Hedelmäinen Limoncellokakku


Leivoimme lasten kanssa yhdessä nopean hyydykekakun iseille tarjoiltavaksi. Ekaluokkalainen sukulaistyttö pääsi vielä kokeilemaan ensimmäistä kertaa pursotustaitojaan kakun reunaan. 

Viikonloppu oli kaikin puolin kiireinen ja perinteinen täytekakku vie aina hieman enemmän aikaa kuin hyydykekakku. Tänä vuonna lisäksi mieheni suku tuli meille juhlistamaan isänpäivää, joten kakku tehtiin tarjolle tuohon tilaisuuteen. Koska osa vieraista tulivat suoraan omista menoistaan meille, tein tarjolle kakun lisäksi hedelmäistä pastasalaattia ja kinkkupiirakkaa. Lapsille oli tarjolla vielä nakkisoppaa 🙂 Meidän leipoman hyydykekakun lisäksi mieheni sisko toi tarjolle herkullista suklaakakkua. Leivoimme vaarille, ukille ja papalle suklaakeksejäkin isänpäivälahjaksi, mutta niistä enemmän toisella kertaa.



Hedelmäinen Limoncellokakku


Pohja

200 g digestive keksejä

80 g voita


Täyte

 3 dl vispikermaa

400 g maustamatonta tuorejuustoa

4 passionhedelmää

125 g mangososetta

2 dl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

6 liivatelehteä

1 dl Limoncello-likööriä


Päälle

noin 3 dl metsävadelmia

2 dl vettä

1 dl hyytelösokeria

1 dl vispikermaa

(tomusokeria, vaniljasokeria)


Murskaa keksit muruksi monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulimella kaulimalla. Sulata voi ja lisää se keksimurun joukkoon. Painele seos noin 26 cm kakkuvuoan pohjalle. Nosta kylmään täytteen valmistuksen ajaksi. 


Laita liivattelehdet likoon kylmään veteen ainakin 5 minuutin ajaksi. Vatkaa kermavaahdoksi. Paseeraa passionhedelmät (painele hedelmänliha siivilän läpi) ja sekoita mangososeen kanssa. Notkista tuorejuusto yhdessä tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa. Kiehauta likööri niin, että alkoholi poistuu ja samalla neste kuumenee liivatteita varten. Nosta liotetut liivatelehdet kiehuvan nesteen joukkoon ja sekoita. Älä enää keitä seosta. Lisää liivateseos hieman jäähtyneenä mango-passionsoseen joukkoon ohuena nauhana. Lisää mango-passionsose tuorejuuston joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Kaada tasaiseksi massaksi sekoitettu täyte keksimurupohjan päälle. Nosta hyytymään jääkaappiin ainakin 4 tunnin ajaksi.   


Irroita kakku vuoasta ja levitä metsävadelmat kakun päälle. Jätä hieman kakun reunaa näkyviin. (Voit käyttää apuna pienempää kakkuvuokaa reunan rajaamiseen) Valmista kiille kuumentamalla vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää joukkoon hyytelösokeri ja sekoita. Anna kiehahtaa ja nosta kattila pois levyltä. Levitä kiille marjojen päälle lusikalla tai pullasutia apunakäyttäen. Vatkaa kerma vaahdoksi makeuta maun mukaan vaniljasokerilla ja tomusokerilla. Pursota kakun reunalle. Nosta kylmään odottelemaan tarjoilua. 

Huomio! Tarkista vielä marjojen päälle tehtävän kiilteen ohje käyttämästäsi paketista. Kiilteissä/hyytelösokereissa on hieman merkkikohtaisia eroja. 



 Tuo hedelmäsose ei juurikaan maistunut tuossa kakussa. Limoncellon maku maistui hieman enemmän. Herkullisen makuinen tämä kakku oli, mutta hieman erimakuinen kuin alunperin ajattelin. Vadelmat tuovat mukavan lisämaun. Suosittelen käyttämään matsävadelmia, koska niiden maku on mielestäni huomattavasti makeampi ja vadelmaisempi kuin puutarhavadelmien. Toki lajike-eroja on.



Kommentoi

  1. Heidi/Mustikkasuu says:

    Kauniin kakun ovat isit saaneet! Metsävadelmat ovat taivaallisen hyviä hyydykekaun päällä, sen sain kesällä todeta, kun tein mascarpone-vadelmajuustokakkua. Limoncello-likööri antaa varmaan kivasti raikkautta, tuo vinkki täytyy pitää mielessä ensi kertaa ajatellen.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close