Grillipizzaa – Pizzaa grillistä

Koska ”ulkoruokinta” näin lämpimään kesäaikaan on ainakin meidän perheessämme suosittua, niin päätin tuolla pihalla nököttävällä kaasugrillillä kokeilla tällä kertaa pizzan paistamista. Pitää sanoa, että hyvin onnistui, vaikka en tiedä olisiko italian mamma samaa mieltä 🙂 Varmaankaan ihan autenttinen pizza tuosta ei tullut, mutta suomalaiseen makuun todella herkullinen. Pohjasta tuli parillalevyn päällä paistaessa todella rapea ja maukas. Grillillä paistaessa ja ulkona ruokaa tehdesä näin lämpimillä keleillä hyviä puolia ovat mm. tarjota ihanat tuoksut koko naapurustolle, kuumuus pysyy ulkona ja koti pysyy viileämpänä, sekä helppous – ruoka on mukava napsia vaikka uinnin tai ulkoilun välissä pihalla. Näin ollen grilliruokailu sopii hyvin meidän kesäarkeemme ja miksei hieman viikonloppuihinkin 🙂



Grillipizza – Pizzaa grillistä

 (3 pizzaa)


3 dl vettä

1 1/2 rkl kuivahiivaa

1 rkl sokeria

1/2 tl suolaa

2 rkl öljyä

noin 7-8 dl vehnäjauhoja (+paljon ”kaulimiseen”)

Täyte

1 annos itse tehtyä pizzakastiketta

pepperonimakkara

juustoraastetta

mozzarellajuustoa

basilikaa

Lämmitä neste +42 asteiseksi ja kaada se vatkauskulhoon. Lisää joukkoon hiiva, sokeri, suoka sekä öljy. Lisäile taikinakoukun pyöriessä vehnäjauhoja ja noi 7 dl jälkeen anna koneen vatkata muutamien minuuttien ajan aivan rauhassa. Jos taikina ei irtoa kulhon reunoista, lisää hieman jauhoja vielä ja jatka vaivaamista. Anna koneen alustaa taikinaa noin 10 minuutin ajan tai kunnes taikinassa on hyvä sitko ja se irtoaa selkeästi kulhon reunoista. Jätä taikina nousemaan peiteltynä noin tunnin ajaksi. 

Jaa taikina kolmeen osaa. Vaivaa ylimääräiset ilmat pois ja kauli tai venyttele käsin taikina haluttuun muotoon. Muista jauhottaa alusta hyvin. Ota suuri pizza-alusta tai muu vastaava, jonka avulla siirrät pizzan grilliin. Voit täyttää pizzan jo valmiiksi jauhotetun siirtoalustan päällä tai siirtää pohjan grilliin ja täyttää pizzan grillissä (oman maun mukaan). Tein pizzoista hieman pitkuliaita, jotta ne mahtuivat grilliin hieman paremmin.

Paistovaiheessa grillin tulee olla kuuma, yli 240 astetta. Itse käytin grillimme parillapuolta tuohon pizzan paistamiseen. Vastus oli pizzan alla kovalla teholla, jotta pohja paistuu rapeaksi. Anna pizzan paistua noin 10 minuuttia kuumassa grillissä. Nosta lastojen avulla pizza pois grillistä ja tarjoile heti kuumana.    



Vinkki! Tutustu omaan grilliisi ja sen ruoanlaittomahdollisuuksiin. Näin ollen löydät oikeat lämpötilat ruoan laittoon.



Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Innokas 16 vuotias poika kyselis, että mistä saatte nää kaikki hienot tausta tavarat? Siis esim tuo kokispullo onko ihan vanha, etiketti irotettu, kirpputorilt vai hä ? 🙂 näyttää todella hyvältä ja haluaisin kysellä onko sinulla mitään Beigel ohjetta. Semmosta new yorkin juutalaisten beigeleitä! 😮

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Kiva, kun jätit kommenttia. Tuo cola-pullo on tullut joskus aikoinaan kylkiäisenä jostain hankinnasta, mutta kuitenkin muistaakseni ihan kotimaasta. Olen sen säästänyt sitten rekvisiitaksi 🙂 Muutoinkin minulla on aika paljon ostettuina erilaisia astioita ja muuta keittitarviketta rekvisiitaksi. Kuitenkin huomaan aina tiettyinä aikakausina käyttävän samantapaisia astioita ja kankaita, vaikka valinnan varaa olisi. Bagels-reseptin löydät täältä: http://www.pullahiiri.com/2013/10/rinkelisampylat-viikonloppubrunssille.html Toivottavasti on sellainen mitä etsitkin!

    2. Kiitos vastauksestasi! Resepti lähteee tällä viikolla kokeiuuun. Oma blogini jäi pois viime kommentista mutta bravebaking.blogspot.fi 🙂 17v. innokkaan pojan blogi!

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva, kun linkitit blogisi 🙂 Pitää ehdottomasti käydä kurkkaamassa!

  2. Heavenly bakings says:

    Hyvä idea, kesällä kun tekee mieli tehä kaikki ruoka grillissä 🙂

    http://heavenlybakings.blogspot.fi/

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihan totta. Tuolta pikkuleipäosiosta löytyy myös reseptiä grillissä leipomiseen. Mökillä tuli kokeiltua keksien paistamista grillissä jokunen kesä sitten 🙂

  3. Nimetön says:

    Löytyykö tortilla reseptiä?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ei löydy, mutta luit ajatukseni. Se on ollut kyllä mielessä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close