakin kuvasarjassa nähdään hieman eri variaatioita tuosta koristelusta 🙂

  

 




Kakun mausta sen verran, että tuo fetatäyte oli aika paksua ja toinen täyte oli huomattavasti löysempää. Hyvin kuitenkin tasapainottivat makuja. Osa syöjistä totesi, että onko samaa täytettä kaikissa väleissä. Ilmeisesti sopivat maut siis hyvin yhteen – yrttimakuja molemmissa.  

Mielestäni tuo kuorrute on mitä parhain voileipäkakuissa. Sitä voikin hyvin maustaa hieman pippurilla, sitruunalla, suolalla tms., mutta ei välttämättä tarvitse mitään lisukkeita. Pitkään kesti aikoinaan ennen kuin löysin tämän kuorrutteen voileipäkakkuihin. Yleensä kaikki kuorrutteet olivat liian löysiä tai muuten huonoja käytössä, vaikka maku olisikin ollut kohdallaan. Tämä toimii mielestäni tasapainottamassa täytteen makuja yksinkertaisen makuisena kuorrutteena. Ja onhan tuo erittäin helppo ja nopea tehdäkin.

    

Kommentoi

  1. Minka says:

    Kylläpä näyttääkin herkulliselta! 🙂 Kivaa vaihtelua niihin lihaisiin voileipäkakkuihin.
    Tuoreet viikunat ovat niin kauniin näköisiä ja hyviäkin! Ostin itsekin just kaupasta muutaman, mutta en tiedä vielä mihin ne käyttäisin vai söisinkö sellaisenaan 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Tuntuu, että noita viikunoita on nyt lähiaikoina ollut esillä monessa paikassa. Aika hauska, koska on minulle ainakin aika tuntematon hedelmä.

  2. Karusellisti says:

    Kuulostaa hyvältä! Ostin juuri tuota samaista tuorejuustoa, siinä on mukavan pehmeä koostumus. Saanko linkata blogisi sivulleni?

    http://www.kanelikaruselli.blogspot.fi

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuo koostumus on tosiaan pehmeä/löysähkö, joten tästäkin 2. täytteestä meinasi tulla aika löysä, kuten tuossa päivityksessä kerroinkin. Hyvin kuitenkin kostutti leipiä, mutta pysyi kuitenkin paksuna kerroksena. Minun mielestäni tämä oli herkullista, ehkä pikkaisen tuon fetajuuston ja tuon maustetun tuorejuuston vuoksi suolaista. Tämä oli syöjistä vain minun mielipide. Muut ei suolaisuutta niin huomanneet. Rehellinen raati oli maistelemassa, johon luotan 🙂
      Saat toki linkittää blogini!

  3. Madicken says:

    Oi tämä on kaunis! Viikunat on tosiaan valtavan hyvännäköisiä koristeena, pitääpä laittaa korvantaakse!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Kyllä nuo viikunat ovat kauniita ja tosiaan en ole niitä oikeastaan ennen käyttänytkään. Mielestäni nuo ovat vielä hyvän makuisiakin, joten kannattaa muistaa seuraavillakin kerroilla!

  4. Enny says:

    Hei! Suunnittelin tätä kakkua pikkuserkkuni rippijuhliin, joihin teen kakut, mutta on jo sen verran vanha ohje, etten usko, että tuota tuorejuustoa löytyy enää kaupasta, itse en ole ainakaan törmännyt.. Mitä mausteita siis laittaisit maustamattoman tuorejuuston sekaan rucolan ja peston lisäksi? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei Enny! Kyllä tätä pitäisi ainakin netin mukaan vielä löytyä kaupoista. Tässä sinulle linkki tuotteeseen: http://www.arla.fi/tuotteet/tuote/?productid=5760466979108
      Tuossa pestossa on jo paljon makua, joten luulen, ettei tuo tuorejuusto muuta kaipaa. Peston yrtit, valkosipuli ja öljy antaa jo mukavasti makua.

  5. Enny says:

    Niin näköjään! Ei ole vain osunut silmiin, saa nähdä teenkö sitten itse sekoituksen vai ostanko tuota valmista, jos löydän 🙂 Kiitos !! Ja kiitos muutenkin aivan upeasta blogista, ihan paras blogi on kyllä ja huippuja ohjeita 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva, että pystyin olemaan avuksi! Kiva kuulla, että blogista pidät ja olet löytänyt hyviä ohjeita – siihen pyritään aina 🙂 Mukavaa kevättä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close