Arretje Nof cake

Tämä on perinteinen Hollantilainen suklaakakku, jota ei paisteta lainkaan. Muistuttaa kovasti mielestäni mummoni valmistamaa Rex-kakkua, jonka valmistaminen on itseltäni jäänyt vielä kokeilematta. Lupaan tehdä tuon Rex-kakunkin jonain päivänä. Siihen vaan muistaakseni tulee sellaisia aineksia, joita ei aina omasta kaapista löydy. Saksassa samankaltainen kakku taitaa olla nimellä kalter hund. Tä Arretje Nof-kakku on erittäin helppo ja nopea toteuttaa. Tämä resepti on nyt á la Pullahiiri eli omaan makuun muokattu kakku.






Arretje Nof cake

Arretje Nof kakku

á la Pullahiiri


3 kananmunaa (L-koko)

3 dl sokeria

1 1/2 dl kaakaojauhetta

400 g voita

noin 175 g keksejä


Mittaa kulhoon kananmunat, sokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa hyvin sekaisin. Sulata voi hyvin ja lisää joukkoon. Vatkaa vielä hyvin sekaisin. Vuoraa suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (vetoisuus noin 1 1/2 litraa) leivinpaperilla ja levitä pohjalle kaakaomassaa. Laita kerros keksejä ja levitä taas kaakaomassaa päälle. Jatka kuten edellä niin monta kerrosta, että kaikki kaakaomassa on käytetty ja kaakaomassa jää päällimmäiseksi kerrokseksi. Nosta jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi. 


Kumoa kakku tarjoilualustalle ja poista leivinpaperi kakun ympäriltä. Leikkaa kakusta haluamasi kokoisia siivuja tarjolle.


Vinkki! Jos käytät esimerkiksi Marie- tai Digestivekeksejä, paloittele keksit hieman pienemmiksi. Minä käytin kanelilla kuorrutettuja neliskulmaisia keksejä, jotka laitoin kokonaisina vuokaan. Näin sain kauniit ja tasaiset keksikerrokset. Tuo kanelikin sopi kakkuun oikein hyvin.

Kommentoi

  1. Unelmaa leipomassa says:

    Kauniin näköinen ja keksit toivat varmasti kivaa rapsakkaa koostumusta kakkuun!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Jännitin hieman tuota kakun leikkaamista, mutta se onnistuikin todella helposti. Keksit olivat juuri sopivasti pehmentyneet, mutta rapsakkuuttakin oli vielä tallella. Tämä kakku pääsi meidän perheen suosioon 🙂

  2. Upean näköinen jaa helppo kakku! Itellä tekee vaan pahaa kun ajattelen että siinä raakaa kananmunaa 😀 Mutta tää vaan mun oma fobiani… Montaa ruokainhokkia ei ole mutta raaka kananmuna on sellainen 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tiedän tunteen 🙂 Itsekään en ole kovasti tykännyt noita raakoja kananmunia käyttää, mutta tässä oli "pakko" kokeilla. Kananmunan maku ei tule siis millään tavoin läpi, eikä sitä oikeastaa syödessä muistakaan, että ne raakana tuonne laitettiin. Aika moni suklaamousse sekä esimerkiksi majoneesi sisältää raakaa kananmunaa, mutta eipä sitä syödessä ajattele.

  3. Nimetön says:

    Pakko kokeilla, kun on sukurasitetta Hollannin suuntaan 😉

    Mari S

    1. Pullahiiri/Taru says:

      No, sittenhän resepti on oiva, jos on lisäksi vielä sukurasite 🙂

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Jos muuten saat selville tämän kakun varsinaista alkuperää, niin kerro täälläkin asiasta. Miellelläni kuulen lisää, koska netistä aika huonosti löytyi tarkkaa kakun historiaa.

  4. Nimetön says:

    Pakko muuten kysyä, että kävisikö tuohon kekseiksi Bastogne-keksit?? 🙂

    Mari S

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Varmaan myös nuo voisivat käydä. Ovat toki hieman paksumpia ja kovempia kuin nuo minunkäyttämäni ja suosittelemani keksit. Voi siis hieman haitata leikkaantuvuutta, mutta kokeile ihmeessä. Kerro sitten miten kävi 🙂

  5. Katri Ryynänen says:

    Rex-kakkua on itsekin pitänyt monesti tehdä. Eikös siihen tule kookosrasvaa vai muistankohan väärin.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Joo, Rex-kakkuun tulee tuota kookosrasvaa ja sitä on harvemmin omassa keittiössä… Pitää kyllä joku päivä tuo Rex-kakkukin leipoa. Josko ensi kauppakerralla muistasi tuon kookosrasvan ostaa…

  6. Heini says:

    Munia ei siis sen kummemmin vaahdoteta? Miten kakkusi näyttää niin ilmavalta, vai eikö se ole kuvassa vielä täysin kovettunut?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Munat vaahdotetaan kevyesti tuossa sokerin ja kaakaojauheen kanssa. Lopuksi joukkoon lisätään tuo voi ja vatkataan kevyesti massa sekaisin. Tuollaiseksi se sitten muuttui 🙂 Mitään sen suurempaa vatkausta en tehnyt. Koko kaakaomassan tekoon kului noin 5-10 minuuttia eli nopeaa hommaa!

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Lisäys vielä: Kuvaa ottaessani kakku oli ollut noin 18 tuntia jääkaapissa eli oli hyvin kovettunut. Tuollaiseksi pinta vain tuli.

    3. Heini says:

      Selvä! Kokeilin, jääkaapissa odottaa! (ei vaan ollut kuin oivariini 60% joten sulatin sekaan vähän tummaa suklaata jos se kompensoisi voin puuttumista)

    4. Pullahiiri/Taru says:

      Tule kertomaan miten onnistuit 🙂 Toivottavasti maistuu teillekin! Meillä makuraati hyväksyi todella hyvin "arvosanoin" tämän kakun!

  7. Maria says:

    Kaunis kakku ja mukavan erillainen idea.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Aika vähän näihin olen missään törmäillyt, mutta kun näin kerran, niin piti heti kokeilla. Tämä kun on vielä tehty sellaisista raaka-aineista, joita aina löytyy kotoa!

  8. Pampula says:

    Onpas jänskä ja kauniinkin siitä vielä teit!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Hieman erilainen kakku taas kerran 🙂

  9. Nimetön says:

    olen monessa postauksessasi katsonut miten hienosti osaa ottaa kuvia ja herkullisen näköinen kakku 🙂 mistä olet ostanut noita puna-valko raidallisia pillejä?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Muistelisin, että nuo puna-valkoiset pillit tilasin ruotsista klaraform.se liikkeestä.

  10. Nimetön says:

    En saanut sen kummemmin tietoa kakun taustasta tai muusta, kuin että se on hollantilaisten versio tiramisusta 🙂 Hollannissa kakussa käytetään pitkulaisia lange vingers (pitkät sormet) keksejä.

    Mari S

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva kun tulit tuokin tänne kertomaan. Aika hauska tuo vertaus tiramisuun. Onhan näissä kasaustyyleissä hieman samaakin, mutta rakenne on sitten kaikkea muuta 🙂 Kniitos kommetistasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close