Mokkapalamuffinssit – Lasten oikeuksien päivä

Eilen vietettiin lasten oikeuksien päivää. Tämä päivä oli huomioitu ainakin lastemme koulussa. Lippu oli salossa, niin kuin mielestäni lähes kaikissa lipputangoissa alueellamme. Ikävä kyllä, meidän talon pihassa ei lipputankoa ole, joten tyydyimme ihailemaan muiden lippuja. Halusin yllättää lapset isompien koulun ja pienimmän kerhon jälkeen. Niinpä meillä oli tarjolla mokkapalaa, mutta tällä kertaa pitkästä aikaa muffinssien muodossa. 


Niin erikoiselta kuin se voi kuulostaakin, niin myös meidän perheessä voi yllättää lapset iloisesti leipomalla. Mokkapalat maistuvat aina… Nämä muffinssit leivoin ilman reseptiä, mutta onneksi kirjasin tekemiseni ylös. Yritin tehdessäni muistella tuota blogista jo löytyvää mokkapalareseptiä. Hyviä tuli ja ei kovastikaan lopulta eroa noista aikaisemmista mokkapalaresepteistä. Suosittelen siis kokeilemaan 🙂


Mokkapalamuffinssit


3 kananmunaa

2 1/2 dl sokeria

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

2 tl vanijasokeria

1 1/2 dl vettä

150 g voita


Kuorrute

250 g voita

4 1/2 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhetta

1/2 dl vahvaa kahvia

(nonparelleja)


Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään. Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään. Kiehauta vesi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon kuivat aineet ja kuuma vesi vuorotellen muutamassa erässä. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt voi. Jaa taikina noin 20-22 muffinssivuokaan. Suosittelen käyttämään paperisten muffinssivuokien tukena muffinssipeltiä. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat kypsiä. Voit tarkistaa muffinssien kypsyyden cocktailtikulla. Jos muffinssiin työnnettyyn tikkuun ei tartu märkää taikinaa, muffinssit ovat kypsiä. Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutteen valmistamista.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi. Lisää joukkoon kaikki kuivat aineet. Vatkaa kunnolla sekaisin esimerkiksi lapavatkaimella. Lisää lopuksi lämmin kahvi joukkoon pienissä erissä. Vatkaa seosta voimakkaasti hetken aikaa. Nostele kuorrutemassa pursotuspussiin, jossa on haluttu tylla. Pursottele kuorrute kauniisti muffinssien päälle. Ripottele vielä nonparelleja kuorrutteen päälle. 

Vinkki! Kuorrutteen riittävyyteen vaikuttaa pursotusten suuruus. Näin suuria pursotuksia sain riittämään noin 12 muffinssiin ja loppuihin laitoin hieman pienemmän (yksikerroksisen) pursotuksen. Hyvin riitti tuolla tavoin kaikkiin muffinsseihin. 


Vinkki! Voit myös levittää kuorrutteen muffinssien päälle lusikalla tai veitsellä.






Kommentoi

  1. Liisa says:

    Voi miten kivoja, vähän uutta eloa niin perinteisiin mokkapaloihin. Ne on kyllä meilläkin ihan suosikkiherkkuja, mutta ihanaa sitä on suosikkeihin tuoda joskus jotain uutta. Ja kun se kuorrute on ehdottomasti paras osa niin ihanaa kun sitä on noin ruhtinaallisen paljon.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kuorrutetta pitää tosiaan olla mokkapaloissa runsaasti 🙂 Niin myös näissä muffinsseissa… Olen aikaisemminkin tehnyt mokkapalamuffinssejakin, mutta niitä ei voi varmaan koskaan tehdä liikaa!

  2. Katri says:

    Nam, näyttää todella herkullisilta, ja todella kaunis pursotus! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Katri!

  3. riikuska says:

    Herkullisen näköisiä! Just ajattelin, että vien kaapissa lojuvat muffinssipellit kirpparille, mutta enpä taidakaan viedä… 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ei missään tapauksessa 🙂 Äkkiä muffinssipellit käyttöön. Täältä blogistakin löydät monen monta reseptiä, joihin noita tarvitset!!

  4. Katri says:

    Miten oot saanu tollasen kuvan sun www sivun alkuun? En oikein tiedä miten löytäisin tuohon ohjeen netistä. 😀

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Katri: Mitä tarkoitat? Tuota blogini bannerikuvaa? Tuo on minun itse ottamani kuva, jonka olen tuohon päälle sommitellut. Laita lisää kysymystä, niin ymmrrän paremmin mitä tarkoitat 🙂

  5. Nimetön says:

    Hello! How long days the cupcakes with buttercream frosting will stay good in fridge? 🙂 Thank you for advance

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hi! I would storage those just couple of days. Keep them in some cakebox that those won´t take any taste from the fridge.

  6. Nimetön says:

    🙂 oh nice! Thank you so much again!

  7. Unknown says:

    Koko eilis-illan selasin blogiasi ja nyt aamusta en voi enää vastustaa. Nämä lähtevät tekoon NYT. Kaapissa onkin kaikki ainekse. Kiitos ihanasta blogista ja mahtavista koristeluideoista 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hieno homma! Mukava, että blogissa oli paljon mielenkiintoista luettavaa/katsottavaa 🙂

  8. Nimetön says:

    Kokeilin juuri tehdä näitä gluteenittomana, nyt ovat uunissa. Toivottavasti onnistuu! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Miltäs maistui? 🙂

  9. Nimetön says:

    Tein just gluteenittomana ja hyvältä maistuu. Kuorrutteen teen vasta huomenna, toivottavasti sekin onnistuu, en ole koskaan tehnyt tuollaista.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hieno homma! Säilytä nuo muffinssipohjat esimerkiksi pakastepussissa tai muussa sellaisessa. Kuorruta sitten hieman ennen tarjoilua, niin ei tarvitse jääkaapissa säilöä etukäteen. Näin muffinssipohja on parhaimmillaan ja kuorrutekin on ihanan pehmeää ja maukasta!

    2. Nimetön says:

      Tuli ihan sairaan hyviä, korvasin siis vain vehnäjauhon normaalilla kaupan vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella! Menivät kuin kuumille kiville. Tänään toinen satsi toisiin juhliin. 🙂

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana kuulla varsinkin tällaisia onnistumiskokemuksia 🙂 Kiva, kun jätit kommenttia!

  10. Nimetön says:

    Ihanan näköisiä muffineita. Ajattelin tehdä näitä synttäreille tarjolle. Sopiiko taikinaan esim. pätkis murut tai suklaahiput ja minkä verran näitä voisi lisätä? Onko taikina kovin löysää? Onnistuuko tehdä mini muffineita ilman muffinssipeltiä, vai leviääkö liikaa? Ajattelin tehdä yksinkertaisen kuorrutteen, joten taikinaan voisi varmaan laittaa jotain makua… Ihania ohjeita blogissasi, usein olen tehnyt juhliin tarjoilut ohjeillasi ja aina on onnistuneet. 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos palautteestasi ja viestistäsi! Minä suosittelen kyllä aina käyttämään peltiä, jotta muffinssit eivät leviä. Toisaalta se riippuu kyllä käytettävissä olevista muffinssivuoistakin. Nyt en osaa suoraan sanoa tuohon vastausta. Voi tuohon varmaan lisätä jonkin verran suklaahippuja. En ole tuohon itse suklaata kokeillut, mutta varmaan siinä 1- 1 1/2 dl voisi lisäillä.

  11. Kaija says:

    Kiitos ohjeesta! Hyvän makuinen pohja,menee jatkoon :). Laitoin kuuman veden tilalta maitoa. Mutta kuorrutteesta en tykännyt yhtään, pitää testata jokin muu kuorruteohje. Liikaa voille maistui tuo.

    1. Kiva, kun jätit kommentin. Hienoa, että pohja oli maistuva. Tuo kuorrutteen voi kannattaa vatkata oikein kunnolla vaaleaksi vaahdoksi. Se vaikuttaa myös kuorrutteen makuun. Toki tuo on voipohjainen kreemi, jossa voi on pääraaka-aineena. Tämä kuorrute kannattaa myös aina tarjoilla huoneenlämpöisenä, koska kylmäsäilytyksessä kuorrute muuttuu kovaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close