Laktoositon suklaakakku

Helmikuun synttärisankarin synttärit lähestyivät ja hänellä oli toiveissa suklaakakku. Yleensä pyrin tekemään kaikki omien juhliemme tarjottavat laktoosittomina, jos vain mahdollista. Sattumalta löysin kaupasta laktoositonta maitosuklaata, joka oli minulle vielä uusi tuttavuus eli en ole siihen aikaisemmin törmännyt – ihme… Tummaa suklaata on ollut laktoosittomana jo pitkään, mutta halusin tähän kakkuun käyttää nimenomaan maitosuklaata. Näin ollen, tämän tuotteen johdosta, sain tehtyä tämänkin ajatuksissani olleen kakkureseptin täysin laktoosittomana.


Laktoositon Suklaakakku

Pohja

200g laktoositonta maitosuklaata

200g laktoositonta voita


2 1/2 dl sokeria


5 kananmunaa


2 dl vehnäjauhoja


1/2 dl kaakaojauhetta


1 tl leivinjauhetta


1/2 tl soodaa


2 tl vaniljasokeria


150g laktoositonta ranskankermaa

Täyte

400 g laktoositonta voita

300 g laktoositonta maitosuklaata

1 dl kaakaojauhetta

1 1/2 – 2 dl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

2 1/2 dl laktoositonta vispikermaa 

Sulata
suklaa ja voi yhdessä. Nosta sivuun jäähtymään. Sekoita kuivat aineet
keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon kuivat aineet muutamassa erässä sekoittaen.
Lisää vielä ranskankerma ja voi-suklaaseos ja sekoita massa tasaiseksi.
Kaada voideltuun, noin 22 cm irtopohjavuokaan. Voit varmuudeksi laittaa leivinpaperista reunoja korkeammat suikaleet vuoan reunoille, jotta kakkumassa pysyy hyvin vuoan sisällä. Paista 175 asteessa noin 50
minuuttia. Kakku saa jäädä hieman kosteaksi sisältä. Nosta valmis kakkupohja
ritilän päälle jäähtymään.


Paloittele kattilaan suklaa ja 1 dl kermaa. Kuumenna miedolla teholla koko ajan sekoitellen niin, että suklaa sulaa. Älä kuitenkaan keitä seosta. Nosta seos pois liedeltä ja anna sen jäähtyä hetki. Mittaa huoneenlämpöinen voi monitoimikoneeseen ja vatkaa se ilmavaksi. Lisää joukkoon kaakaojauhe. Kaada hieman jäähtynyt suklaaseos voin joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Lisää 1 1/2 dl tomusokeria ja vaniljasokeri joukkoon. Jatka vatkaamista, jotta kaikki ainekset menevät hyvin sekaisin. Lisää lopuksi loput kermasta seokseen ja vatkaa vielä muutamien minuuttien ajan. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa tomusokeria. 


Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Levitä 1/3 osa täytettä kakkupohjan päälle. Nosta toinen kerros päälle ja levitä saman verran täytettä toiseen täyteväliin. Nosta kakun päällimmäinen kerros täytteen päälle ja levitä loput täytteestä kuorrutteeksi kakun päälle. Halutessasi pursota vielä kakun reunat. Voit koristella kakun haluamallasi tavalla nonparelleilla, karkeilla tai vaikka marjoilla. 


Vinkki! Kakku kannattaa tarjoilla joko heti täytön jälkeen tai sitten ottaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Näin voi ja suklaa pehmenevät ja maku on parjaimmillaan!


Tässä vielä kuva kokonaisesta kakusta:




Tätä kuorrutetta voi käyttää hyvin esimerkiksi muffinssien kuorrutteena kauniisti pursotellen tai sitten veitsellä muffinssien päälle levitellen. 

Muffinssiohjeita löydät täältä ja lisää suklaakakkujen ohjeita löytyy täältä.

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Herkullisen näköinen…minkä merkkistä on tuo laktoositon suklaa? Tummaa olen itsekin käyttänyt, mutta laktoositon maitosuklaa olisi uusi tuttavuus. Tuija

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuo oli Brunbergin, kuten on varmasti ollut myös tuo sinun käyttämsi tummasuklaakin. On sitä ilmeisesti ollut jo kauemminkin tarjolla, mutta ei ole vain omaan silmään kaupassa osunut 🙂 Hyvä, että nyt löytyi.

  2. Nimetön says:

    Eikö tossa oo hirveesti voita?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Onhan siinä, mutta maistuu niin hyvälle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close