Cheesecake brownies vai Brownie cheesecake?

Näissä paloissa maistuu brownies ja juustokakku. Näin ollen saat kaksi hyvin herkullista leivonnaista tehtyä yhdellä kertaa. Näiden herkkupalojen kanssa voit tarjoilla vaikka mansikkakastiketta tai -survosta sekä vaniljajäätelöä. Ne täydentävät makuyhdistelmää!

Brownie cheesecake

Cheesecake brownies

(noin 24 palaa)

Brownie-osa

5 kananmunaa (M-koko)

4 dl sokeria

6 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

2/3 tl ruokasoodaa

200 g kermaviiliä

1 dl kiehuvaa vettä

200 g voita

Cheesecake – juustokakku

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

2 rkl vaniljasokeria

2 kananmunaa

Valmista ensin brownie-taikina vatkaamalla kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja nosta sivuun hetkeksi aikaa. Kiehauta vesi ja lisää se kermaviilin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. Lisää kuivat aineet vuorotellen kermaviiliseoksen kanssa muna-sokerivaahtoon hyvin sekoittaen, lisää loppuvaiheessa myös voisula. Sekoita tasaiseksi. 

Notkista tuorejuusto kulhossa vatkaamalla sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokerit sekä kananmunat. Sekoita hyvin. 

Kaada noin 3/4 osaa brownie-taikinasta noin 25×35 cm vuokaan. Vuoan pohjalle kannattaa pingottaa leivinpaperi tai ainakin voidella vuoka hyvin. Kaada brownie-taikinan päälle koko juustokakkumassa. Lusikoi lopuksi vielä loput brownie-taikinat juustokakkumassan päälle ja marmoroi pinta esimerkiksi haarukalla. 

Paista piirakkaa uunissa noin 60 minuuttia 175 asteessa. Pidä paiston ajan folio vuoan päällä, niin leivonnaisen pinta ei ota väriä pitkän paiston aikana. Anna jäähtyä ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Tarkkaile piirakan kypsymistä paiston ajan ja tarvittaessa pidennä tai lyhennä paistoaikaa.

Vinkki! Voit tehdä leivonnaisen vaikka uunipellille, mutta silloin leivonnainen jää huomattavasti ohuemmaksi. Myös paistoaikaa saa tällöin lyhentää. 

Vinkki! Voit myös käyttää valmiiksi maustettua tuorejuustoa juustokakkutäytteessä, mutta vähennä silloin sokerin määrää. 

Vaikka ulkona ei montaa kesäistä päivää ole ollut, niin silti kesä on täällä. Kesän aikana keräilen tänne blogiin kesäisiä juhlareseptejä ja muita herkullisia leivontareseptejä ja tietysti myös herkullisia kuvia. Voi olla, että blogipäivitykset tulevat tavallista hitaammalla tahdilla, mutta nauttikaa sillä aikaa sadoista resepteistä joita täältä blogista löytyy jo valmiina – esimerkiksi varsin suositeltavia kesäreseptejä

Instagramia @pullahiirenleivontanurkka kannattaa seurata varsinkin nyt kesän aikana. Luvassa mm. matkakuvia maailmalta ja ehkäpä kuvia myös ulkomaisilta leivontakursseilta 🙂 Katsotaan mihin kaikkialle sitä päästäänkään… Edessä on kuitenkin vielä synttärihumua ennen lomailua!

  

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Ihana ohje, täytyy testailla! Tein muuten ohjeellasi kinuski suklaa jäätelöa ja tykkäsin mausta paljon! Haluaisin kuitenkin rakenteesta vieläkin pehmeämpää ja ajattelin lisätä seuraavalla kerralla glukoosisiirappia. Kuinkahan paljon sitä kannattaa laittaa? Onko puoli desiä jo liikaa? Kiitos sivuista, oon täältä löytänyt paljon herkullsia ohjeita! (:

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva kuulla, että olet löytänyt herkkureseotejä täältä. Minä luulen, että tuosta glukoosisiirapista ei ihan hirveästi enempää apua ole tuohon koostumukseen. Siirappi kuitenkin makeuttaa todella paljon vielä tuota jäätelömassaa. Itse en siis lisäisi. Jotain likööriäkin voisi kokeilla… Sekin vaikuttaa koostumukseen. Minkälaista pehmeyttä haet rakenteeseen?

  2. Nimetön says:

    Osaatko sanoa miten tämä kestäisi pakastuksen?
    -Sissi

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Luulen, että tämä kestää pakastamisen ihan hyvin. Kunhan muistat sulattaa tämän rauhassa jääkaapissa, ei suoraan huoneenlämmössä. En ole itse pakastanut, mutta tosiaan ei tässä ole mitään mikä reagoisi huonosti pakastukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close