Mojito-juustokakku / Mojito cheesecake

 Tämän reseptin tein silmällä pitäen aikuisten illanistujaisia, jonne haluttaan jotain herkullista ja ehkäpä hieman erilaista tarjottavaa. Tällä kertaa drinkki muotoutui kakun malliin. Caipirinha-juustokakku on tuttu jo vuosien takaa, mutta nyt tämä kakku on tehty mojito-cocktailin pohjalta. Tässä kakussa maistuvat aidot raaka-aineet ja hyvältä maistuukin 🙂 Itse
asiassa, kun en ole Caipirinha-kakkua pitkään aikaan valmistanut tai syönyt, niin tässä
oli aika paljolti samoja makuja tuon kakun kanssa.

Tämä hyydytetty Mojito-juustokakku sisältää kaikki drinkin ainesosat eli vaaleaa rommia, minttua, sokeri, vettä ja limeä. Itse kiehautin alkoholin rommista pois, mutta alla on myös vinkki alkoholin säilyttämiseen kakussa. Minä koristelin tämän kakun 12 henkilölle. Tällöin kakusta saa reilut kakkupalat jokaiselle.



Mojito – juustokakku

Mojito cheesecake

(noin 12-15 henkilölle)


Pohja

1 kananmuna

1/2 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 dl vettä

60 g voita


Täyte

6 dl vispikermaa

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2-2 1/2 dl tomusokeria

1 1/2 dl limen mehua

5 liivatelehteä

4 rkl vaaleaa rommia


Kiille

4 rkl vaaleaa rommia

2/3 dl vettä 

3 rkl tomusokeria

noin 10 mintunlehteä

1 limen mehu

1 limen kuori raastettuna

2 liivatelehteä

(vihreää elintarvikeväriä)


Tarjoiluun 

1 dl vispikermaa

2 rkl tomusokeria

1 lime

(öljyä ja tomusokeria vuoan valmisteluun)

Vatkaa pohjaa varten kananmuna ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sulata voi ja kiehauta vesi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisäile muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuumaa vettä ja kuivia aineita. Lisää lopuksi sulatettu voi. Sekoita massa hyvin ja levitä massa leivinpaperilla vuorattuun noin 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 10-13 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä.

Valmista täyte laittamalla liivatelehdet likoon kylmään veteen ainakin viiden minuutin ajaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto sekä 2 dl tomusokeria keskenään. Kiehauta rommi ja purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatteet kiehuvaan rommiin. Sekoittele ja lisää hieman jäähtynyt liivateneste limemehun joukkoon (voit käyttää joko itse puristettua tai valmiiksi puristettua limettimehua). Lisää lopuksi limemehu tuorejuuston joukkoon ja vatkaa hetki, jotta koko seos menee hyvin sekaisin. Nostele vielä kermavaahto joukkoon. Sekoita täyte tasaiseksi ja maista onko makua ja makeutta riittävästi. Tarvittaessa lisäile tomusokeria tai limemehua. Laita jäähtynyt pohja tarjoiluastialle ja laita ympärille pohjaa suurempi noin 25 cm irtoreunus (irtopohjavuoan reuna käy hyvin). Öljyä reunus ja tomusokeroi kevyesti. Kaada tasainen täytemassa pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään ainakin noin neljän tunnin ajaksi. 


Pese lime hyvin ja raasta sen kuori. Purista limestä mehu. Laita liivattelehdet likoon kylmään veteen ainakin viiden minuutin ajaksi. Kuumenna kattilassa rommi, tomusokeri sekä vesi ja purista liotetuista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kuuman nesteen joukkoon. Pilko mintunlehdet ja sekoita limen kuoriraasteen kanssa. Kaada rommiliemi limemehun joukkoon sekä lisää joukkoon mintunlehdet ja limen kuori. Lisää halutessasi hieman vihreää elintarvikeväriä. Kaada hieman jäähtynyt kiilleliemi kakun päälle. Nosta jääkaappiin vielä muutaman tunnin ajaksi. 

Irrota reunus kakun ympäriltä ja vatkaa kerma vaahdoksi yhdessä tomusokerin kanssa. Pursota kerma ja koristele limellä.  

Vinkki! Jos
et halua haihduttaa alkoholia keittämällä, niin kuumenna 1/2 dl
limemehua täytettä varten ja vesi kiillettä varten. Lisää alkoholi
nesteen joukkoon juuri ennen muuhun täytteeseen/kiilteeseen lisäämistä. Muistathan tällöin ilmoittaa kaikille kakun syöjille, että kakku sisältää alkoholia. 

Vinkki! Paksumpaa kiillekerrosta varten voit tuplata tuon kiilteen määrän, tällöin kolme liivatelehteä on riittävä määrä hyydyttämään nesteen.

Vinkki! Pohjana voit käyttää myös esimerkiksi perinteistä sokerikakkupohjaa tai keksipohjaa.

Tulisikohan tästä kakusta yhtä suuri hitti, kun Caipirinha-juustokakusta aikoinaan? Maussa on ainakin aineksia siihen 🙂 Suosittelen kokeilemaan!

Kommentoi

  1. henna says:

    Wau!!!kokeiluun menee:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Suosittelen! Makuahan voi sitten tarvittaessa säätää limen ja sokerin määrällä.

  2. Herkkukatti says:

    Sama täällä, kokeiluun menee heti tulevana viikonloppuna! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva kuulla! Tule kertomaan mitä olit kakusta mieltä. Mielelläni kuulen palautetta!

    2. Herkkukatti says:

      Tämä oli kyllä hyvää kakkua! Tykkäsin itse tosi paljon ja jopa mieheni tykkäsi tästä vaikka hän ei niin välitä juustokakuista. 🙂 Tätä tulee varmasti tehtyä toistekin!

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että maistui! Kiva, kun jätit kommenttia!

  3. Ruokasurffausta - Anna says:

    Mojito on lempidrinksuni 🙂 oon tehnyt mojitomoussetäytteisen kakun joka löytyy blogista. Mojito <3

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hienoa Anna! Pitääkin käydä kurkkaamassa tuo sinunkin kakku 🙂

  4. Nimetön says:

    Ihanannäköinen kakku! 🙂 Menee varmasti kokeiluu! Mutta voiko tuon rommin tilalla käyttää rommiaromia? Jos voi, niin osaatko yhtään veikata kuinka paljon sitä tulisi laittaa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nyt en osaa tarkkaan sanoa. Luulen, että tuo rommiaromi ei vastaa vaaleaa rommin. Suosittelen mieluummin jättämään tuon rommin pois kokonaan. Korvaa vaikka vedellä liivatenesteessä. Tuota rommia on sen verran vähän, ettei se tuolta läpi maistu.

  5. Laura says:

    Voilo tomusokerin korvata normaalilla kidesokerilla ja missä suhteessa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Itse pidän tuosta tomusokerista, kun "liukenee" tasaisesti tuohon moussen joukkoon. Voit toki käyttää tavallistakin kidesokeria, mutta määrää en osaa nyt tarkkaan sanoa. Lisää loppuvaiheessa, jos tarvitsee ja aloita pienellä määrällä.

    2. Nimetön says:

      Kiitos pikaisesta vastauksestasi. Laura

  6. Nimetön says:

    Hei, minulla on säädettävä neliön mallinen vuoka ja olisin tekemässä tätä kakkua sitä käyttäen. Osaisitko sanoa, minkäkokoiseksi vuoka kannattaisi säätää? Ja kiitos kivasta blogista, olen saanut täältä paljon vinkkejä ja hyviä reseptejä 🙂

    -Satu-

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Luulisin, että lähestulkoon pienimmälle säädölle tuo vuoka, jos on sama kuin itselläni. Kiilteen kanssa kannattaa olla hieman varuillaa, koska omat kokemukset säädettävän neliskanttisen vuoan kanssa on se, että liivatekiilteet valuvat helposti vuoasta pois. Kannattaa tehdä kiille melkeinpä hyytelösokerilla, jotta saat sen pysymään vuoassa. Voi olla, että jos sinulla on erilainen vuoka kuin omani, niin noita ongelmia ei ole.

  7. Nimetön says:

    Hei! Kuinka kauan arviolta tuo säilyy eli kuinka aikaisin tuon voisi tehdä valmiiksi? Tarkoituksena olisi tehdä kaksi isoa kakkua tätä (about 4-kertainen annos), mutta aikataulu on hieman hankala… Jos tekee ensimmäisenä päivänä keksipohjat ja täytteen hyytymään, toisena päivänä kiilteen ja neljäntenä päivänä on vasta tarjoilu?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuossa ei työtä niin kamalasti kuitenkaan ole, joten teksin kerralla kiilleettä vaille valmiiksi. Jos pitää valmistaa monia päiviä etukäteen, niin käyttäisin pakkasen kautta. Kannattaa myös muistaa se, että jos kakun tekee paljon etukäteen, niin juhlien jälkeen ei enää ylimääräiset säily kauan.

    2. Nimetön says:

      Aivan ihana kakku! Tämä ohje pitää laittaa talteen ehdottomasti ja suosikkiresepteihin.
      Tulipa lopulta tehtyä kerralla valmiiksi, kun sai vähän järjesteltyä aikatauluja… Ja lopulta tuli tehtyä yhteensä 6-kertaisena (gluteenittomana (keksipohja) ja laktoosittomana). Tein yhden "ylimääräisen" illanistujaisiin, kehuttiin paljon ja kaikki meni. Mukavan raikas eikä liikaa sokeria.
      Kaksi kakuista tein irtoreunojen (pyöreä ja neliskanttinen) ja reunakalvon avulla. Kiille ei valunut onneksi pois vuoasta. ^^ (Yhdessä irtopohjallisessa vuoassa tehdyssä kakussa kiille valui, mutta tämä johtui liian aikaisin laitetusta kiilteestä todennäköisesti.)

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Sinullahan on ollut urakkaa 🙂 Hienosti siitä olet vieläpä selvinnyt. Joskus joissain irtopohjavuoissa on se ongelma, että vuoan reunasta löytyy jokin pieni "reikä", josta kiille pääsee valumaan. Itsekin säädettävässä irtopohjavuoassa tähän törmäsin erään kerran. Mukava kuulla, että "urakka" onnistui noin hyvin!

  8. Voinko käyttää Stroh-creme likööriä?? Kiitos!?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit varmasti käyttää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close