Appelsiini-suklaamuffinssit

Eräänä päivänä meillä leivottiin välipalaksi näitä herkullisia appelsiini-suklaamuffinsseja. Lapset halusivat valmistaa makeaa herkkua. Heidän listallaan pulla oli ykkösvaihtoehtona, mutta kun aikaa ei ollut pullan nostatuksiin ja pikapullia ei haluttu tehdä, niin valmistimme näitä ihanan ilmavia ja maukkaita appelsiini-suklaamuffinsseja. Kyllä nämä maistuivatkin – olivatpa taas niin helppoja tehdäkin. 




Appelsiini-suklaamuffinssit


5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljasokeria

1 1/2 dl maitoa

200 g appelsiinituorejuustoa

2 kananmunaa

70 g voita

2 dl suklaaruohetta tai suklaahippuja


Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda sekä vaniljasokeri keskenään. Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään. Sekoita toisessa kulhossa maito, appelsiinituorejuusto sekä kananmunat keskenään hyvin sekaisin ja lisää jäähtynyt voisula joukkoon. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon. Lisää lopuksi suklaaruohe tai suklaahiput taikinan joukkoon. Voit hyvin jättää osan suklaista ripoteltavaksi muffinssien päälle ennen paistamista. Jaa taikina noin 12-15 muffinssivuokaan. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuutia. Tuo paistoaika oli sopiva 12 kookkaalle muffinssille. Jos teet pienempiä muffinsseja, niin silloin paistoaika voi olla huomattavasti lyhyempi. 

Vinkki! Tarkista muffinssien kypsyys puutikulla (esim. cocktailtikku). Jos muffinssiin painettuun tikkuun ei jää märkää taikinaa kiinni, on muffinssit kypsiä. Paistoajat ovat aina viitteellisiä, koska uunien lämpötiloissa ja paisto-ominaisuuksissa on suuriakin eroja. 

Vinkki! Suklaahiput voi hyvin vaihtaa vaikka valkosuklaaseen tai johonkin marjaan. Vain mielikuvitus on rajana. Tämä resepti toimii hyvänä peruspohjana ja tuorejuustoahan voi sitten vaihtaa appelsiinnista vaikka mango-, sitruuna- tai ananastuorejuustoon.  Voisi se suklainenkin versio tässä toimia.

 

Vielä kurkistus muffinssin ihanan ilmavaan ja pehmeään sydämeen 🙂

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Hei! Nämä muffinssit kuulostavat todella herkullisilta:). Voisiko tällä samalla reseptillä tehdä kahvikakun? Mikähän olisi paistoaika?

    terveisin Hanna

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Miksikäs ei voisi laittaa kahvikakkuvuokaan tuota. Kakkuvuoan koosta en osaa sanoa tässä yhteydessä. Paistoaikaa pitää sitten pidentää, mutta luulisin 45 minuuttia riittävän. Kannattaa kuitenkin kokeilla cocktailtikulla kypsyyttä ja paistaa niin kauan kuin on tarvis. Myös kakkuvuoan materiaali vaikuttaa tuohon kakun kypsymiseen.

    2. Nimetön says:

      Kiitos vastauksesta! Taidan sitten kokeilla kakkua 🙂

      Terv. Hanna

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Tule sitten kertomaan kuinka onnistui. Tai voi olla, että itsekin innostun kokeilemaan, kun olisi vielä tuorejuustoa jääkaapissa. Katsotaan kumpi kerkeää ensin 🙂

    4. Pullahiiri/Taru says:

      Minä paistoin tänään tuon saman taikinan puolitoistakertaisena kahvikakkuvuoassa ja hyvin onnistui. Luulen, että tuo ennustamani aika riittää hyvin yksinkeraisen kakun paistamiseen. Mitenkäs sinun kokeilusi onnistui?

  2. Herkkuhovi says:

    Näyttää oikein hyvältä! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos 🙂

  3. Annika says:

    Nämä näyttivät niin hyviltä, että piti itsekin kokeilla! Samalla päätin testata juurikin sen uuden Maraboun suklaatuorejuuston, eli laitoin purkillisen sitä taikinaan. Aika miedoksi jäi maku, mutta hyvää se oli silti! Kiitos hyvästä ohjeesta 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos itsellesi uudesta versiosta tuon tuorejuuston kanssa 🙂

  4. Nimetön says:

    Kuulostaa ihanalta! Missä vaiheessa laitat voisulan taikinaan?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos sinulle – Voisula lisätään tuohon tuorejuuston, maidon ja kananmunien kanssa, mutta sen voi myös lisätä esimerkiksi ennen suklaarouheen/hippujen lisäämistä.

  5. Unknown says:

    voisiko ruokasoodan sijaan laitaa lisää leivinjauhetta? onnistuisiko sillen?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Sooda toimii tuossa lisäkohottajana leivinjauheen kanssa, koska tuorejuusto lukeutuu kuitenkin hapanmaitotuotteisiin. Voit kokeilla myös ilman soodaa, mutta luulen, ettei muffinssit kohoa samaan tapaan.

  6. Nimetön says:

    Kerrassaan mainio ohje! Muffinsit ovat meheviä ja maukkaita! Tulin tuossa syöneeksi jo toisen heti kättelyssä, vaikka minun piti herkutella maltilla….

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mahtava juttu! Kiva, kun jätit palautetta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close