Ystävänpäivä: Suklaakakkua ystävälle

Toki tämänkin kakun voi leipoa milloin tahansa, mutta kun tein sen sydämen muotoon, sopi se hyvin ystävänpäivään.Tämän kun jakaa ystävän kanssa, tulee sekä itselle että ystävälle hyvä mieli. Niin meilläkin tehtiin ja ilostutettiin monta lähimmäistä tällä kakulla!




Ystävänpäivän suklaakakku


100 g voita

1 1/2 dl sokeria

3 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 1/2 dl piimää


350 g maitosuklaata

3 dl kermaa

(kaakaojauhetta)

tuoreita marjoja


Vatkaa huoneenlämpöinen (pehmeä) voi ja sokeri keskenään hyvin. Lisää joukoon kananmunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisäile voi-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja piimää, niin että ainekset menevät hyvin sekaisin.

Kaada taikina noin 20-22 cm vuokaan, jonka pohjalle kannattaa pingottaa leivinpaperi. Itse käytin vetoisuudeltaan samankokoista sydänvuokaa. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.


Voit valmistaa täytteen jo etukäteen valmiiksi. Kuumenna kermaa ja paloiteltua suklaata kattilassa niin, että suklaa sulaa. Älä keitä seosta. Jäähdytä seos viileäksi. Vatkaa kylmä suklaakerma kevyesti vaahdoksi.



Halkaise kakku kahteen osaan. Levitä täytettä alemman kakkupohjan päälle ja nosta toinen kakkupohja täytteen päälle. Levitä loput täytteet kakun päälle ja reunoille kuorrutteeksi. 



Ripottele kakun päälle kaakaojauhetta ja koristele kakku haluamallasi tavalla esimerkiksi tuoreilla marjoilla. 

Vinkki! Paras lopputulos tulee lapavatkaimella.

Tuliko leivottua näin ystävänpäivän kunniaksi vaikka työkavereille tai omalle perheelle? Vai jätitkö leivonnan viikonloppuun?

Oikein maukasta ja makoisaa ystävänpäivää ja samalla myös viikonloppua teille kaikille blogini lukijoille!

Kommentoi

  1. Heluna says:

    Tuli leivottua, samalla kun yhden tilauskakun tein, niin siinä samalla sitten kotiväelle leivoksia. 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Samalla siis leipoo hieman suuremman satsin, niin saa itsekin oman lähipiirin kanssa herkutella 🙂

  2. Hanna-Mari / Leipomo says:

    Ihanan suklaakakku. Mulla tuli leivottua viime viikonloppuna jo etukäteen "rakkauskeksejä" 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hienoa – Rakkauskeksit kuulostavat herkullisilta 🙂

  3. Ninna says:

    Kyllä tuli leivottua, tein ystävänpäiväksi Red velvet -leivoksia sinun kakku ohjeella. Käytin tosin liian vähän punaista väriainetta, mutta maku ja rakenne tuntui olevan kohdallaan.

    Myöhästyneet ystävänpäivä tervehdykset.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Mukava kuulla, että maistuivat! Eipä se väriaine onneksi makuun vaikuta, mutta tietysti lopulliseen väriin kylläkin. Makuhan se ratkaiseen 🙂

  4. Onpas kaunis, marjat tuovat kivasti väriä muuten ruskeansävyiseen kakkuun! 🙂

    Onhan se niin että ei ystävänpäivää tai muutakaan samankaltaista erityispäivää voi ohittaa leipomatta vaikkei se ihan just oikealle päivälle osuisikaan! Itse olin vähän ajoissa tänä vuonna kiireen keskellä koska wanhojen tanssieni osuessa ystävänpäivälle siinä oli sit kalenteri niin täynnä muutakin hässäkkää 😀 Tulipa siis leivottua synttäriherkut ja ystävänpäiväkakku samalla vähän ajoissa.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Synttäriherkut ja ystävänpäivä on oikein hyvä yhdistää! Ja vielä Wanhojen tanssit ystävänpäivänä. Voi kun kuulostaa hyvältä. Omista tansseista on kulunut jo aivan liian kauan. Pitäisikin mennä joku kerta vanhalle koululle verestämään muistoja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close