Mustikka-vadelmamurupaistos / Blueberry-rasberry crumble


Koska noita ihania marjoja on kerätty nyt urakalla leivontaa varten, niin käytetään niitä näin satoaikana moneen leivonnaiseen. Mökillä on ihana, kun voi leivontainnostuksen vallatessa kävellä muutaman metrin ovesta ulos ja kerätä nämä terveelliset raaka-aineet leivontaan. Varsinaista lähiruokaa ja oman metsän luomumarjaa 🙂 Tällä kertaa käytin marjat murupaistokseen, jossa ei ole pohjaa. Marjat tulevat vuoan pohjalle ja muruseos marjojen päälle. Tämä on todella herkullista varsinkin lämpimänä, vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Lisäksi vielä helppo tehdä vaikka jälkiruoaksi näin kesäaikaan…




Mustikka-vadelmamurupaistos / Blueberry-rasberry crumble

(4-6 annosta)


1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kidesokeria

1/2 dl ruokosokeria

2 tl vaniljasokeria

70 g voita

noin 5 d mustikoita ja/tai vadelmia


Mittaa monitoimikoneeseen (leikkuuterä) kylmä voi kuutioina yhdessä kuivien aineiden kanssa. Pyöräytä tasaiseksi muruseokseksi. Laita noin 15 x 15 cm kokoisen (korkea reunaiseen) vuoan pohjalle marjat ja ripottele murukerros päälle. Paista 175 asteessa noin 40 minuutin ajan tai kunnes pinta on muuttunut kultaisen ruskeaksi ja rapeaksi. Tarjoile valmis paistos lämpimänä, yhdessä vaniljajäätelön tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa. 


Vinkki! Jos käytät esimerkiksi puutarhavadelmia tai muita hieman happamampia marjoja, voi marjojen sekaan lisäillä hieman tomusokeria. Metsävadelmat ja mustikat ovat niin makeita, ettei mitään lisäystä enää tarvittu.


Vinkki! Tämä on helppo jälkiruoka valmistaa vaikka suuremmallekin porukalle. 



Tällaisen paistoksen valokuvaaminen on oma hommansa. Toivottavasti kuvista kuitenkin välittyy paistoksen herkullisuus.

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Tein paistoksen tuoreista mustikoista ja oli aivan pakko tulla kommentoimaan ohjetta. Mekin söimme paistoksen juuri uunista otettuna vaniljajäätelön kera, ja se oli aivan mielettömän hyvää! Erittäin onnistunut ohje 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Et tiedä kuika iloiseksi tulin kommentistasi. Minusta tämä oli myös todella hyvää jälkkäriä juuri vaniljajäätelön kanssa nautittavaksi. Kiva, että jätit kommentin!

  2. Nimetön says:

    Parasta ja niin helppoa valmistaa:). Paljon ollaan tehty vastaavaa raparpereista, mutta kyllä tämä vie tällähetkellä voiton.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos kommentistasi1 Mukava kuulla, että myös teillä tuo maistui. Helppo ja herkullinen jälkkäri!

  3. Elina says:

    Kiitos maukkaan reseptin jakamisesta!:) Oon tehnyt mustikasta jo useamman kerran ja on kyllä herkkua! Hetkessä saa loihdittua hyvän tarjottavan yllätysvieraillekin.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos, että jätit kommenttisi! Kiva, että tämä resepti on ollut käytössä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close