Isänpäivä: Hint of mint – Minttuiset kaakaopalat

Isänpäivän aikoihin kaivataan monessa perheessä helppoja reseptejä, jotka sopivat niin lasten kuin aikuistenkin makuun. Mokkapalat on lähes joka perheen suosikki ja helppo leivoinnainen, mutta miltäs kuulostaisi tänä vuonna mokkapalat minttukaakaolla – Hint of mint?

 Yhteistyö Pauligin kanssa johdatti minut ja koko perheemme kokeilemaan Cupsolo-laitetta. Tuolla Cupsolo-laitteella meillä lapset keittävät kaakaonsa siististi ja aikuiset saavat yksittäiset kahvinsa valmiiksi. Meillä ainakin on tavallisesti kaakaojauhetta ympäri keittiötä kaakaon perinteisen valmistamisen jälkeen – onko tuttua laisinkaan muissa perheissä?

  Meillä varsinkin arkena kahvia juodaan kotosalla jokseenkin vähäisesti, mutta tuolla laitteella samalla vedellä keittää niin kaakaot, glögit, teet kuin myös tavalliset ja hieman erikoisemmatkin kahvit. Itse olen kokeillut laitetta muutamia viikkoja, mutta tuttavapiiristäni löytyi muutama pidempiaikainen laitteen käyttäjä. He totesivat kapselilaitteen olevan todella hyvä esimerkiksi perheessä, pienessä toimistossa tai vaikka kampaamossa, jossa moni ihminen haluaa juoda kahvinsa hieman erilaisena tai osa haluaakin juoda kahvin sijasta teetä tai esimerkiksi juuri kaakaota. Näin ollen jokainen saa oman juomansa tuoreena, kuumana ja helposti valmistaen.

 

Hint of Mint – Minttuiset kaakaopalat

Pohja

5 kananmunaa

3 dl sokeria

6 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

2 dl Tazza Hot Chocolate Mint – kaakaojuomaa

150 g voita


Kuorrute

100 g voita

1/2 dl Tazza Hot Chocolate Mint-kaakaojuomaa

2-3 rkl kaakaojauhetta

noin 1 pkt (9 dl) tomusokeria

muutama tippa piparminttuöljyä

(nonparelleja/strösseleitä)


Vatkaa kananmunat ja sokerit vahvaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe sekä leivinjauhe keskenään. Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään hetkeksi. Valmista kaakaojuoma. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja kuumaa kaakaojuomaa. Jätä lopuksi yksi erä kuivia aineita laittamalla ja lisää ennen viimeisen jauhoerän lisäämistä joukkoon sulatettu voi. Lisää lopuksi jauhot ja kääntele massa hyvin sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (noin 31×34 cm). Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jos tikkuun ei jää märkää taikinaa, on pohja valmis. 


Valmista paiston aikana kuorrute. Valmista kaakao ja sulata voi. Sekoita ne keskenään kulhossa ja lisää joukkoon kaakaojauhe, piparminttuöljy sekä vähitellen tomusokeri. Kun kuorrute on paksua, mutta kuitenkin vielä levittyvää, on tomusokeria tarpeeksi. Lusikoi kuorrute kuuman pohjan päälle ja levitä veistä apunakäyttäen pohjan päälle. Ripottele heti nonparellit tai muut haluamasi koristeet pohjan päälle, koska kuorrutteen pinta jähmettyy nopeasti. Anna piirakan jäähtyä ennen paloiksi leikkaamista. 


Vinkki! Jos haluat voimmakkaampaa mintun makua kuin vain aavistus / ”hint of mint”, niin voit lisätä aikuisten versioon pohjaan myös esimerkiksi hieman minttulikööriä. 


Vinkki! Voit käyttää minttukaakaon ja piparminttuöljyn tilalla myös perinteistä Tazzan Hot Chocolatea. Tällöin mintun maku jää piirakasta pois, mutta suklainen kaakao maistuu silti. 



Jos et ole aikaisemmin Cupsolo-laitteesta kuullut, niin sen verran kerron, että laitteella valmistetaan kahvit tuollaisista pienistä kapseleista (kuva yllä). Valinnan varaa on paljon, eli valikoimassa on erilaisia kahvi-, tee-, kaakao- sekä glögijuomia. Täältävoit käydä katsomassa valikoimaa tarkemmin. Tuota glögiä en olekaan itse vielä päässyt maistelemaan, mutta pitää käydä ostamassa vielä joulufiilistelyjä varten nuo glögikapselit odottelemaan rauhallista joulufiilistelyiltaa. Glögin valmistus tuolla laitteella kuulostaa aika eksoottiselta, mutta kuuma vesi riittää tietysti siihenkin, kun maku tulee tuosta kapselista. 

Cupsolo-sivustolta löydät muuten myös Cheekin Paulig-videon, jonka olen bongannut muutaman kerran televisiostakin.


Saa
nähdä valmistaako meillä perheen pienin (5v.) tänä isänpäivänä ensimmäistä
kertaa itsenäisesti kahvit isälle aamupalaa varten! Ei tarvitse lasten miettiä
menikö kahvimitallisia liikaa tai liian vähän 🙂

Yhteistyössä 

http://www.paulig.fi/

www.blogirinki.fi

Kommentoi

  1. Aah tuo Cupsolo-laite, luksusuta! Voi kun joulupukki olisi olemassa ja toisi minulle tuollaisen 😉 Olisi kyllä lahjalistan kärkipäässä! Luksusta arkeen, se on todella sitä!! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kun vaan muistat kirjoittaa joulupukille, niin voihan se olla, että toiveesi toteutuu 🙂

  2. Oho..meni ihan kirjaimetkin sekasin, on niin LUKSUSTA! 😀

  3. MinnaT says:

    Meillä ei tuota konetta ole, joten miten tuota kaakaojuomaa vois sitten tehä? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihan samaa minttuista kaakaojuomaa et pysty valmistamaan ilman tuota konetta (en ainakaan itse ole siihen törmännyt), mutta tuota Tazzan Hot Chocolatea olen jossain nähnyt myytävän myös annospusseissa. Yleensä tuota Tazzan kaakaota on myynnissä kahviloissa ja varsinkin erilaisissa laskettelukeskusten ruokapaikoissa/kahviloissa. Itsellenikin se on kahvilasta ennestään tuttua juomaa. Tarvittaessa muukin kaakao varmasti käy, mutta silloin toki maku on hieman erilainen. Mittuisen maun lisäämiseen tuossa yllä onkin jo hieman vinkkiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close