Rocky Road palat / Rocky road bars



Rocky road on hyvin makea ja makoisa sekoitus esimerkiksi suklaata, vaahtokarkkeja, pähkinöitä, keksejä, pähkinöitä ja niitä voi varioida oman maun mukaan. Tällä kertaa tein tällaisen yhdistelmän keksipohjalla, jonka resepti löytyy tuosta alta. 

 


 


Rocky road palat

 *****

Rocky road bars 


Pohja

200 g digestive-keksejä

100 g voita


Täyte

1/2 prk (noin 200 g) kondensoitua maitoa (karamellisoituna)

1/2 dl kermaa

150 g maitosuklaata

5 dl riisimuroja

3 dl pieniä vaahtokarkkeja


Murskaa keksit hienoksi joko monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulimella. Sulata voita hieman ja lisää pehmeä voi joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi. Paine keksimuru leivinpaperilla vuoratun vuoan (noin 19 x 25 cm) pohjalle ja nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.


Mittaa kattilaan kerma ja suklaa sekä noin puolet karamellisoidusta kondesoidusta maidosta. Lämmitä sen verran, että suklaa sulaa. Lisää joukkoon riisimurot sekä vaahtokarkit. Voit jättää osan riisimuroista ja vaahtokarkeista vielä päälle ripoteltavaksi. Lisää myös loput karamellisoidut kondensoidut maidot (voit jättää noin ruokalusikallisen kinuskia koristeluun) sekaan. Sekoita kevyesti ja kaada täyte pohjan päälle. Ripottele loput riisimurot sekä vaahtokarkit ja hieman kinuskia täytteen päälle. Laita kylmään jähmettymään. Leikkaa kylmä levy paloiksi tai pötköiksi.


Vinkki! Vaahtokarkit sulavat herkästi kuuman seoksen sekaan, joten älä sekoittele voimakkaasti tuota kuumaa massaa, jotta vaahtokarkit pysyvät hyvinä sattumina.


Vinkki! Tämän saisi hyvin yhdistettyä vaikka Halloween-herkuksi, laittamalla muutaman mato-/hämähäkkikarkin tuohon päälle noiden ”riismurotoukkien” sekaan 🙂 Helpolla hyvää!



  

Jos herkkuhammasta kolottaa, niin suosittelen kokeilemaan. Maistui meidän perheessä sekä aikuisille että lapsille…


Kommentoi

  1. redrose82 says:

    Oi vitja kun kuulostaa hyvältä 😛 tuota kondensoitua maitoa(valmista kinuskia) kun on pari purkkia niin tätä pitää kokeilla =)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nämä tosiaan ovat kuin karkkeja ja menevät hyvin karkkipatukoista. Yksittäin pakattunakin näistä saisi kivoja pieniä muistamisia tai vaikka kauniiseen rasiaan pakkaamalla… Harmi, että näitä ei ole kaapissa valmiina tällä hetkellä 😉

  2. Herkkukatti says:

    Oih, näitä on aiva pakko testata! Taidankin tehdä näitä huomisiin Halloween partyihin. Kiitos vinkistä! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Samaa ajattelin itsekin :)Piti vielä ostaa vinkkini mukaan noita ohuita matokarkkeja, mutta eihän niitä enää kaupassa ollut, joten ihan tällä reseptillä mennään…

  3. Johanna says:

    Nyt on sellanen ohje taas, että ihan pakko viimeistään viikonloppuna kokeilla.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nämä olivat kyllä herkkuja ja upposi meidän porukkaan sekä muutamaan extramaistelijaan 🙂

  4. Madicken says:

    Herkullisen näköisiä! Näitä pitää testata alkavan lomaviikon kunniaksi!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ja lomallahan saa herkutella. Mukavaa lomaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close