Passionhedelmäkakku



Passionhedelmä on yksi suosikki hedelmistäni. Niitä tulee vaan ostettua aika harvoin. Nyt ostin tukusta pakasteena myytävää passionhedelmäpyreetä, joka on siis 100% hedelmää. Luulen, että tuosta voi jostain hyvin varustetuista ruokakapoistakin saada. Tuon pakastetun pyreen voi korvata samalla määrällä tuoretta hedelmään. Tällöin kannattaa vain varata tarpeeksi hedelmiä tuota määrää varten, koska passionhedelmän sisus on vain muutaman ruokalusikallisen verran. Suosittelen vielä tuoretta hedelmää käytettäessä paseeraamaan nuo siemenet pois hedelmästä. Näin moussesta tulee tasaisempi.


Tämä kakku sopisi niin hyvin pääsiäiseen, niin raikkaan makunsa kuin myös ulkonäkönsä vuoksi.




Passionhedelmäkakku


Pohja

200 g täysjyväkeksejä

80 g voita


Täyte

5 1/2 dl vispikermaa

400 g tuorejuustoa

3 dl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

2 dl passionpyreetä

1/2 dl vettä

6 liivatelehteä


Kiille

2 dl vettä

1 dl hyytelösokeria

2 passionhedelmää

(keltaista elintarvikeväriä)


Voitele 26 cm irtopohjavuoan tai säädettävän irtoreunuksen reunat öljyllä ja levitä päälle tomusokeria ohut kerros. Laita reunus tarjoilulautaselle. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulimella. Sulata voi ja lisää se keksimurskan joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi ja painele vuoan sisään.


Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi. Notkista kulhossa tuorejuusto ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Jos käytät pakastettua passion pyreenä, niin sulata se noin huoneenlämpöiseksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet veden joukkoon. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos passionpyreen joukkoon ja lisää seos tuorejuuston joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti, mutta hyvin sekoitellen joukkoon. Kaada täytemassa keksimurskan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli. 


Kuumenna kiillettä varten vesi kiehuvaksi ja lisää hyytelösokeri joukkoon. Kuumenna vielä kiehuvaksi, mutta älä enää keitä. (Katso vielä tarkempi ohje paketin kyljestä, koska eri merkkisillä hyytelösokereilla voi olla erilaiset ohjeet) Lisää joukkoon passionhedelmien liha ja tarvittaessa hieman keltaista väriäainetta. Lusikoi kiille varovasti kakun pinnalle ja nosta vielä hetkeksi kylmään.


Vinkki! Kun valmistat kakun suoraan tarjoiluastialle, ei kakkua tarvitse enää valmistuksen jälkeen siirrellä alustalta toiselle eikä alle jää rumasti leivinpaperia tai muita suojia. Voit toki valmistaa kakun myös suoraan irtopohjavuokaan, mutta silloin kakku täytyy vielä siirtää erikseen tarjoilualustalle.


Vinkki! Voit myös tehdä kiilteen liivatelehdillä hyydyttämällä, mutta tuo hyytelösokeri nopeuttaa kiilteen valmistusta huomattavasti. 

Vinkki! Kakku jää tuolla liivatemäärällä mukavan pehmoiseksi, mutta jos haluat kakusta jämäkämmän, niin lisäile liivatemäärää muutamalla lehdellä.




Tässä alakuvassa näkyy kuinka kauniiksi ja sileäksi tuo vuoan öljyäminen ja tomusokerointi jättää kakun reunan.


Nämä kevään kauniit aurinkopäivät sopivat niin hyvin tämän aurinkoisen kakun kaveriksi 🙂


Kommentoi

  1. Heidi/Mustikkasuu says:

    Kaunis! Sopii hienosti pääsiäiseen.:) Passion-hedelmät ovat sen verran kalliita, että harvoin niitä raaskii ostaa. Yo-juhliin tein mango-passionkakkuja, mousse osuus oli mandopyreestä tehty ja päälle tein passionkiilteen hedelmistä. Tuo passionpyre kuulostaa loistavalta, toivottavasti sitä löytyy ruokakaupoistakin.:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ostin viisi passionhedelmää ja ne maksoivat 1,66 euroa yhteensä. Toki tuohon 2 dl aika monta hedelmää saa ostaa. Mango sopisi loistavasti joukkoon. Pitää ensi kerralla suuremmasta marketista katsastaa. Jumbon CM:ssä on ainakin ollut aikaisemmin "tukkupuoli", joten sieltä voisin ensi käynnillä katsoa.

  2. Nimetön says:

    Kiitos ideoista! Tuo pelkä irtovuoan renkaan laittaminen tarjoilulautaselle ei ole tullut mieleenkään.. loistavaa, että toimii. Samoin aivan ihana idea tuo vuoan öljyäminen ja tomusokerointi. Tosiaan on kaunis tuo reuna sillä tavoin tehtynä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuo on hyvä tapa juuri sen vuoksi, että kakkua ei tarvitse enää siirrellä alustalta toisella ja kakkukin pysyy kauniimpana ilman siirtelyjä.

  3. Unknown says:

    Ihana pääsiäiskakku:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Sopii pääsiäisen väreihin ja makuihin 🙂

  4. Nimetön says:

    Todella hyvän näköistä (:

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos 🙂

  5. Nimetön says:

    aivan ihanan keväisen väristä ja näyttää kyllä todella herkulliselta!:) voisikohan tuota passionhedelmää muuttaa johonkin muuhun hedelmään, kun tuo passionhedelmä kuuluu meillä allergialistaan?:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mielestäni tämän ohjeen voisi soveltaa vaikka mihin makuun. Hyvin sopisi "keltaisista" hedelmistä esimerkiski mango, (säilyke)mandariini yms. Ja toki muutkin hedelmät.

  6. Laura2 says:

    Oi, tällaista ohjetta olenkin etsiskellyt. 🙂 Täytyy miettiä jos laittaisi sekaan vielä hieman mangoa kaveriksi. Kiitos myös vuoan öljyämisvinkistä, enpä ole koskaan tiennyt että reunan saa noin hienoksi ja sileäksi ilman reunakalvoakin!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Toivottavasti tämä resepti oli vastaus ajatuksiisi 🙂 Tuolla tavoin saa tosiaan kauniin ja sileän reunan. Olen tuota jo useamman vuoden ajan käyttänyt ja täälläkin vinkannut, mutta aina on hyvä ajoittain nostella näitä "vanhoja" vinkkejä esille.

  7. Nimetön says:

    Hei. Kaunis keväinen kakku. Voiko tuohon laittaa sitä tukusta löytyvää passion pyrettä mikä on pullossa, merkki taitaa olla modo tai joku sen niminen, vai onko liian vetelää?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En ole tuota käyttänyt, mutta aika vetelää on tuo pakasteversiokin. Luulisin siis käyvän, jos on kyseessä passionpyree eikä mikään makusiirappi tai vastaava!

  8. Henna says:

    Tein tätä ohjeellasi. Oli todella, todella hyvää. Raikasta ja pehmeän makuista yhtäaikaa. Kiitos ohjeesta!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Henna palauttestasi! Mukava saada teidän lukijoiden kommentteja!

  9. Nimetön says:

    Onko kukaan löytänyt kyseistä passionpyrettä ihan normaalista marketista yms? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minä en ole tuota muistanut tarkistaa isommista marketeistä. Ainakin joistakin nettikaupoista näytti saavan passionpyrettä, joka on pullotettua. En tiedä vastaako maultaan tuota pakasteversiota, kun jotain ainesosia oli tuohon pullotettuun lisäilty. Jos joku löytää tuota passion pyrettä kaupasta, niin laittakaa ihmeessä viestiä minulle. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei tuo passionhedelmän paseeraaminen ihan suuren suuri homma ole, joten myös niin onnistuu hyvin.

  10. Nimetön says:

    ihania reseptejä

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Toivottavasti löydät mukavia leivonnaisia täältä blogistani! Jos innostut kokeilemaan jotain respetiä, niin jätä ihmeessä viestiä asiasta. Kuulen mielelläni kotileipureiden kokemuksia!

  11. jonsku says:

    Tätä ohjetta tulen lähiaikoina kokeilemaan, sillä sain käsiini passionpyrettä tukusta. Ongelmana on vain iso pakkauskoko (1kg). Kaikkea en millään saa menemään tähän kakkuun (menisikö suunnilleen neljännes?) ja mietinkin, että mitä lopusta voisi tehdä, sillä se ei ilmeisesti säily kuin muutaman päivän jääkaapissa ja uudelleenkaan sitä ei kai voi pakastaa. Oliko löytämäsi pyreen pakkauskoko minkälainen? Miten hyödynsit mahdollisesti yli jääneen pyreen? Tai olisiko sinulla muuten vain ideoita, että mitä tehdä loppupyreellä?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei!
      Tuosta saa hyvin puhtaan leikkuulaudan päällä terävällä veitsellä leikattua "siivuja". Ei tarvitse sulattaa ja käyttää koko pakettia kerralla. Nääin saa leivottua monta herkkua samasta paketista!

  12. Nimetön says:

    Tätä kakkua on tullut tehtyä omiin ylppäreihein, syntymäpäiville ja rippijuhliin. On sulattanut niin leipojan kuin vieraidenkin sydämet! Pehmeän raikas ja keväinen maku sekä kaiken lisäksi kaunis kakku. Passion tuo kivasti kirpeyttä. Itse olen ostanut tukusta Boironin passionpyrettä ja siitä aina siivuttanut tarvittavan määrän. Lisäksi olen sekoittanut kiilteeseen usein jonkin hedelmäpiltin, jotta maku ei ole liian kirpeä. Kiitos ihanista resepteistä! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämä on tosiaan herkullinen ja raikas kakku sekä hyvin versioitavissa eri makuihin. Kiva idea tuo hedelmäpiltin sekoittaminen kiilteeseen. Kiitos sinulle kommentista!

  13. redrose82 says:

    Tein tätä kakkua pe 2kpl ja ohjeesta sain vielä yhden pienen kakun ja 4 lasiannosta =) 2 kakkua vein eilen omalle mummolleni kun tänään koko perhe käytiin siellä syömässä (minun eno, serkut, sisarukset heidän lapset, vanhemmat) ja kakut jälkiruokana siellä. Yksi kakku meni heti kättelyssä ja toista jo aloitettiin =) Tosi hyvää kakkua 😛 Korvasin täytteen passionin persikkasoseella (piti korvata mangolla mutta ostin vahingossa persikkaa), kakku toimi ja oli hyvää ja raikasta, tulen tekemään uudestaankin!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että kakku oli maistuvaa! Tätä voi tosiaan soveltaa eri hedelmillä tai vaikka marjoilla. Kannattaa vain aina maistella sokerin tarvetta, kun vaihtelee makua 🙂

  14. Nimetön says:

    Miten monella tämä annos riittää?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Riippuu tietysti paljon muusta tarjottavasta, mutta veikkaisin noin 15+ syöjää.

  15. Nimetön says:

    Miten pitkään tällaiset kakut säilyy jääkaapissa hyvinä? Ettei pohja pehmene ym..? 🙂 ihana kakku!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos kommentistasi! Ei tuo pohja oikeastaan mihinkään pehmene. Itse säilyttäisin ehkä sellaisen nelisen päivää. Itse teen kakut yleensä juhlia edeltävänä päivänä, jolloin sen jälkeen on mahdollisuus säilytellä vielä muutaman päivän ajan, jos jää yli.

  16. Marianne says:

    Tuota passionpyrettä olen metsästellyt jo tovin, mutta tuloksetta. Pääsiäisenä haluaisin tehdä kakun, jossa passionpyrettä. Mistä netin kautta saisi pyrettä ostettua? Niin ja aivan ihanan näköinen kakku…niinkuin kaikki muutkin kakkusi.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos kommentistasi! Tosiaan passionpyrettä ei taida tällä hetkellä saada ihan tavallisista kaupoista, mutta jos on pääsy tukkuun, niin tukusta löytyy pakasteena. Voit kuitenkin korvata saman määrän passion pyrettä paseeratulla passionhedelmällä. Sama on lopputulos. Netissä olen nähnyt mainostettavan lidlin myyvän passionkastiketta (?). Siinä vaan hedelmän määrä on aika pieni, joten en tiedä kuinka maku riittää tällaisen juustokakun valmistamiseen. Tuoretta hedelmää suosittelen, jos passionpyrettä ei muutoin myynnistä löydä. Tuli vielä mieleeni, että Jumbon Citymarketissa on tuollainen "tukkupuoli" eli myynnissä on myös tukkukokoisia pakkauksia. Sieltä voisi asiaa toki kysäistä.

  17. Nimetön says:

    Voikohan tämän kakun pakastaa tai kärsiikö pakkasessa jotenkin? Itsellä myös tuota pyrettä pakkasessa ja ajattelin sitä käyttää.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En ole itse pakastanut, mutta en näe mitään syytä siihen, miksi se ei onnistuisi. Koristelu sitten sulattamisen jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close