Korvapuustipäivä 4.10. – Herkullista pullaa!

Ihana herätä korvapuustipäivään! 

 Vaikka viikonlopun suunnitelmat menivät meidän perheessä ihan sekaisin, niin saammepahan tänään ainakin makustella ihania korvapuusteja. Aamu olisi pitänyt aloittaa tänään Joensuussa ja siitä jatkaa matkaa osallistuen Vaarojen maratonille Kolille. Nyt kuitenkin olemme kotona ja Vaarat kutsuvat sitten ensi vuonna! 


Korvapuusti – tai pulla ylipäätänsäkin – on varmasti leivonnaisista varmin, jos haluaa täyttää monen ihmisen toiveet yhdellä leivonnaisella. Ihanaa, että kyseinen leivonnainen on Suomessa saanut oman päivänsä. Itsekin nyt hieman korvapuustin reseptiä ja täytteitä tuunailin, joten ihan alkuperäistä ei ole tämäkään. 


Appelsiinikorvapuusti


Appelsiini ja kaneli 

korvapuustit



Pullataikina

5 dl vettä 

3 kananmunaa

2 dl sokeria

150 g tuorejuustoa

150 g voita

2 pss kuivahiivaa

noin 20 dl vehnäjauhoja

(kaardemummaa) 


Perinteinen kanelitäyte

100 g voita

4 tl kanelia

1 dl sokeria


Appelsiinitäyte

100g voita huoneenlämpöisenä


1 dl sokeria


2 appelsiinin kuoriraaste


2 tl vaniljasokeria

Voitelu ja koristelu

1 kananmuna

raesokeri

 Vatkaa kananmunat, sokeri, huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto keskenään. Lämmitä vesi hieman lämpimämmäksi kuin +42 astetta. Lisää vesi seokseen ja mittaa, että seoksen lämpötila on +42 asteista. Sekoita jauhot, kuivahiiva sekä kaardemumma keskenään. Lisää ne lämpimään seokseen hyvin vaivaten. Vaivaa niin, että taikinasta tulee kimmoista. Nostata lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30-60 minuuttia. 

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinaeristä kaksi isoa levyä. Levitä molempien täytteiden ainekset omissa kulhoissaan. Levitä täytteet taikinalevyjen päälle. Kääri levyt rullalle ja leikkaa sopiviksi paloiksi. Nosta pullat uunipellille ja paina sormilla pullat korvapuusteiksi. 

 

 Jätä vielä leivinliinan alle nousemaan noin 30 minuutiksi. Voitele puustit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa noin 10-12 minuuttia. Näin saat huumaavan pullan tuoksun asuntoon ja pääset nauttimaan herkullisista pullista. 

Vinkki! Jos haluat tehdä vain toisella täytteellä pullia koko määrästä, niin tuplaa täytteen määrä.

 Kanelinen korvapuusti
 

Herkullista korvapuustipäivää teille kaikille! 

Kommentoi

  1. Kirsi-Riksi says:

    Kanelintuoksuista korvapuustipäivää! 🙂 Meilläkin on tänään korvapuustipäivä, ensimmäinen pellillinen on uunissa. 🙂 Tein ihan perinteisiä (isännän suosikkeja) ja toisiin laitoin vähän myös vaniljasokeria sekaan, perinteisten lisäksi. 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Mukava kuulla, että muuallakin päivää "vietetään". Facebookissa olen törmännyt moneen korvapuustikuvaan tänään 🙂

  2. Nimetön says:

    Täydellisiä:). Nyt täälläkin nousemassa pullataikina, kiitos sinun..:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva toimia innoittajana 🙂 Korvapuustipäivä voisi oikeasti olla jokapäivä… Niin herkullisia ne ovat. Varsinkin heti tuoreeltaa! Nautihan nyt ihanista korvapuusteista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close