Banana cream pie / Banaanipiirakka – lukijan toive



Sain jo jonkin aikaa sitten pyynnön tuolla yhteydenottoja-sivulla banana cream pie-ohjeesta. Tuota piirakkaa voi varioida niin kookoksella, suklaalla kuin muillakin mauilla. Nyt sattui olemaan niin, että eväsbanaaneista osa oli päässyt jo kypsymään minun makuuni liikaa, joten otin nuo banaanit leivontakäyttöön. Tutustuin hieman banan cream pie:n ajatukseen ja sehän on yksinkertainen. Muropohja, panaania siivutettuna pohjalle, vaniljakreemi (kiisseli) sekä kermavaahtoa päälle. Kehittelin hieman kiinteämmän kiisselin, jotta leikatessa pala pysyisi koossa. Tämä kiisseli sakeutetaan sekä keltuaisilla että maissitärkkelyksellä. Lisäksi laitoin vielä muutaman liivatteen.





Banana cream pie



Pohja

100 g voita

2 rkl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 rkl kylmää vettä



Täyte

3 1/2 dl maitoa

1/2 vaniljatanko

3/4 dl sokeria

2 keltuaista

3 rkl maissitärkkelystä

2 liivatelehteä

 3 banaania

koristeluun

2 dl vispikermaa

Mittaa monitoimikoneeseen leikkuuterän kanssa kylmä voi paloiteltuna sekä sokeri ja vehnäjauhot. Pyöräytä konetta niin, että ainekset menevät kunnolla sekaisin ja seos muuttuu jouhomaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon kylmä vesi ja pyöräytä vielä niin, että massa hieman kiinteytyy. Voitele noin 20 cm piirakkavuoka. Painele murotaikina vuoan pohjalle ja reunoille, vehnäjauhoja apunakäyttäen. Nosta taikinan päälle leivinpaperi ja laita painoksi esimerkiksi kuivia herneitä. Paista piirakka pohjaa 175 asteessa noin 15 minuutin ajan. Nosta valmis piirakkapohja jäähtymään ritilän päälle vuoassaan.


Puolita vaniljatangon puolikas pituussuunnassa. Raaputa siemenet veitsellä tangon sisältä. Laita liivatteet likoon paketin ohjeen mukaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan maito, vaniljatanko sekä -siemenet, sokeri, keltuaiset ja maissitärkkelys. Kuumenna seosta koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee huomattavasti ja kiehahtaa. Älä kuitenkaan keitä seosta. Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi pois ja nosta liivatteet kiehautetun seoksen sekaan. Sekoita, jotta liivatteet sulavat kiisselin joukkoon. 


Paloittele jäähtyneen piirakkapohjan päälle banaanit ohuina siivuina. Levitä hieman jäähtynyt vaniljakiisseli banaanien päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään mielellään seuraavaan päivään tai ainakin noin neljäksi tunniksi. 


Vatkaa kerma vaahdoksi ja lusikoi tai pursottele piirakan päälle. Koristele haluamallasi tavalla. 



Vinkki! Voit puristaa tai sivellä hieman sitruunamehua banaanisiivujen päälle, niin banaanit eivät tummu paloittelun jälkeen.

Vinkki!  Jos haluat täytteestä kermaisempaa, voit hyvin sekoittaa 2 dl vatkattua vispikermaa kiisselin joukkoon.






Itse tein tuota kiisseliä tuplamäärän ajatuksissani, joten kasasin lopun banaanien kanssa jäätelökulhoihin. Maistui se jälkiruokana näinkin 😉

Kommentoi

  1. Heidi/Mustikkasuu says:

    Voi miten taivaallista herkkua!:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä tämä oli herkullista. Banaani on mielestäni hieman liian "aliarvostettu" leivonnassa. Tässä se pääsi oikeuksiinsa.

  2. Sanna says:

    Pakko kertoa: kun olin lapsi, niin mummuni ja äitini teki juhliin kakkuja valmiista torttupohjasta, vaniljakastikejauheesta, banaanista ja kermasta – jos sekin oli hyvää, niin tämän täytyy olla superhyvää 😉

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Maku on varmasti aika samankaltainen – Lapsuusmuistot mieleen tuova 🙂

  3. Nimetön says:

    Tää ohje tulee mulle kyllä hyvään aikaan. Olis tarkotus tulevan perjantaina tehdä juuri tälläinen. Mutta ajattelin että korvaan vaniljakiissellin kondensoidulla maidolla ja keitän siitä kinuskin.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Muistuttaa siis Banoffee piirakkaa. Niin herkullista ja makeaa 🙂

  4. Nimetön says:

    Tätä on niin pakko kokeilla! Tää ei voi olla muuta kun hyvää =)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tule ihmeessä kertomaan kokeilun tulos 🙂 Makoisia hetkiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close