Kinkkuvoileipäkakku



 Kun mietin kuopuksemme syntymäpäiville tarjoiluja joulukuussa oli voileipäkakku heti yhtenä vaihtoehtona. Kinkkukakkuun päädyttiin aika yksimielisesti. Meidän juhlissamme on aina mukana yksi kasvissyöjä, joka tulee myös muistaa. Nyt päätimme kuitenkin, että voileipäkakku saa sisältää kinkkua, kun lihattomia tarjoiluita oli kylmäsavulohitahna sekä kasvispiirakka. Tämä oli hyvä valinta. 







Kinkkuvoileipäkakku

noin 1 1/2 pkt (á 700g) Ruispaahtoleipää

Täyte1.

300 g kinkkusiivuja

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g yrttituorejuustoa

150 g creme fraishea/ranskankerma

1 maustekurkku

ruohosipulia

mustapippuria

Täyte 2.

1 punainen paprika

200 g kurkkua

400 g maustamatonta tuorejuustoa

300 g creme fraishea/ranskankermaa

mustapippuria

suolaa

Kostutus:

n. 3-4 dl kasvis-/lihalientä tai sitruunalla maustettua vettä

Kuorrutus:

n. 3 dl vispikermaa

n. 150 g ranskankermaa

valkopippuria, suolaa, 

esimerkiksi rucolaa, kinkkusiivuja, tomaattia, viinirypäleitä

  Leikkaa paahtoleivistä ohuelti
reunat pois. Mittaa monitoimikoneeseen täytteen 1. tuorejuustot, ranskankerma, maustekurkku, ruohosipuli sekä mausteet. Pyöräytä ainekset
sekaisin ja lisää loppuvaiheessa vielä kinkku. Pyöräytä konetta sen
verran, että kinkku menee haluamasi kokoiseksi silpuksi. Tyhjennä kulho
ja mittaa täytteen 2. tuorejuusto ja ranskankerma monitoimikoneeseen.
Pyöräytä aineet hyvin sekaisin. Lisää lopuksi pesty paprika suurina
paloina joukkoon (poista paprikan kanta ja keskiosa). Pyöräytä konetta vielä sen verran, että paprika menee
sopivan kokoiseksi palaksi (värjää samalla tämän täytteen hieman
punertavaksi). Raasta pesty kurkku ja valuta siitä ylimääräinen neste pois siivilässä painellen. Lisää kurkkuraaste täytteen
2. joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi. Lisää mustapippuria sekä suolaa tarpeen mukaan.
  Levitä kelmulla vuorattuun noin 28 cm irtopohjavuokaan kerros paahtoleipiä. Leikkaa sopivaan kokoon, jotta saat tasaisen leipäkerroksen. Pienet reijät eivät haittaa. Kostuta valitsemallasi kostutusliemellä ja levitä puolet ytteestä 1. leipien päälle. Levitä leipiä uusi kerros (saumat mielellään eri kohtiin), kostuta ja
levitä päälle puolet Täyteestä 2. Jatka vuorottelemalla täytteitä,
kunnes viimeisen täytekerroksen päälle tulee vielä leipäkerros. Kostuta
ja käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle tai tarvittaessa
lisää hieman kelmua suojaamaan voileipäkakkua. Painele kakku vuokaan
tiiviisti. Laita esim. lautanen, leikkuulauta tms. painoksi
voileipäkakun päälle. Nosta kylmään vetäytymään yön yli.

Kumoa kakku tarjoiluastialle.
Vatkaa kerma ja ranskankerma sekä valkopippuri
ja suola vaahdoksi. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja halutessasi voit
vielä pursottaa kakun alareunaan kauniin koristeen. Koristele
kuorrutettu voileipäkakku rucolalla, tomaateilla, kinkkusiivuilla, viinirypäleillä toiveesi mukaan.



Vinkki! Kostutukseen käytetty määrä riippuu siitä kuinka kostean kakun haluaa ja myös siitä kauanko kakku kerkeää vetäytymään ennen kuorruttamista ja tarjoilua. 




  

Kommentoi

  1. Herkkuhovi says:

    Näyttää ja kuulostaa hyvältä, juuri mun makuun! 🙂
    Kaverin, jolla on pitopalvelu, kanssa puhuttiin juuri pyöreistä voikkareista kuinka ne on paljon näyttävämpiä ja myös jollain tapaa helpompia koristellakin 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihan totta. Suorakaiteen muotoinen kakku on varmasti leikattavuudeltaan mukavampi. Saa tästä kuitenkin palat leikattua ihan tavallisen täytekakun tapaan.

  2. Kakkupuoti MariAnnika says:

    Voi miten kiva idea laittaa kakkuun rucolaa! Ihana, varmasti lainaan ideaa!

  3. Pullahiiri/Taru says:

    Rucola tosiaan sopii mielestäni hyvin juuri voikkareihin, koska tällöin kakku on helpommin leikattavissa. Jos käytän jääsalaattia tms. niin aika kyllä nekin revin kapeammiksi siivuiksi. Isoja salaatteja on aina hankalampi kakkulapiolla pieniä leikatessa.

  4. Nimetön says:

    Hei!
    Syntymäpäivätarjoilua tässä itsekkin mietin ja ajattelinkin kysäistä, että kuinka monelle juhlijalle kakku riittää?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Meillä oli noin 30 juhlijaa ja riitti juuri sopivasti. Lisäksi oli tarjolla suolaista piirakkaa sekä makeita tarjottavia. Sanoisin, että tämä riittää hyvin noin 25-30 henkilölle, muusta tarjoilujen määrästä riippuen.

  5. Unknown says:

    Upean näköinen voileipäkakku, tästä sain hyvän vinkin koristeluun siskolleni, joka tekee minulle voileipäkakut syntymäpäivilleni!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että tuo koristelu oli mieleinen.

  6. Nimetön says:

    Oikein hyvänmakuinen kakku tuli tällä ohjeella. Käytätkö koskaan sulatejuustoa kakun kuorrutteena? Itse tykkäisin käyttää sitä, mutta kaipaisin vinkkiä, että mikä olisi paras (laktoositon) sulatejuusto siihen tarkoitukseen. Tällä kertaa käytin Koskenlaskijaa, ja se valui mielestäni vähän liikaa.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että kakku maistui. Itse olen nykyään tykästynyt tämän kakun tyyppisiin kuorrutuksiin, koska ne saa levitettyä mukavasti, maku on hyvä ja tällaisella onnistuu jopa pursottelemaan. Sulatejuuston ongelma on juuri tuo valuvuus. En ole vielä sellaista sulatejuustopohjaista kuorrutetta löytänyt, jossa ei olisi tuota valumisongelmaa.

  7. Unknown says:

    Olen johonkin jo aiemminkin kommentoinut mutta en löydä enään.. kysymys kuului että voiko paprikan korvata jollain tai jättää pois ???

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi jättää poiskin. Antaa kyllä raikasta makua.

  8. Nimetön says:

    Minulla tuli tuosta 2. täytteestä kamalan löysää??? 300g laitoin ranskankermaa ja 200g tuorejuustoa ja valutin kurkun jne. mutta oli löysää ettei välissä pysynyt. Mitäköhän tein väärin?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämän kyseisen ohjeen ranskankerma-tuorejuustoyhdistelmällä ei pitäisi juuri paljoa tuorejuustoa juoksevampaa tuosta tulla. Kannattaa täyttää vuokaan tai muutoin käyttää esimerkiksi kelmua tukemassa täytettä. Neste imeytyy kyllä leipiin tuolloin. Näin pysyy paremmin leipien välissä täyttövaiheessa. Sen jälkeen ei kyllä pitäisi valua pois. Toki ranskankerma on juoksevampaa kuin tuorejuusto, joten sinun suhteesi noissa raaka-aineissa on hieman erilainen kuin ohjeessa. Sekin voi vaikuttaa.

      1. Päivi says:

        Hei, minullakin 2 täytteestä tuli ihan löysää vaikka laitoin 400g tuorejuustoa niin kuin ohjeessa🤔

        1. Hei, Jos täyte jää kovin löysäksi, niin yritä vatkata sähkövatkaimella paksummaksi.

  9. Nanne - Elämää Koivurannassa says:

    Kiitos tästä kakkuohjeesta!! Tuli ihan erinomaisen hyvä! 🙂 Tällä ohjeella tulee varmasti jatkossakin tehtyä voileipäkakut.
    Ja tuo kurkku-paparikatäyte sopi myös erinomaisesti tortillojen väliin, nam! Ja kinkkutäytettä ajattelin seuraavaksi tehdä uuniperunoiden kaveriksi! 🙂
    Oikein mukavaa kesää!!!! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi kuinka mukava kuulla, että reseptin kakku maistui myös teillä! Noita täytteitä voi tosiaan käyttää niin voileipien täytteenä kuin myös muissakin suolaisissa syömisissä 🙂

  10. Nimetön says:

    Heippa! Minulla ei ole tuon kokoista vuokaa, onko mahdollista tehdä kakkua ilman vuokaa (esim. suorakaide)?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit toki tehdä myös ilman vuokaa. Kannattaa tukea kakku silloin esimerkiksi pitkällä leivinpaperilla/kelmulla, jonka saat kierrettyä kakun ympärille. Näin onnen saat paketista tiiviin ja saat sen painumaan kevyen painon alle ilman, että täytteet valuvat ulos. Vuoka on siinä mielessä kiva, että se tulee hyvin kakkua.

  11. Celebration Treats 4U says:

    Tarun Taikakakujen kautta löysin tämän voileipäkakkuohjeesi.Taru on blogissaan hehkuttanut tätä niin paljon, että päädyin tekemään tämän mukaan kakun, kun tein ystäväni tytön ristiäisiin kinkkuvoileipäkakkua. Itse viilasin ihan pieniä muutoksia kakkuun. Meidän perhe ei ole koskaan ollut suuri voileipäkakkujen ystävä, mutta kun tein samalla meille pienen samanlaisen kakun, tämä oli kyllä hyvää voileipäkakuksi. Kiitos siis hyvästä ohjeesta :).

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että löysit blogini ja herkullisen reseptin! Hienoa, että resepti maistui. Itsekään en ollut aikoinani (vuosia vuosia sitten) voileipäkakkujen ystävä, mutta nykyään on toisin 🙂

  12. Nimetön says:

    Uskaltauduin ohjeellasi kokeilemaan tätä kuopuksen ristiäisiin. Hyvää oli ja paljon sai kehuja �� Kiitos ohjeesta!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hienoa! Mukava kuulla onnistuneesta voileipäkakkukokemuksesta! Tätähän voi sitten halutessaan vielä varioida. Toisaalta hyvä tämä on ihan näinkin, joten samalla reseptillä voi tehdä jatkossakin ?

  13. Unknown says:

    Onko kakussa vain 2 kerrosta? Rupesin vaan miettimään kun tällä ohjeella haluaisin tehdä kakun(3×3) Ja mietin mitenhän paljon pitäisi ostaa aineita lisää että riittää vai riittäisikö noilla 3kerrokseen. (Kinkku-Kasvis-Kinkku) 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Luulisin tämän riittävän hyvin pariin kerrokseen tuolla leipämäärällä, mutta riippuen siitä kuinka paksut täytekerrokset kakkuun haluat.

  14. Nimetön says:

    kuinka monelle tuosta kakusta riittää ? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Sanoisin tästä riittävän noin 20 henkilölle. Minä mitoitan yleensä aika reilusti nuo kakut eli voi hyvin riittää jopa 25 henkilölle. Jos omiin juhliin teet, niin kannattaa miettiä, mitä muuta on tarjolla ja sen mukaan mitoittaa kakun. Ajatus on se, että jos tämä kakku olisi yksistään juhlissa tarjolla suolaisena palana, niin riittäisi tuolle hlömäärälle.

  15. Unknown says:

    Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  16. Unknown says:

    vatkaatko kerman ja creme fraishen +mausteet kaikki yhtäaikaa vaahdoksi ? Mietin että aikaisemmin tullut aika lötköä pursoteltavaksi, että voisiko sitä jollain tukevoittaa enemmän…

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä yleensä vatkaan nuo yhdessä sekaisin. Käytän rasvaisia versioita ranskankermasta ja oikeaa vispikermaa. Voi olla, että kevyt-versioilla ei onnistu yhtä hyvin. kannattaa myös vatkata pitkään.

  17. Nimetön says:

    Reseptisi 1. täytteeseen tulee creme fraishea ja 2. täytteeseen ranskankermaa. Eivätkö ne ole sama asia? Näin ainakin kaupassa kerran neuvottiin, kun etsin ranskankermaa.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      On kyllä samaa tavaraa. Olen vaan kirjoittanut ne eritavoin. Tuon voisinkin tuonne korjata.

  18. Mindy says:

    Onko 2 täytteen kurkku siis ihan tavallista kurkkua?

  19. Mindy says:

    Onko 2 täytteen kurkku siis ihan tavallista kurkkua?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihan tavallista kurkkua, raastettuna.

  20. Millie says:

    Hei! Haluaisin tehdä tällä ohjeella suorakaiteen muotoisen kakun 40 hengelle, osaatko sanoa tulisikohan sopiva jos tekee kaksinkertaisena? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Uskon, että tuo tuplaresepti olisi aika sopiva tuolle henkilömäärälle.

  21. Mari Alkio says:

    Haluaisin tehdä 15 hengen pyöreän kinkkuvoileipäkakun. Millä määrillä kannattaisi tehdä ja minkä kokoiseen vuokaan? 🙂

    1. Hei, Tämä menee aikalailla näihin toiveisiin. Voi olla, että hieman voit pienentää määriä ja vuoan kokoa. Tästä arvioisin riittävän noin 18-20 henkilölle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close