Mansikkainen mini whoopie pie / Strawberry mini whoopie pie

 

 

Whoopie pie on herkullinen leivonnainen, jonka historia vie mukanaan Amerikan mantereelle. Jo aikaisemmin olen tehnyt suklaisia whoopie pie-leivonnaisia. Ne onkin pysyneet viikko viikolta yksinä suosituimmista blogiteksteistä tässä blogissa. Nyt päätin tehdä tästä suositusta leivonnaisesta vaalean ja mansikkaisen version. Käytin näihin moussetäytettä. Näihin voi hyvin käyttää oikeastaan mitkä tahansa moussetäytteet esimerkiksi juuri ne leivonnan ylijäämät. Jos tekee vaikka joskus liian suuren täytteen kakkua varten, niin tämä on oiva leivonnainen täytteen hyötykäyttöön 🙂

 

 

 

 
Mansikkainen mini whoopie pie





100 g voita


 
2 dl sokeria



1 kananmuna


6 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta


2 tl vaniljasokeria


2 1/2 dl maitoa




Täyte


 
1 1/2 dl kermaa


 
125 g tuorejuustoa


100 g ranskankermaa


 
3 liivatelehteä


1/2 dl vettä


 
150 g mansikoita


1/2 dl tomusokeria


 
1 1/2 tl vaniljasokeria


 

 


Vatkaa
huoneenlämpöinen voi sekä sokeri kevyesti vaahdoksi.
Lisää joukkoon kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Lisäile
edellä mainitut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa taikinaan. 


Lusikoi
taikina leivinpaperin päälle uunipellille noin 80 pieneen kasaan.
Tuosta tulee kaksi-kolme pellilistä. Voit jakaa taikinan myös
pursottamalla taikina leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10
minuuttia. Anna whoopies-pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.



 

Laita
liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi.
Notkista keskenään tuorejuusto sekä ranskankerma ja lisää joukkoon
tomusokeri ja vaniljasokeri. Jos käytät pakastemansikoita, niin sulata
ne ja soseuta mansikat. Kiehauta vesitilkka ja lisää joukkoon liotetut
liivatelehdet. Sekoita seosta ja kaada se hieman jäähtyneen
mansikkasoseen joukkoon. Lisää mansikkasose
tuorejuusto-ranskankermaseokseen ja nostele joukkoon kermavaahto.
Sekoita massa tasaiseksi. Kaada massa kulhoon ja anna täytteen hyytyä vähintään 4 tunnin ajan jääkaapissa. Vatkaa hyytynyt mousse vielä kevyesti. Pakkaa mousse pursotuspussiin ja pursota nokare täytettä noin 40 pohjalle. Paina jokaisen täytteen päälle toinen whoopie-pohja. Ripottele päälle tomusokeria tai koristele vaikka suklaalla ja strösseleillä.  

 

Vinkki! Voit valmistaa täytteen jo etukäteen, koska nuo Whoopie pie-pohjat jäähtyvät varsinkin minikokoisina todella nopeasti. Näin pääset lähes heti paistamisen jälkeen täyttäämään pohjat.

 

 

Kommentoi

  1. Viljis says:

    Sinulla on kovin kaunista täällä 🙂

    Jenni / murupulla.com

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Jenni!

  2. Tinuski says:

    Ihanan näköisiä! Otan ohjeen talteen ja kokeilen lähiaikoina, kiitos :))

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla 🙂

  3. Sanna says:

    Mietin vaan, että meneekö tää nyt taas siihen luokkaan kuin kakkutikkarit mun käsissä, että "älä kokeile tätä kotona" 😉 Oon niin vannonut kesyttäväni pursotuspussinkin…ehkä tänä kesänä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Sanna, kokeile ihmeessä. Mikäs niissä kakkutikkareissa on pieleen mennyt? Kirjoita tänne, niin mietitään yhdessä, miten ensi kerralla onnistuisit! Pursotuspussin kesyttämiseen on harjoitus paras tapa. Pursottelet vaikka leivinpaperille harjoitukseksi – niin on täälläkin tehty ja varsinkin aloittuvaiheessa paljonkin 😉

    2. Sanna says:

      Kyllähän niistä kakkutikkareista osa onnistui ihan mukavasti – tuntui vaan olevan niin sotkuista puuhaa…en tiedä kummissa oli enemmän nompparelleja ja suklaata tikkareissa vai keittiössä 😉 Hyviä olivat maultaan kyllä – ehkä siinäkin olisi se, että harjoitus tekee mestarin 🙂

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Makoisiahan ne ovat. Kyllähän noiden nonparellien käyttö on ajoittain aika sotkuista 🙂 Mietin, että monesti voi olla, että liian pehmeää tai lämmintä massaa lähtee kuorruttamaan ja homma lopahtaa siihen. Hyvä, että olit kuitenkin onnistunut, vaikka keittiössä sotkua olikin…

  4. Nimetön says:

    Oi, nämä tuli kuin tilauksesta tyttären kesäkuisille 3-vuotis synttärijuhlille. Mielessä kun oli juuri mansikkawhoopiet, mutta hyvä resepti oli hakusessa. 🙂 Säilyvätkö jääkaapissa hyvinä seuraavaan päivään vai pitäisikö jättää homma kokonaan juhlapäivälle?

    Olen blogistasi tehnyt vaikka mitä herkkuja, mutta ekaa kertaa kommentoin.
    Aurinkoista kevättä ja kesää!
    -Jii

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava lukea täältä, että nämä reseptini päätyvät kokeilulistalle. Nämä olivat vielä niin mukavan kokeisia varsinkin pienille syömäreille. Itse säilytin ensimmäisen yön pakastepussissa nuo kuoret ja seuraavana päivänä täytin. Täytettynä säilytin jääkaapissa ja ihan herkullisia nuo olivat vielä seuraavanakin päivänä. Nämä ovat hieman niin kuin pehmeät täytekeksit 🙂 Kiva kun innostuit kommentoimaan!

  5. Heidi/Mustikkasuu says:

    Onpas suloisia!:) Minulla on whoopie piet vielä kokeilulistalla.:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nyt vaan kokeilemaan. Voi näistä tehdä sitten suurempiakin versioita, jos niin haluaa. Suloisia nämä ovat näin pieninä ja sopivia vaikka pienten lasten synttäritarjoiluun. Näitä on myös helppo syödä eivätkä murene samalla tavoin kuin esimerkiksi täytekeksit.

  6. Ihanan kuuloinen ohje. Miten nämä säilyvät ja kestävätkö pakastamista? Mietin kesällä tulevia rippijuhlia ja pitäisi tehdä suurin osa tarjottavista etukäteen pakastimeen.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Säilytin nämä jääkaapissa. Luulisin, että kestävät pakastamisen täytettyinä oikein hyvin. Kokemusta ei ole, mutta en näe syytä miksei säilyisi.

  7. Nimetön says:

    miten kauan nää säilyy jääkaapissa osaatko sanoo? : )

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä nämä säilyvät muutamia päiviä ihan hyvinä jääkaapissa.

  8. Nimetön says:

    Hei! Olen myös pitkään seurannut blogiasi ja kirjankin ostanut heti kun vain tuli myyntiin. Ensimmäistä kertaa silti itsekin tänne kirjoitan 🙂 ekanakin, ehkä söpöin ja ihanin leivonta blogi mitä olen lukenut. <3 kiitos siitä! Kysyisin semmosta että oletko ajatellut minkälaisia näistä whoopeista saisi jos tekisi jäätelö täytteellä? Rakastan puffet jäätelöitä ja olen miettinyt että mikä ohje kävisi sen keksiksi 🙂 onko näissä rakenne ja maku yhtään sinne päinkään? 🙂 en ole vielä näitä kokeillut tehdä joten sillä kysyn. aurinkoista kesän odotusta sinne ja herkullisia leivontahetkiä jatkossakin! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että pitkäaiakaisia seuraajia on blogillani! Kiva, että tällä kertaa jätit kommenttia. Jäätelötäyte oli yksi minunkin ajatuksista ja se tulee tänne blogiin vielä lähiaikoina 🙂 Kuitenkin haluan täyttää nuo omatekemällä jäätelöllä ja siihenkin on omat niksinsä. Ehkei ihan tuo rakenne ole puffettimainen, mutta varmasti herkullinen myös jäätelöllä täytettynä!

  9. Katarina says:

    Niin suloisia 🙂

  10. Laura L says:

    Voi apua, kuinka ihania!! Täytteeseen voisi varmaan laittaa ihan vain rahkaa + mansikkasurvosta + sokeria..? Ehkä hieman sitruuna-aromiakin. Tulen kertomaan, miten onnistuivat, jos vain saa aikaiseksi leipoa näitä tämän viikon aikana. 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Toki voit täytettä muokkailla omaan makuun sopivaksi. Kiva, jos tulet kertomaan kuinka onnistuivat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close