Vadelmamuffinssit


Täällä Etelä-Suomessa vietetään parhaillaan hiihtolomaviikkoa. Meilläkin koululainen sekä eskarilainen on kotosalla – tai oikeastaa ulkoilemassa nuo lapset ovat suurimman osan päivästä. Näin hiihtolomaviikon lopun kunniaksi kotosalla voi vaikka herkutella vielä vadelmamuffinsseilla. Nämä ovat niin helppoja taas tehdä, joten näissä on lapsukaisille mukavaa tekemistä viimeisiksi lomapäiviksi 🙂 Tässä reseptissä  ei ole vatkailuja eikä kovin montaa vaihetta muutenkaan. Hyvää harjoittelua mittailuihin ja raaka-aineiden opiskeluun. Ne, joilla loma on vasta alkamassa, niin on monta päivää aikaa leipoa ja kokeilla vaikka erimakuja vaihtamalla marjat omiin lempimarjoihin. Minulla tuo lempimarja sattuu olemaan vadelma, joten sillä on ehkä pieni vaikutus tähän reseptiin…


 



 Vadelmamuffinssit


120 g voita

1 1/3 dl maitoa

2 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

noin 4 dl vadelmia


Lämmitä voi ja maito kattilassa, mutta kuumenna vain niin, että voi sulaa. Anna jäähtyä hetki ja lisää kananmunat joukkoon. Sekoita hyvin, jotta kananmunien rakenne rikkoutuu. Mittaa kuivat aineet kulhoon (sokeri mukaan lukien) ja sekoita keskenään. Lisää kuivat aineet voi-maito-kananmunaseokseen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi jäiset tai tuoreet vadelmat taikinan joukkoon. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. 

Vinkki! Tarkista muffinssien kypsyys paistoajan loppupuolella. Uunien lämpötiloissa ja sitä kautta paistoajassa saattaa olla eroja, joten cocktailtikulla kannattaa kokeilla muffinssien kypsyys paiston jälkeen.





Näillä voi herkutella aamupalan tai iltapalan päätteeksi tai vaikka mutustella välipalaksi. Herkuttelu sallittakoon lomapäivinä!


Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Ei oo totta, taas toi sama lautanen kuvassa.

    1. Nimetön says:

      Ihan kuin lautasella olisi niin suurta merkitystä mitä sinä luulet!! eikös kuitenki se tekele siinä lautasella ole se tärkein! ainakin minun mielestäni.

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Leivonnaiskuvissa on se leivonnainen tärkein – ihan samaa mieltä olen 🙂

  2. Nimetön says:

    Lautasesta viis, ihanan kuuloinen resepti. Kiitos kun viitsit jakaa näitä meille muille.

  3. Sarppu says:

    Herkullista, meillä on tehty täällä viikolla lomalaisille vain suolaisia muffinsseja, joten pitäisi vaihtaa välillä makeaan 🙂

  4. Pullahiiri/Taru says:

    Sarppu: Suolaiset muffinssit kuulostavat aika herkullisilta nekin. Pulkkamäkeen evääksi tai hiihtoretkelle. Jos nyt sitten näin loppulomasta herkuttelette makeilla muffinsseilla 🙂 Taidan kokeilla itsekin noita suolaisia muffinsseja ulkoiluevääksi.
    Mikä sen parempaa, jos te lukijatkin nautitte ohjeista ja saatte herkullisia leivonnaisia aikaiseksi.

    Lautasesta sen verran, että jos oikein muistan, niin tuo lautanen on tainnut olla viimeksi kuvassa joskus viime lokakuussa. Ei siis ihan kamalan usein lopulta kuitenkaan 🙂 Aika monta päivitystä on mennyt eri lautasilla… Tuo kuvausrekvisiitta on rajallista, joten samoja lautasia, laseja, pillejä, kankaita yms. näkyy varmasti näissä kuvissa. Toivottavasti kuitenkin reseptit ja kuvassa esiintyvät leivonnaiset nousevat kuvista esille niin, että niistä saa lopputuloksen selville.
    Nyt vaan herkkuja leipomaan viikonlopuksi, vaikka näitä muffinsseja!

  5. Suski says:

    Kiitos ohjeesta, meni kokeiluun pikkuneidin kanssa.
    Kysyisin tuosta lämpötilasta sekä ajasta. Ei meidän uunissa näytä aika tai lämpötila täsmäävän. Onko muilla samaa murhetta ;)?
    Nostin lämpötilaa ja olivat uunissa vielä 20 minsaa … ;)?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kuulostaa aika pitkältä ajalta, jos paistoit tupla-ajan. Uuneissa on kyllä eroja. Ehkäpä ensi kerralla tuota lämpöä saa nostaa hieman ja paistoaikaakin voi pidentää. Toisaalta on hyvä tosiaan seurata paiston etenemistä, jotta leivonnaiset kypsyvät. Ei voi "sokeasti" luottaa paistoaikaan. Maukkaita muffinssihetkiä teille 🙂

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Vielä piti lisätä, että muffinsseja ei kannata ylipaistaa. Juuri kypsyneinä ovat todella meheviä ja kuivuvat liian kauan paistaessa. Sama asia tulee myös esille esimerkiksi kahvikakkujen kanssa. Liian pitkät paistoajat kuivattavat kakkuja.

  6. Herkkuhovi says:

    Kuulostaa oikein hyvältä, hieman erilainen tekotapakin näissä on. Täällä kanssa yksi vadelmafani, tulispa jo se aika kun niitä saa poimia suoraan puskasta suuhun 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Näissä tekotapa on helppo, joten mukava toteuttaa myös lasten kanssa. Vadelma-aikaa odotellessa. Vielä pitää hetki odottaa… 🙂

  7. Suski says:

    Kyselen vielä tuon paistoajan perään. Olen paistanut muffinssit tähän saakka 200 asteessa, asiasta tehen katsoin muutamista blogeista paistolämpöä. Näytti olevan yleista 200 astetta. Ihan mielenkiintoista et paistuvat hyvässä uunissa noinkin alhaisessa lämmössä lyhyellä ajalla. Itse tykkään myös juuri mehevistä, kosteista muffinsseista.
    Lisäsin ohjeeseen 50g valkosuklaata rouhittuna, hyvin maistuivat. Lapset juuri askartelemassa uutta satsia ;)!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minun ohje on, että kannattaa "kuunnella" omaa uunia. En usko, että tuolla on uunin hyvyyden kanssa tekemistä, mutta niissä on eroja. Juuri luin erästä ulkomaista reseptikirjaa, jossa oli heti ensimmäisenä sanottu, että paistoajat ovat viitteellisiä. Näin siis leivonnassa aina! Tuon kypsyyden tarkistaminen tikulla ("tikkutesti") on onneksi helppoa, joten suosittelen aina kokeilemaan paistotulosta tikulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close