Suppilovahverokierteet






Ensilumi satoi viime viikolla maahan ainakin täällä etelässä. Se yllätti minut 🙂 Taidan siis olla hieman myöhässä tämän suppilovahveroreseptini kanssa. Toivotaan että te olette saaneet sienet säilöön ja pystytte niistä laittamaan ruokaa ja leipomaan myös talvella.

Käväisimme pikaisesti sienimetsällä viikko sitten. Suppilovahveroita oli metsä pullollaan, mutta pimeän tulo ja astioiden riittämättömyys esti meitä keräämästä enempää. Harmittaa, että niin paljon sieniä jäi tuonne ensilumen alle. Sienet ja eteenkin suppilovahverot ovat näin syksyisin kova sana ja täältä blogistakin löytyy jo suppilovahveropiirakkareseptejä eri variaatioissa. Viime syksynä kokeilin kolmea erilaista piirakkaa ja ne tekivätkin kauppansa meillä ja myös teidän lukijoiden kodeissa. Myös tänä vuonna nuo viime syksyn reseptit ovat olleet kysyttyjä ja viime viikot tuo suppilovahveropiirakkapäivitys on ollut yksi blogini luetuimpia reseptejä. Tällä kertaa en tehnytkään suppilovahveroista piirakoita vaan aivan muuta suolaista herkkua. Nämä sopisivat hyvin vaikka juhliin tarjolle tällaisenaan tai sitten vielä pienempinä minimuffinssipeltiin tehtyinä.




Suppilovahverokierteet


Sämpylätaikina


2 1/2 dl vettä

15 g tuorehiivaa

3 rkl öljyä

noin 6 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita 

1/2 rkl sokeria

1 tl suolaa


Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veden joukkoon. Lisää myös öljy. Sekoita kaurahiutaleet noin 3 dl vehnäjauhoja ja lisää suolan sekä sokerin kanssa veden joukkoon. Alusta taikinaa lisäillen vehnäjauhoja, kunnes taikina on sopivan kimmoisaa. Laita kulhon päälle leivinliina ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi. 


Täyte


400 g suppilovahveroita (puhdistettuina)

1/2 sipuli

1 suippopaprika

200 g maustamatonta tuorejuustoa

n. 40 g aurinkokuivattuja tomaatteja

1 puntti persiljaa

 maun mukaan suolaa

maun mukaan mustapippuria


Pilko sieniä hieman ja laita ne kuumalle paistinpannulle. Anna sienistä erottuvan nesteen haihtua pannulta. Pilko joukkoon sipuli sekä paprika. Sekoittele niin, että sipuli ja paprika pehmenevät. Jäähdytä seos. Pilko aurinkokuivatut tomaatit sekä persilja. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon aurinkokuivattu tomaatti, puolet persiljasta sekä jäähdytetty sieniseos. 


Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi. Levitä täyte taikinalevyn päälle. Ripottele vielä loput persiljat täytteen päälle ja kieritä rullaksi. Leikkaa rulla noin 15 palaan. Voitele muffinssivuoka kevyesti ja nosta palat vuokiin. Nosta vielä hetkeksi nousemaan leivinliinan alle. 


Paista noin 200 asteessa noin 15 minuutin ajan. Nautiskele esimerkiksi keiton lisukkeena tai vaikka iltateen kanssa. 



Vinkki! Käytin itse perinteistä Philadelphia-tuorejuustoa näihin kierteisiin, mutta näihin voi hyvin käyttää myös muuta maustamatonta tuorejuustoa. En kuitenkaan suosittele käyttämään kevyt-versioita.




 

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Herkullisen näköisiä pakko leipoa voisiko sienten sijasta käyttää jauhelihaa .

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Miksikäs ei voisi käyttää jauhelihaa. Sopisi varmasti ihan hyvin. Jos kokeilet, niin tulehan kertomaan miltä maistuivat. Mielelläni kuulen miten erilaiset variaatiot onnistuvat.

  2. Sanna says:

    Näitä pitää kokeilla 🙂 mutta ajattelin korvata sienet pororouheella, sillä joukossa on sieni-kammoinen 😉

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kuulostaa oikein hyvältä idealta. Tuo pororouhe on minulle tuntematon. Voitko kertoa siitä hieman tarkemmin?

    2. Sanna says:

      Tälläistä olen löytänyt kaupasta: http://www.lapinliha.fi/tuotteet/muut_porojalosteet/kotasavu__poron_kylmasavurouhe , olen käyttänyt niin pizzoihin kuin piiraisiinkin. Sitä on myös muilta valmistajilta ja se löytyy samasta paikasta kuin kinkku- ja kebabsuikaleet 🙂

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos vinkistä! Pitääkin pistää tuo tuote mieleen tulevia leipomisia varten 🙂

  3. Nimetön says:

    Voisitko auttaa minua aika tietämätöntä mutta innokasta leipojaa. Nimittäin minulla olisi tarkoituksena leipoa ystävälleni synttäri kakku muuta se olisikin muffinssi ja vieläpä reilun kokoinen. Joten apua tarvitsisin sopivan ja hyvä ohjeen löytämiseen. Olen etsinyt sivuiltasi mutta tuntuu etten oikein löytänyt varmaan oikeaa osoitetta… Toiveena olisi jokin sukulainen resepti. Kiitos paljon jo etukäteen!!! Blogisi on mahtava

  4. Nimetön says:

    *suklainen

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tarvitsetko enemmän kakkupohjan reseptiä vai vinkkiä kuinka tuo kakku kasataan?

  5. Nimetön says:

    Ajattelin jotakin suklaista muffinssi reseptiä ja jotain kaunista kuorrutetta;)!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Katsoitko tuolta muffinssit-kategoriasta? Siellä on monia reseptejä varsinkin suklaamuffinsseihin.

  6. Sanna says:

    Piti tulla kertomaan, että tein nyt näitä kierteitä niin, että korvasin sienet sillä pororouheella. Hyviä tuli, suolaa ei kannata lisätä yhtään, sillä tuo rouhe on itsessään tosi suolaista. Täytyy joku kerta tehdä tuplasatsi, niin että teen sienilläkin 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Sanna jättämästäsi kommentista. On todella mukava saada teiltä variaatioita resepteihin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close