Joulukalenteri – Luukku 13: Tähti- ja lumihiutalepullat / Sahrami-kanelipullat

Tämän päivän kalenteriluukusta paljastui Lucian päivän kunniaksi vielä pullaa, suolaisista lupauksista huolimatta…

Toki nämä sahramipullat kuuluvat Lucian päivään, joten ”pakko” ne oli lasten kanssa Lucia-pullia leipoa – herkullisia olivat ja ihan hyvä määräkin näin kotiherkutteluun. Tällä kertaa kokeilimme lähiaikoina hyvin suosituksi noussutta lumihiutale- tai tähtimallia. Näitä on näkynyt viimeisen vuoden aikana paljon netissä. Idean alkuperä ei minulla ole tiedossa, mutta kunniaa malli-ideasta en ota itselleni. Näitä oli mukava askarrella lasten kanssa, joten suosittelen ottamaan tarvikkeet esille ja leipomaan. Oli myös kiva saada hieman uutta muotoa pullille. Täytteitähän voi sitten muokkailla oman maun mukaan!



Sahrami-kanelipullat

2 1/2 dl vettä

25 g tuoretta hiivaa

1 dl sokeria

1/2 pss sahramia (noin 0,2 g)

1/2 tl suolaa

1 kananmuna

75 g voita

noin 9 dl vehnäjauhoja

Täyte

75 g voita

1/2 dl sokeria

2 rkl kanelia 


Kananmunaa voiteluun

Tomusokeria koristeluun


Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon tuorehiiva. Lisää sokeri, sahrami, suola ja kananmuna. Sekoita seos hyvin ja lisää joukkoon vielä pehmeä voi. Lisäile taikinaan vehnäjauhoja kokoajan sekoittaen. Alusta taikina kimmoisaksi joko käsin tai koneella. Anna nousta lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin tunnin ajan.

Kauli taikina suureksi levyksi ja ota pyöreällä muotilla tai esimerkiksi jälkiruokakupilla pyöreitä, ohuita pullanpaloja. Laita yksi pala leivinpaperille ja levitä päälle täytettä. Nosta toinen kerros päälle ja painele hyvin yhteen. Leikkaa jokainen pulla ensin 5 osioon ja sen jälkeen vielä jokainen kahtia niin, että saat 10 yksittäistä sektoria. Ota aina kaksi viereistä sektoria ja käännä keskelle päin muutaman kerran. Kiinnitä päät hyvin yhteen. Tee näin kaikkien pullien kanssa. Minä sain tästä 7 pullaa. Oma muottini oli noin 10 cm halkaisijaltaan.

Anna pullien vielä nousta noin 15-20 minuuttia ja voitele ne kananmunalla. Paista 225 asteessa noin 10 minuutin ajan, tai kunnes vaikuttavat kypsiltä. Herkuttele heti tuoreeltaan kylmän maidon kanssa! Ripottele pullan päälle halutessasi tomusokeria, niin saat kauniita lumisia lumihiutaleita.



Vinkki! Voit hyvin voidella pullat kananmunalla jo ennen muotoilua. Tällöin sakaroiden päät voivat pysyä vielä paremmin kiinni toisissaan.


Valoisaa Lucian päivää! 

Olisiko teillä pullapäivä juuri tänään?



Kommentoi

  1. Miia/Pullantuoksuinen koti says:

    Todella kauniita pullia. Itse näin nyt ensimmäisen kerran tämän näköisiä pullia =), laput silmillä varmaan surffaillut 😉

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ehkäpä sinäkin nyt sitten jatkossa törmäät näihin enemmän 🙂 Yleensä menee niin, että kun jossain jonkin asiaan törmää huomaa sitä sitten enemmän muuallakin. Kiva, jos sain jaettua sinunkin pullahtuoksuiseen kotiin hieman uutta ideaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close