Mustikka-valkosuklaapalat

Sateisena päivänä teki mieleni leipoa lapsille jotain. Alunperin minun piti leipoa lasten kanssa yhdessä, mutta lopulta minä leivoinkin nopeasti nämä herkut ihan itse. Minulta usein kysellään, että mistä reseptit saavat alkunsa. Tämä resepti lähti ihan siitä, että sen piti olla jotain helppoa ja herkullista. Otin avatun voi paketin jääkaapista ja mietin, että minkälaisen reseptin tekisin tämän 150 g voipalan ympärille. Ensimmäisenä mielessä oli muffinssit, mutta kun tuo tässä reseptissä käyttämäni vuoka tarttui käteeni ennen muffinssipellin löytymistä, päätin tehdä nämä tuohon vuokaan. Ihan hyvin nämä voisi paistaa vaikka muffinsseiksikin. Paistoaika on vaan hieman lyhyempi. Meillä varsinkin eskari-ikäinen neitokainen pitää kovasti valkosuklaasta ja minulla oli vieläpä tallella reissusta ostamiani valkosuklaa ”hippuja”. Voit hyvin käyttää rouhittua valkosuklaata tässä reseptissä. Koska tuon valkosuklaan kaveriksi halusin jotain lisämakua, pakastimessa olleet kummitätini keräämät mustikat houkuttelivat ottamaan mustikat mukaan reseptiin. Tämän jälkeen vain sellaista perusohjetta voita ja sokeria, hieman munia. Lisäksi jauhoja, nostatusainetta sekä nestettä – sopivat määrät 🙂 Siitä kaikki lähti ja tässä on lopputulos




Mustikka-valkosuklaapalat


150 g voita

1 1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

1 1/2 dl maitoa

noin 2 dl valkosuklaata rouheena

noin 2 dl mustikoita


Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan hyvin sekoittaen. Vatkaa massa tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Lisää massan sekaan kuivat aineet sekä maito vuorotellen hyvin sekoittaen. Nostele lopuksi valkosuklaa joukkoon ja ihan viimeisenä nopeasti sekoittaen jäiset tai tuoreet mustikat. Levitä taikina 15 x 20 cm vuokaan tai muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Muffinsseja hieman vähemmän aikaa. Nosta jäähtymään esimerkiksi ritilän päälle ja leikkaa sopiviksi annospaloiksi.


Vinkki! Älä sekoittele taikinaa enää mustikoiden lisäämisen jälkeen kovasti, jotta koko massa ei värjäänny siniseksi. Voit myös varioida reseptiä käyttämällä muita marjoja.


Vinkki! Voit jättää osan mustikoista ja valkosuklaasta ripoteltavaksi taikinan päälle, kun se on levitetty vuokaan.



Herkuttele sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera!


Kommentoi

  1. Anskuli says:

    ai että, varmasti hyvää =p Jos tuota tekis pellille niin monikohan kertainen taikina pitäs tehä?

  2. redrose82 says:

    Oi vitja kun näyttää mehevältä, pehmeältä ja herkulliselta 😛

  3. Nimetön says:

    Yhdyn täysin aikaisempiin kommentteihin…….

  4. Lindasd says:

    Pakko kokeilla, jos tuo parantais mun flunssan (kukaan muuhan silloin ei tuota voisi syödä jos ite sen teen, harmi….) 😛

  5. Pullahiiri/Taru says:

    Anskuli: Tosiaankin oli herkullista. Nyt on pellillinen uunissa vadelmilla ja mustikoilla välipalaksi. Tein tuplana tuon annoksen (ehkä marjoissa hieman innostuin, joten niitä tuli todella paljon :)) ja se riitti 60cm uunin panulle ihan hyvin. Lopputulos ei ole vielä selvillä kun paistuu vasta uunissa.
    Redrose82: Oli juuri kuvailemasi kaltainen…
    Anonyymi: Kiitos 🙂

  6. Lindasd says:

    Piti tulla viä laittaan toinen kommentti, että tein eilen näitä, ajattelin että teen pellille, mutta taikina oli niin "sitkiää" tms. että se vain liukui pellin toiselta puolelta toiselle eikä levinnyt tasaisesti joten kaavin sen sitten muffinssivuokiin. 😀 Ja niistä tuli aivan älyttömän hyviä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mikäköhän taikinassa on ollut? Eipä minulla ainakaan sitkeää ollut vaan ihan "tavallista" marjapiirakkataikinan tyyppistä taikinaa. Levittäminenkin onnistui hyvin – jo muutamaan kertaan olen noita tehnyt 🙂 Hyvä, että onnistui muffinssiversioina!

  7. Nimetön says:

    Tein tätä piirakaa viikonloppuna. Tämä oli tosi hyvää, vaikka vähän pinnalta kärähtikin kun ei toi uuni oo mikään paras toimintakyvyltään. Piti pitää 10min enemmän uunissa kun ei meinannut keskeltä hyytyä. Ei paljon jäänyt seuraavalle päivälle syötävää, että hyvää oli =)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että maistui! Omaa uunia tosiaan pitää oppia "kuuntelemaan". Jos pinnalta meinaa kärähtää, niin ei muuta kuin folioa päälle.

  8. Nimetön says:

    Laitoin valkosuklaata pinnallekin ja ne kärähti, vaikka olivat uunissa alle 30min 🙁
    Hyvänmakuinen piirakka kuitenkin. Yleensä en tykkää valkosuklaasta, mutta tähän sopii todella hyvin.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hyvä, että maku oli kohdallaan. Valkosuklaa kärähtee kyllä helposti. Voit hyvin laittaa folion piirakan päälle noin puolessavälissä paistoa, niin pinta ei pääse kärähtämään. Muutenkin voi suojata piirakoiden ja muiden paistosten tummumista foliolla. Minä en myöskään ole suurensuuri valkosuklaafani, mutta minunkin mielestäni tässä makuyhdistelmät olivat kohdillaan.

  9. Nimetön says:

    Hei!!!
    Tein juuri muffinsseja – ilman valkosuklaata – koska sitä ei talosta löytynyt. Kyllä tuli makoisia ja kauniitakin;) Seuraavaksi aion laittaa muffinsseihin "valkosuklaasydämen", varmasti maistuu kaikille!
    Kiitos ihanasta – ja helpostakin – ohjeesta;))

  10. Nimetön says:

    Ai niin, ja uunissa riitti n. 23 min.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että muffinssimuodossa onnistuit hyvin. Suklaan voi hyvin jättää poiskin, mutta tuo valkosuklaasydän kuulostaa kyllä niin herkulliseltä, että sitä kannattaa kokeilla :)Tosiaan muffinssien kanssa riittää lyhyempi paistoaika, sekin ihan muffinssien koosta riippuen. Kannattaa kokeilla jo noin 15 minuutin jälkeen tikulla leivonnaisten kypsyyttä, jotta ne jäävät mahdollisimman meheviksi. Kiva, kun jätit kommenttia tänne blogiin!

  11. Sunday says:

    Tein tätä eilen juhannukseksi ja tuli todella hyvää! Paistoajasta: Mulla alkoi 25min jälkeen olemaan piiraassa sen verran väriä pinnassa jo (paljon enemmän kuin sulla tuossa kuvassa, mutta ehkä siinä on sitä valkosuklaata just päällä?) joten otin piiraan pois. Ihan keskimmäiset palat jäivät kyllä pikkuisen löysiksi. Ois ehkä pitänyt vaan tiputtaa vähän lämpötilaa tai tosiaan laittaa sitä foliota, mutta luulin että se oli valmis jo. Mutta ei siis haitannut, muuten ohje toimi täydellisesti. Ihana valkosuklaa-mustikka-yhdistelmä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, etta maistui. Tosiaan kannattaa kokeilla tikkutestilla pohjan kypsyytta. Jos pinta alkaa tummumaan, niin juuri tuo mainitsemasi folio auttaa siina. Itse olen folion suurkayttaja erilaisten piirakoiden ja varsinkin juustokakkujen paistamisessa.

  12. Veera says:

    Moi!
    Kuinka paljon tuo valkosuklaa on grammoina?

  13. Jaana says:

    Kokeilin juuri tehdä piirasta, mausta en tiedä kun on vielä uunissa, helppo ohje�� Piirakan koko vain ihmetytti, mulla tuli ohjeella niin paljon taikinaa, että tein sen tuplasti isompaan vuokaan kun ohjeen 15 x 20

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close