Lemon posset – Sitruunapossetit eväsretkelle ja juhlapöytään

Nyt kun koulut päättyivät ja monella on suunta kesälaitumille, niin tässä on reseptivinkki vaikka evääksi piknikille. Jos kaipaat sitruunaista – raikasta – herkkua, niin tämä on hyvä vaihtoehto. Sitruunapossetit sopivat hyvin myös juhlapöytään tarjolle. Tämän herkun voi oikein hyvin tehdä ennakkoon päivää paria aikaisemmin, mikä sen parempi juttu! Olen tehnyt näitä muutamaan otteeseen ja maku on todellakin herkullinen jo heti samana päivänä, mutta sitruunan maku vahvistuu kevyesti hetken odottelun jälkeen.

Näissä sitruunaposseteissa eli lemon posset-herkuissa maistuu todellakin raikas sitruuna, pehmeä kermavaahto ja makuparina toimivat tuoreet marjat. Sitruuna sopii niin hyvin noiden tuoreiden marjojen kanssa, että parempaa yhdistelmää saa hakea aika kauan! 

Lemon posset

Sitruunapossetit

(6-8 kpl)

3 sitruunaa 

2-2 1/3 dl sokeria

5 dl kermaa

Koristeluun

3 dl vispikermaa

2 rkl tomusokeria

marjoja ja sitruunamelissan lehtiä

Pese sitruunat ja raasta kuori kaikista sitruunoista. Purista sitruunoista myös mehu (noin 1 1/2 dl). Lisää sitruunamehu, kuoriraaste sekä sokeri kattilaan. Kuumenna niin, että sokeri sulaa. Laita toiseen kattilaan kerma ja kuumenna se kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kerma sitruunasiirapin joukkoon ja sekoittele. Annostele seos annosmaljoihin tai eväsretkeä varten vaikka pieniin lasisiin säilykepurkkeihin. Nosta kylmään. 

Vatkaa kerma vaahdoksi yhdessä tomusokerin kanssa. Pursota tai lusikoi kerma hyvin jäähtyneiden sitruunapossettien päälle ja koristele marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä. 

Vinkki! Jos haluat poistaa possettien pinnalle kertyvät kuplat, niin voit hyvin kuumentaa ne kaasupolttimella eli tohottimella pinnalta kevyesti pois. Tuon tekniikan luin joskus netistä ja se kyllä toimii oikein hyvin. Pitää ensi kerralla kokeilla johonkin muuhunkin saman kaltaiseen jälkiruokaherkkuun. Kaada siis seos annosmaljoihin ja lämmitä kevyesti sitruunaseoksen pintaa kaasupolttimella – näin kuplat katoavat 🙂

Vinkki! Voit hyvin lisätä tuon sitruunapossetin alle vaikka keksimurskaa tai sokerikakkupohjan palasia. 

Jos sitruunan maku on makuusi liian voimakas, niin vähennä hieman kuoriraasteen määrää.


Eväsretkelle possetit voi pakata mukavasti säilykepurkkeihin. 

Mukavia eväsretkihetkiä! 

Kommentoi

  1. Kiva huomata että joku onnistuu lemon possettien kanssa! Itselläni ei mennyt aivan putkeen 😀 http://sokerisiirappi.blogspot.fi/search/label/Don%27t%20try%20this%20at%20home

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Oi, mikäs siinä meni pieleen? Minä pidin tästä kovasti. Ihanan raikas jälkkäri, varsinkin tuoreiden marjojen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close