Suolainen piirakka: Feta-tomaattipiirakka

 Suolaiset piirakat ovat ainakin meidän kahvipöydässä olleet aina suosittuja. Usein kahvitarjoiluissa vaihtelen suolaisten piirakoiden ja salaatin tai voileipäkakkujen välillä. Koska meidän perhepiiristä löytyy myös kasvissyöjiä, on mukava kehitellä kasvispiirakoista erilaisia versioita. Kaikista suolaisista piirakoista kinkkupiirakka eri versioina on kyllä aina ollut suurin hitti. Täältä löydät erään version kinkkupiirakasta. Myös aikoinaan tämä Feta-tomaattipiirakka nousi suosikiksi ja sitä hieman mukaillen tein tällä kertaa tämän feta-tomaattipiirakan.

Itse paistan suolaiset piirakat aina päivää ennen tarjoilua ja lämmitän ne juuri ennen tarjoilua tarjoilulämpöön. Näin minun makuuni piirakka on hyvin hetäytynyt ja maut kohdillaan. 


Huomiona vielä se, että tämäkin piirakka on oikeastaan salaattijuustosta tehty, mutta itse kyllä tykkään käyttää tuota fetajuusto nimikettä.

 

Feta-tomaattipiirakka

Pohja

200 g voita

4 dl vehnäjauhoja

2 rkl kylmää vettä

(suolaa)


Täyte

250 g miniluumutomaatteja

200 g yrttimarinoitua fetajuustoa (salaattijuustoa)

2 dl juustoraastetta

4 dl ruokakermaa

3 kananmunaa

200 g paprika-chili tuorejuustoa

mustapippuria

(persiljaa, herneenversoja)


Nypi viileä voi ja vehnäjauhot sekä suola keskenään tasaiseksi murumassaksi. Lisää joukkoon kylmä vesi ja jatka taikinan käsittelyä, kunnes siitä muodostuu kiinteä pallo.

Painele pohjataikina vuoan (noin 28 cm) pohjalle ja reunoille. Jos taikina on kovin pehmeää ja lämmintä, voit laittaa pohjan kylmään täytteen valmistuksen ajaksi. Pilko pestyt tomaatit puolikkaiksi. Sekoita kulhossa tuorejuusto, kerma ja kananmunat keskenään. Lisää joukkoon juustoraaste sekä mustapippuria maun mukaan. Levitä noin puolet tomaateista ja fetajuustoista pohjan päälle. Kaada kerma-juustotäyte tomaattien ja fetajuustojen. Levitä loput tomaatit ja fetajuustot täytteen päälle ja ripottele vielä pieneksi pilkottua persiljaa piirakan päälle. Paista 175 asteessa noin 45-60 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. 

Koristele piirakka halutessasi esimerkiksi herneenversoilla tai persiljalla.

Vinkki! Voit tehdä taikinan myös sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa.

Vinkki! Voit suojata piirakan pintaa foliolla paiston aikana, jotta piirakan pinta ei ota liikaa väriä.


Kommentoi

  1. Mistä tota paprika-chilituorejuustoa saa? 🙂 ja minkä merkkistä se on?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Valion Viola tuorejuustoissa on tarjolla tuollainen paprika-chili tuorejuusto. Se olil minun mielestäni hetken pois valikoimasta, mutta nyt taas tarjolla ainakin meidän lähikaupoissa.

  2. Nimetön says:

    Olisiko tuohon tuorejuuston tilalle ehdottaa jotain chilitöntä vaihtoehtoa? Vai vaatiiko makumaailma chilin "potkun"? Osaatko sanoa, kuinka monta palaa tästä tulee? (Tarjolla toinenkin suolapala, nopea kahvittelu eikä santsailla.) Kiitos makoisasta blogista, näihin resepteihin voi poikkeuksetta aina luottaa! <3

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Luulisin, että täst herkuttelee noin 10-15 syöjää, riippuen tosiaan muusta tarjottavasta. Tuo paprika-chilituorejuusto on kyllä tähän todella sopiva, mutta voit vaihtaa johonkin muuhun tomaatti-, paprika- tai yrttituorejuustoon. Nuo tuorejuustojen mautkin saatavuudeltaan aina välillä vaihtelevat, joten en tiedä onko tällä hetkellä myynnissä tätä ko. tuorejuustoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close