Mehevä porkkanakakku appelsiinikuorrutteella / Carrot cake with orange frosting

 

Porkkanakakku on sopiva herkku niin syksyn aurinkoisiin päiviin kuin myös pimeneviin iltoihin. Porkkanakakku on tehty nimensä mukaisesti tuoreesta porkkanasta ja päällä on herkullinen appelsiini-tuorejuustokuorrutteesta. Tämä kakku on varsin mehevä, joten jos etsit mehevän porkkanakakun reseptiä, niin se on tässä!

Suosittelen kokeilemaan.





Mehevä porkkanakakku appelsiinikuorrutteella

Carrot cake with orange frosting


Pohja

4 1/2 dl vehnäjauhoja


 
3 1/2 dl sokeria



1 1/2 tl ruokasooda


150 g porkkanaraastetta

2 kananmunaa


200 g kermaviiliä



1 1/2 dl maitoa


150 g voita



Kuorrute

150 g vähäsuolaista voita

2 dl tomusokeria

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 appelsiinin raastettu kuori

3 rkl vispikermaa





Sekoita vehnäjauhot ja sokeri hyvin keskenään. Raasta porkkanat. Sulata voi. Sekoita kermaviili ja sooda keskenään. Lisää kermaviilin joukkoon maito, munat ja porkkanaraaste. Sekoita seos hyvin ja lisää kuivia aineita porkkana-kermaviiliseoksen joukkoon muutamassa erässä. Ennen viimeistä jauhoerää, lisää joukkoon hieman jäähtynyt voi ja loput jauhot. Sekoita massa hyvin sekaisin. Öljyä noin 22 cm irtopohjavuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Jos käytät umpivuokaa, niin vuoraa vuoka leivinpaperilla. Näin saat pohjan helposti pois vuoasta. Levitä taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia minuuttia, kunnes kakkupohja
on kypsä. Pohja saa jäädä meheväksi, joten älä ylipaista
pohjaa. Nosta kakkupohja jäähtymään esimerkiksi ritilän päälle ennen täytetteen valmistusta.



Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen voi (käytin lapavatkainta) vaaleaksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Lämmitä hieman tuorejuustoa ja lisää se pienissä erissä voin joukkoon. Vatkaa hyvin. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori. Lisää kuoriraaste edellisten joukkoon ja mittaa joukkoon lopuksi kerma. Sekoita vielä nopeasti sekaisin ja kuorrute on valmis.

Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.

Herkuttele mehevällä porkkanakakulla!



Vinkki! Tavallisen kidesokerin voi hyvin korvata myös tummemmalla sokerilla. Esimerkiksi ruokosokeri tuo herkullista lisämakua taikinapohjaan.





Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Porkkanakakku/piirakka on kyllä ehdottomasti minun lemppari. Ja tätä pitää kokeilla jossain välissä, houkuttaa tuo hieman erilaisempi kuorrute mitä olen itse tavannut tehdä. -Hanna-Kaisa

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuo appelsiini sopii todella hyvin tuon mehevän porkkanakakun makuun. Suosittelen kokeilemaan sekä pohjaa että kuorrutetta. Voi olla, että siitä tulee vielä uusi lemppariyhdistelmä 🙂

  2. Taru says:

    Kyllä on kaunis ja raikkaan näköinen kakku, nam! ♥

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Taru! Tämä oli kyllä ihanan mehevä kakku ja pitää kosteudensa.

  3. Nimetön says:

    Tosi hyvin onnistui kakku ja ihanan mehevää kyllä oli. Kuorrutteen kanssa jotain meni mönkään, koska en saanut kuorrutteesta sileää, vaan siitä tuli vähän rakeista. Jotain tein varmaan väärin tuorejuuston sekoitusvaiheessa. Käytin appelsiinituorejuustoa ja kuorrutteen maku oli kyllä hyvä, vaikkei koostumus ihan onnistunutkaan.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva kuulla aina teidän lukijoiden kokemuksia. Tuo kuorrute voi paakkuuntua siitäkin syystä, jos voi tai tuorejuusto on liian kylmää. Toki tuoreuuston ei tarvitse olla lämmintäkään, vaan sellainen pieni lämmitys huoneenlämpöiseksi riittää esimerkiksi mikrossa. Appelsiinituorejuusto toimii tuossa varmasti myöskin.

  4. Nimetön says:

    Hei! Voiko ruokasoodan korvata leivinjauheella? Ihanan kuuloine ohje!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tästä on kahta koulukuntaa 🙂 Jossain asiatekstissä näkee, että voi korvata reilummalla leivinjauhemäärällä, jossain taas sanottanee ettei voi korvata… Itse olen oppinut niin, että soodaa käytetään yleisesti silloin, kun taikinassa on jotain hapanta. Muutoin käytetään leivinjauhetta.

  5. Nimetön says:

    Käyttäisinkö 20cm vai 24cm vuokaa? kun 22cm ei löydy 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Tuo on ihan makuasia. 20 cm tulee hieman paksumpi pohja ja 24 cm hieman ohuempi. Kannattaa vaans seurailla tarkemmin paistoaikaa, kun vuoan kokoa muuntelee.

  6. Nimetön says:

    Tosi hyvää kakkua! Käytin kuorrutteeseen Valion sitruunavoita, sopi todella hyvin 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Sopii varmasti makuihin paremmin kuin hyvin myös tuo sitruunavoi. Minulla on aika vähäinen kokemus tuosta sitruunavoista, mutta se kuulostaa jo nimenä sellaiselta, että sopii oikein hyvin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close