Joulukalenteri – Luukku 24: Loistavaa Joulua – Jouluaaton jouluhalko

 Nyt olemme päässeet joulun odotuksessa jouluaattoon ja saamme nauttia kaikista niistä asioista, joita olemme joulua varten valmistelleet. Tietenkin myös Pullahiiren joulukalenterissa avautuu 24. luukku. 

Meillä tänään herkutellaan runsaan jouluruoan päälle vielä hieman makeita syötäviä. Paistoimme jo lasten kanssa pikkuleipiä niin vadelma- kuin myös omena-kanelimarmeladilla. Lisäksi ajattelin tehdä vielä minijoulutorttuja sekä tarjoilemme tätä minttutryffelimoussella täytettyä jouluhalkoa. Tällä kertaa en tehnyt perinteisen jouluhalon mukaista voikreemitäytettä vaan pidättäydyin moussetäytteessä. Tämä maku lähti toki omista toiveistani, mutta olihan tuo PätkisFudge teillä lukijoillakin päässyt monen suosikiksi.


Wikipedian mukaista jouluhalon hirstoriaa pääset lukemaan täältä.



Minttutryffelimoussella täytetty jouluhalko


Pohja

5 kananmunaa (M-koko)

150 g sokeria

75 g maissitärkkelystä

75 g vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

Täyte ja kuorrute

4 dl vispikermaa

280 g Pätkis-minttutryffeliä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

kaakaojauhetta

sokerimassakoristeita / suklaakarkkeja


Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita nostellen massa hyvin sekaisin. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 12 minuutin ajan. Kumoa kypsä kääretorttupohja puhtaalle leivinpaperille ja poista pohjan päältä paiston aikana ollut leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä. 


Mittaa 1 dl kermaa ja minttutryffelit kattilaan. Kuumenna pienellä teholla niin, että tryffelit sulavat tasaiseksi. Nosta sivuun jäähtymään täytteen valmistuksen ajaksi. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää tryffelimassa tuorejuuston joukkoon. Nostele lopuksi kermavaahto kevyesti joukkoon ja nosta kylmään hetkeksi aikaa. Levitä hieman jähmettynyt täyte levyn päälle. Jätä osa kuorrutusta varten kulhoon. Pyöräytä levy rullalle ja nosta kylmään leivinpaperilla suojattuna ja tuettuna. 


Ota hyytynyt kääretorttu kylmästä. Leikkaa molemmista päistä hieman viistoon palat irti. Nosta palat kääretortun sivuille tai päälle ”oksakohdiksi”. Levitä loppu täyte kääretortun päälle. Kuvioi pinta haluamallasi tavoin. Ripottele päällä kaakaojauhetta ja koristele haluamallasi tavalla. 

Kiitos teille kaikille lukijoille, että olette olleet mukana hyvin runsaslukuisesti seuraamassa kaikkia joulukuun kalenteriluukkuja! 

Muutama aihe  – kuten nuo matkakertomukset – jäivät vielä luukuista puuttumaan, mutta vielä minä joku päivä teille jaan tietoani mm. amerikan leivontashoppailuista sekä erilaisista leivonta- ja koristelukursseista NYCissä. 

Nyt kuitenkin haluan alla olevan kuvan muodossa toivottaa juuri Sinulle oikein maittavia ja mukavia joulun pyhiä!




Kommentoi

  1. Päivi leipoo says:

    Kiitos paljon ihanista ohjeista ja vinkeistä! Jään odottamaan lupaamiesi kokemusten jakamista! Hyvää ja rauhallista joulua sinullekin!

  2. Irman Ihannekakku says:

    Kiitos Taru ihanasta blogista ja ohjeista sekä kirjastasi joka on ollut ahkerassa käytössäni. Sekä opeista mitä olet minulle jakanut.
    Oikein ihanaa ja rauhallista joulua sinulle ja läheisillesi. Ensi vuotta innolla odotellen

  3. Hyvää joulua sinulle ja perheellesi 🙂

  4. Pullahiiri/Taru says:

    Kiitos teille kaikille ihanista sanoistanne ja joulutoivotuksista. Joulu meni oikein mukavasti vieraita kestittäen. Perinteinen perhejoulu! Ensi vuosi näyttää nyt todella lupaavalta eli mukavia juttuja on tiedossa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close