S´more – suklainen juustokakku

S´mores suklainen juustokakku

Jo tuossa talven aikana tein kesää suunnitellen purkkikakkuja. Sain nyt idean tehdä eväsretkelle mukaan jälkkäriksi tällaiset suklaajuustokakut. Pohjalla on digestive-keksejä, täytteenä täyteläistä suklaajuustokakkua ja päällä makea vaahtokarkki/marenkikuorrute. Tähän sain inspiraatiota amerikkalaisesta leirinuotioherkusta nimeltä S´mores. Aikaisemmin olen ainakin tehnyt muffinsseja samalla makuyhdistelmällä. Tuo on kyllä jo ”pelkkänä” S´moresina niin herkullista, että sitä voi hyvin soveltaa vaikka mihin herkkuleivonnaiseen.  

S´mores cheesecake recipe

S´more – suklainen juustokakku purkissa

Pohja
90 g Digestive-keksejä
20 g voita

Juustokakku
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
4 rkl kaakaojauhetta
150 g maitosuklaata
1 dl suklaahippuja tai rouhetta
(1/2-1 dl tomusokeria)

Kuorrute
2 valkuaista (L-koko)
90 g sokeria
3/4 dl vettä

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella murskaten. Sulata voi ja lisää keksimurskan joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi. Jaa neljään purkkiin (vetoisuus noin 2 1/2 dl). 

Sulata suklaa. Vatkaa keskenään tuorejuusto, kanamunat ja kaakaojauhe keskenään sekaisin. Lisää sulasuklaa joukkoon ja sekoita. Lisää suklaahiput tai -rouhe massan joukkoon ja nostee nuolijalla sekaisin. Jos haluat lisätä hieman makeutta, voit hyvin lisäillä tomusokeria täytteeseen. Jaa täyte purkkeihin keksipohjan päälle. Laita kulhot uunivuokaan ja kaada kuumaa vettä purkkien ympärille. Paista noin 20 minuuttia 150 asteessa. Laita uuni pois päältä ja jätä purkit vielä uuniin noin 30 minuutin ajaksi. Ota purkit pois uunista ja nosta ritilän päälle, pois vesihauteesta. 

Valmista kuorrute jäähtyneiden juustokakkujen päälle. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Erottele valkuaiset keltuaisista ja laita valkuaiset vatkautumaan vaahdoksi. Kuumenna sokerilientä, kunnes se kuumenee 116 asteeseen. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkausta, kunnes vaahto on napakkaa ja jäähtynyt. Lusikoi massa pursotuspussiin ja pursota juustokakkujen päälle. Halutessasi voit ottaa hieman väriä kuorrutteen pintaan joko kaasupolttimella tai uunissa grillivastuksen alla. Ole kuitenkin varovainen, koska marenki tummuu nopeasti.

Laita jäähtyneen kakun päälle kansi ja pakkaa mukaan eväsretkelle. Herkuttele hyvässä seurassa 🙂

Vinkki! Tomusokeria ei välttämättä tarvitse täytteeseen, mutta jos kaipaat täytteestä makeampaa, niin voit sitä lisätä. Kannattaa muistaa, että varsinkin tuo kuorrute on hyvin makeaa ja se tasapainottaa hyvin täytettä. 

Vinkki! Sokerilientä keitettäessä voit hyvin pitää kantta kattilan päällä. Tällöin vesihöyry estää sokerin kiteytymistä reunoille. Kaada valkuaisten joukkoon vain se sokeriliemi, mikä tulee kaatamalla kattilasta. Älä rapsuttele kattilan pohjalta ja reunoita sokerilientä valkuaisen joukkoon.

Vinkki! Juustokakkutäytettä ei tarvitse vatkata voimakkaasti ja pitkään, vaan mitä kevyemmällä vatkauksella saat aineket hyvin sekaisin sen parempi. 

Purkkikakku juustokakkuna

Marenkihunnulla oleva suklainen juustokakku

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Miten tommonen sitten syödään?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuo syödään ihan tavallisesti lusikoiden tuolta purkista. Nämä ovat yksilöannoksia. Todella herkullisia!

  2. Nimetön says:

    Säilyvätkö valmiit kakut jääkaapissa seuraavaan päivään vai meneekö kuorrute pilalle? Voiko kuorrutteen tehdä kylmän kakun päälle jälkikäteen?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Säilyvät varmasti, mutta laittaisin silloin tuon kuorrutteen vasta ennen tarjoilua tuohon kakkujen päälle. Itse en nyt muista kuinka noita säilytin, vai kerkesinkö edes säilyttämään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close