Mandariinihyydykekakku

 

Tässä ihanan aurinkoinen ja herkullinen hyydykekakkuresepti tähän myrskyävään sunnuntaihin. Meillä aurinko paistaa ja tuuli viuhuu. Hyydykekakkureseptejä olikin toiveissa tuolla blogiarvonnan puolella teiltä lukijoilta. Nyt niitä onkin muutamia tullut ihan lähiaikoina. 

Tämän kakkun leivoimme kuopuksen kanssa hänen nimipäivilleen pari viikkoa sitten. Itse pidän – kaiken muun makean ohella – myös hedelmäkakuista, joten tällainen hedelmäinen hyydykekakku toimii aina 🙂 Hyydykekakut ovat niin ihania leivottavia, kun ne vamistuvat nopeasti ja helposti. Mikä parasta ne myös maistuvat herkullisilta. Myös reseptejä on helppo muunnella eri makuihin vaihtamalla mandariinit mangoihin tai vaikka marjoihin. Makeutta voi sitten muokata käytetyn hedelmän tai marjan mukaisesti sokeria lisäilemällä tai vähentämällä.  

 





Mandariinihyydykekakku



Pohja

140 g digestive-keksejä

40 g voita



Täyte

4 dl vispikermaa

2 dl tomusokeria

300 g ranskankermaa

6 liivatelehteä

2 prk (á 312g/175g) mandariinin lohkoja

1/2 dl vettä/mehua


1 prk (á 312g/175g) mandariinin lohkoja

(hyytelösokerista kiille)

2 dl vispikermaa (+tomusokeri/vaniljasokeri)


Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään. Murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussin sisällä kaulimella murskaten. Lisää keksimurskan sekaan sulatettu voi. Laita 22 cm irtopohjavuoan reunus tarjoiluastialle ja kaada keksimassa reunuksen sisään. Painele keksimassa kevyesti. Anna keksipohjan jähmettyä hetken aikaa kylmässä ja poista reunus keksipohjan ympäriltä.


Öljyä (noin 24 cm) irtopohjavuoan reunus ja tomusokeroi se. Laita reunus suoraan tarjoiluastialle keksipohjan ympärille. Näin saat pohjan piiloon kakun sisään. Valmista täyte. Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi tomusokerin kanssa. Kaada mandariineista neste pois ja soseuta mandariinit. Vatkaa ranskankerma hyvin sekaisin. Kuumenna vesi tai mehu kiehuvaksi ja sulata liotetut liivatteet kiehahtaneen nesteen joukkoon. Jäähdyttele liivateseosta hetken aikaa sekoitellen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mandariinisoseen joukkoon. Kaada mandariiniseos ensin ranskankerman joukkoon ja nostele lopuksi kermavaahto muun seoksen joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada vuokaan. Nosta tarjoiluastia jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään neljän tunnin ajan. 


Nostele mandariinit hyytyneen kakun keskelle. Valmista kiille hyytelösokerista paketin ohjeen mukaan ja sivele se pullasudilla mandariinilohkojen päälle. Vatkaa kerma tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa vaahdoksi ja pursottele kauniisti kakun reunalle. 

Vinkki! Suosittelen kokeilemaan tuota kakkuvuoan reunuksen öljyämistä kevyesti sekä tomusokeroimista, koska tuossa alla olevassa kuvassa näette eron. Tuo pieni kohta vuoasta jäi ilman öljyä ja tomusokeria, jolloin näkee hyvin, miten siistin reunuksen tuo pieni etukäteisvalmistelu saa aikaiseksi. 

*****

Huomatkaahan, että vaikka meillä täällä kotosuomessa tuuli viuhuu, niin pahempi myrsky oli tuolla Filippiineillä. Taifuuni aiheutti suuria tuhoja ja edelleenkin apua tarvitaan. SPR pyysi meiltä bloggaajia apuun, joten Blogirinki perusti oman virtuaalisen keräyslippaan. Kampanjan keräyslipas löytyy täältä blogista tuosta blogin oikeasta laidasta. ”Lahjoita”-kohtaa klikkaamalla pääsette lahjoitussivulle, jossa voitte kantaa oman kortenne kekoon. 

Jo pienillä summilla saa ihmeitä aikaan, kun lahjoittajia on monia. Täällä voitte käydä katsomassa mitä summilla saadaan aikaiseksi tai miten voisit itse olla mukana auttamassa!


Kommentoi

  1. Heidi/Mustikkasuu says:

    Ihanan raikas hyydykekakku, menee heti kokeiltavien listalle! Kiitos taas!=)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämä oli mukavan raikas ja väreiltään pirteän aurinkoinen. Kerro ihmeessä mitä pidit, jos innostut kokeilemaan.

  2. Mari [onnenapiloita.blogspot.fi] says:

    Näyttääpä hyvälle. Taidampa kokilla kun olis kutsut tulossa ja sinne pitäis jotain leipoa 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva, jos täältä löytyy herkullinen respeti kutsujen tarjottavaksi!

    2. Mari [onnenapiloita.blogspot.fi] says:

      Täällä on paljon ihania ohjeita. Kiitos 🙂 Tuo reunuksen öljyäminen ja tomusokeroiminen on kanssa ihan uusi vinkki minulle. Pitää sitäkin kokeilla.

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Mukavaa, että taas löytyi jotain uutta vinkkiä mukaan napattavaksi. Se on yksi tärkeä syy, miksi tämä blogi on olemassa. Ei tarvitse kaikkien kokeilla kantapään kautta ihan kaikkia leipomisasioita 🙂

  3. riikuska says:

    Iloisen värinen ja varmasti raikas. 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Juuri niin Riikuska! Ja lisäksi myös herkullinen 🙂

  4. Voiko käyttää tuoreita mandariinin lohkoja? Vai miten se vaikuttaa kakkuun 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Varmasti voi, mutta niistä tulee käyttää vain tuo hedelmänliha eli tuo "kuori"/nahka lohkon ympäriltä tulee poistaa. Näin ollen työtä on aika paljon enemmän.

  5. Nimetön says:

    Hei, kiitos tästä reseptistä! Tein tytön 1v synttäreille piparimurskapohjalle, niin sain munattoman version ja sopi näin joulun lähelle. Maistui kaikille tosi hyvin -etenkin päivänsankarille (c:

    Pioni

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla. Tämä on mukavan raikas kakku! Kiva kuulla, että sankarille maistui myöskin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close