Joulukalenteri – Luukku 5: Cointreau-Suklaavanukas



Viides luukku jo… Jos pidät Fazerina-suklaasta, niin silloin uskoisin sinun pitävän tästäkin! Tämä on yksi herkullisimmista suklaavanukkaista mitä olen tehnyt. Tuo likööri tuo herkullista appelsiinin makua vanukkaaseen. Tätä suklaavanukasta kannattaa siis kokeilla vaikka pienissä jälkiruokakulhoissa vaikka pikkujoulujen jälkkärinä tai joulupöydän makeana piristyksenä. Iltasella menee tuollainen kuvan suurempikin annos, mutta ruokailun päälle pieni makea maistiainen on parempi vaihtoehto.

Voihan tämän toki tehdä vaikka suurempaan kulhoon ja siitä jokainen ottaa haluamansa määrän vanukasta omaan kulhoonsa. Näin muista meillä kotona äidin aina tehneen. Niihin suklaavanukkaisiin ei kyllä likööreitä lisäilty… 😉

 





Cointreau-suklaavanukas


7 dl maitoa

3 rkl maissitärkkelystä

2 dl sokeria

5 kananmunan keltuaista

1/2 dl cointreau-likööriä

2 liivatelehteä

130 g tummaa suklaata


kermavaahtoa

koristeita / nonparelleja / suklaata


Laita liivatelehdet likoon runsaaseen kylmään veteen. Mittaa kattilaan maito, maissitärkkelys, sokeri, kananmunan keltuaiset sekä likööri. Kuumenna niin, että seos sakeutuu ja pulpahtelee. Lisää joukkoon ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet sekä paloittele joukkoon tumma suklaa. Sekoittele niin, että liivate ja suklaa sulavat joukkoon. Kaada seos suoraan puhtaisiin annosmaljoihin ja jäähdytä jääkaappikylmiksi. Minä jaoin tämän kolmee suurempaan annosmaljaan, mutta tästä tulee kyllä varmasti 6-8 sivistynyttä annosta. 


Vatkaa kerma vaahdoksi pienen sokerimäärän kanssa ja pursottele kauniisti viileän vanukkaan päälle. Koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi nonparelleilla. 


Vinkki! Ylimääräiset valkuaiset voit käyttää vaikka macaron-leivonnaisiin.

 





Hyvin herkullista!


Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Tuli tehtyä ja teen takuulla uusiksi, ihanaa! Rakastan sun blogia ❤️

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Oletpa ollut nopea! Hyvä niin, sillä saan sitten nopeasti palautetta teiltä lukijoilta ja myös lukijat saavat näin ollen lisä varmuutta toisilta lukijoilta!

  2. Unknown says:

    Nämä varmaan käyvät myös lapsille kun kerran seos kuumennetaan? Tässä taitaa olla tämän vuoden jälkkäri joulupöytään 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Sopii ja voit tietysti vielä varmuudeksi kiehauttaa tuon liköörin ihan erikseenkin. Näin ollen varmistut siitä, että alkoholi on varmasti kiehahtanut pois. Suosittelen! Itselläni on jo lisävariaatioita mielessä!

  3. Nimetön says:

    Millä liköörin voisi korvata, kun sen maku ei vain iske? Muuten vaikuttaa oikein herkulliselta! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voihan sen toki jättää ihan poiskin. Silloin maku ei ole tietenkään sama. Tässä suosittelen kuitenkin likööriä käyttämään, koska vieno appelsiinin maku tukee ihanasti suklaan makua!

  4. Päpsy ;) says:

    Ooh..IHANAA…mistä tollasia purkkeja saa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nuo on ostettu Amerikasta, jossa kyseisiä purkkeja myytiin monessa eri kaupassa. Taitaa olla tämän vuoden hittituote ainakin siellä. Näissä oli lisäksi vielä nuo viikset (neljä erilaista tässä setissä). Ostin muitakin, jotka varmasti näkyvät myöhemmin täällä blogissa 🙂

  5. Nimetön says:

    Joo oli ainekset kaapissa ja satuin sivuillesi tuolloin kun julkaisit ohjeen. Tosin en malttanut odottaa jäähtymistä vaan lusikoin menemään 😀

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva kuulla 🙂 Vastaavaa on tulossa lisääkin. Oli pakko testa hieman eri makuisena ja eritavoin kasattuna. Vielä siis luvassa herkullista vanukasta joulukalenterissa.

  6. Nimetön says:

    Voiko täytteen tuunata hyydytettävään leivokseen jossa olisi esim keksimuru pohja?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi tuunata, mutta lisää liivatelehtiä. Tästä tulee sellaista pehmeää vanukasta, joten sen hyydyttämiseen tarvitaan vielä monta liivatelehteä lisää.

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Ehkä lisäisin myös hieman kermavaahtoa tuomaan pehmeyttä (?) tuohon täytteeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close