Pretzel brownies





Jokin aika sitten ostin kaupasta pussillisen pretzelsejä. Tuli mieleeni, että näistähän voisi leipoa jotain. Törmäsin jossain sivustolla herkullisen näköiseen pretzel brownies-kuvaan. Tuolloin ohitin sen, mutta tuo kuva jäi mieleeni. Joku viikko sitten lähdin tuota kuvaa taas etsimään, mutta en mistään enää löytänyt johtolankoja juuri tuohon tiettyyn reseptiin. Monia samantapaisia reseptejä löytyi, mutta se yksi puuttui… Lähdin suunnittelemaan monen reseptin pohjalta ja yhdistellen omaa pretzel brownie-reseptiä.




Pretzel brownies


Pohja


120 g voita


2 dl sokeria


3 kananmunaa


150 g tummaa suklaata


2 1/2 dl vehnäjauhoja


1 1/2 tl leivinjauhetta


2 tl vaniljasokeria




Kuorrute

60 g voita

60 g vaahtokarkkeja

60 g tummaa suklaata

3 rkl maitoa

3-4 dl tomusokeria


pretzelsejä


Sulata
suklaa vesihauteessa tai pienellä teholla mikroaaltouunissa. Vatkaa voi
ja sokeri keskenään. Lisäile kananmunat yksitellen joukkoon koko ajan
hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisäile ne sekoitellen edellisiin. Kaada taikina 15 x 20
cm vuokaan, joka on hyvä suojata esimerkiksi leivinpaperilla tai
voidella rasvalla. Paista noin 20-25 minuuttia 175 asteessa. Tarkista kypsyys painamalla esimerkiksi cocktailtikku paistettavaan pohjaan. Jos tikkuun ei tartu märkää taikinaa, on pohja valmis. Pohja kuivahtaa liian pitkällä paistoajalla nopeasti, joten paiston aikana kannattaa seurailla pohjan kypsymistä.


Mittaa kuorrutteen ainekset paksupohjaiseen kattilaan tomusokeria lukuunottamatta. Kuumenna seosta niin, että kaikki ainekset sulavat. Lieden lämpötilaa kannattaa säätää niin, ettei seos pala pohjaan. Kun kaikki on tasaista seosta, vatkaa joukkoon tomusokeri vähän kerrassaan. Levitä kuorrute lämpimän pohjan päälle. Ota hieman levitettä eroon pieneen pussiin. Levitä kuorrutteen päälle pretzelsit ennen kuin kuorrute kuivahtaa päältä. Leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota hieman kuorrutetta pretzelsien päälle koristeeksi. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.    



Vinkki! Voit hyvin käyttää tässä myös esimerkiksi suolatikkuja. Tikut voi kevyesti murskata ennen brownien päälle laittamista. 


Kommentoi

  1. Lisa says:

    Ihanan näköistä!:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos!

  2. Mia -Willa Oliviasta says:

    Nam! Herkullisen näköinen:)

    Muistatko telkkarista Cartedor jätskimainoksen?
    Mainoksessa laitetaan niin täydellisen näköisen suklaakakun päälle jätskipallo. Jostain luin, että ranskalainen suklaakakku valmistetaan vesihauteessa, ja sen pitäisi näyttää juuri siltä. En kuitenkaan lukuisista leivontakokeiluista huolimatta ole löytänyt mainoksen suklaakakun tyyppistä ohjetta.
    Osaatko sinä auttaa??

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tiedän tuon mainoksen – todellakin 🙂 Ihan näin heti en pysty auttamaan, mutta pistän mieleen toiveesi. Yritän kehittää jotain ja hieman selvitellä ranskalaisen suklaakakun saloja.

  3. Essuliini says:

    Näyttää hurjan hyvältä!
    Käynyt itsellekin usein noin että jotain vilassut ja se on jäänyt mieleen, mutta kas kun koitat etsiä sen uudelleen käsiisi.. näe unta! 😉

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tiedän tunteen. Onneksi on olemassa sivuhistoriat, mutta aina nekään ei auta. Pitää olla tarkempi jatkossa ja muistaa laittaa osoitteet talteen, kun jotain hyvää tulee vastaan.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitokset linkistä. Tuo ei kuitenkaan ollut etsimäni teksti ja kuva. Ensi kerralla pitää olla tarkempana…

  4. Maria says:

    Hauska idea tosiankin.

    Noita pretzeleitä näkyy monissa muissakin leivonnaisissa nykyään, esim. muffinsseissa. Ovatkohan lie trendeissä nyt 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii aika monessa. En olekaan itse nyt lähiaikoina näihin muuten törmäillyt, kun googlettamalla, kun tuon pussin satuin ostamaan. Aina jotain "uutta" ostaessa tulee mietittyä, soveltuuko leivontaan ja onko joku muu jo käyttänyt 🙂 (eihän nämä siis uusia ole, mutta ei ole pitkään aikaan tullut ostettua.

  5. Heidi says:

    Hyvän näköistä ja mikä ihana yhdistelmä suolaista, makeeta ja suklaata, nam! Käytit nyt vahtokarkkeja, oletko koskaan käyttänyt sitä vaahtoa mitä kaupassa myydään purkissa? Minun pitäisi kyllä pysyä erossa sokerista, mutta kunhan vain kiinnostaa että mitäköhän siitä voisi tehdä 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Totta, tuo yhdistelmä toimii 🙂 tuota fluffiakin voisi käyttää, mutta nyt minulla sattui olemaan kaapissa noita vaahtokarkkeja, enkä fluffin tekoon kerennyt…

    2. Heidi says:

      Selvä, juurikin sitä fluffia tarkoitin. 🙂

  6. Nimetön says:

    aivan loistoresepti. jota toki piti hieman soveltaa´kun lähikaupassá ei kaikkea ollut. vaahtokarkit korvasin omareilla ja pretzelit suolapähkinöillä. mahtavaa! nam!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Kuulostaa hyvältä variaatiolta 🙂 Kiva, kun jaoit idean täällä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close