Mustikkapiirakka ranskankermatäytteellä

Mustikkapiirakka… Miten herkullista onkaan, kun voi poimia marjat omalta pihalta – suoraan luonnosta – ja vain leipoa 🙂 Ei tarvitse miettiä mistä hankin marjat ja mihin hintaan. Sitä on Suomen kesä parhaimmillaan. Ei nyt oteta edes puheeksi tämän kesän lämpötiloja tai kelejä muutenkaan. Se on jo loppuun puhuttu aihe!

No, mutta takaisin tähän piirakkaan. Tämä on siis helppo valmistaa, mutta et varmaan voi edes kuvitella miten herkulliselta valmis piirakka maistuukaan. Pelkkä sekoitus riittää ja tiskivuoreltakin säästyy. Oiva marjapiirakka arkeen, juhlaan, kesämökille tai vaikka kahvivieraille. Tällä kertaa laitoin täytteeksi marjojen lisäksi ranskankermatäytteen. Kurkkaa herkkuresepti tästä alta!

Mustikkapiirakka ranskankermatäytteellä

Pohja

100 g voita

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 dl sokeria

2 dl kermaa tai maitoa

1 kananmuna (L-koko)

Täyte

150 g ranskankermaa

1/2 dl kermaa tai maitoa

1 kananmuna (L-koko)

1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4-5 dl mustikoita

Sulata pohjan voi ja nosta sivuun jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kerma tai maito sekä kananmuna. Sekoita massa hyvin sekaisin ja lisää lopuksi voi joukkoon. Kun seos on tasaista, niin kaada se voideltuun noin 30 cm piirakkavuokaan. 

Sekoita täytteen ainekset mustikoita lukuunottamatta keskenään tasaiseksi ja kaada pohjan päälle. Ripottele mustikat päälle ja paista 200 asteessa noin 30 minuutin ajan. 

Anna piirakan jäähtyä hieman ennen herkuttelua. 

Vinkki! Tämä on todella hyvää mökkitarjottavaa tai mukana vietävää herkkua. Ostin juuri tuon piirakkavuoan. Maksoin siitä 3,50 euroa eli ei mitenkään hintava hankinta. Mietin itse, että tällaisen piirakan voisi hyvin viedä vaikka tuollaisessa piirakkavuoassa lahjaksi ystäville. Herkullinen – mutta edullinen – syötävä lahja! Itse ainakin arvostaisin! 

Tämä yllä oleva piirakka resepti on yksi versio blogistani jo aikaisemmin löytyneistä marjapiirakkaresepteistä:

Yhden kulhon marjapiirakka 

Raparperipiirakka mansikoilla

Tässä alla vielä tyttäremme versio tästä piirakasta mustilla ja punaisilla herukoilla. Tämä herukkapiirakka eli viinimarjapiirakka maistui ihanasti kinuskikastikkeen sekä kermavaahtonökäreen kanssa.

Kommentoi

  1. Jepatiitti says:

    täähän on melkeen sam respa ku on meijä suvus ollu hitti joku 30v joskus pirppa lehdestä otettu siihen tulee pohjaan kardemummaa ja ei tota kermaa muuten on sam ohje ja jauhoa vähemmän ja voita enemmän =) ja täyteeeeen tule kermaa, mustioi ja sokerii enemmän =) täytyy testaa täkin ka iskee suku juhlaan pöytään ja kattoo huomaako joku eron =)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuo kardemumma kuulostaakin herkulliselta mustikkapiirakassa. Tulee hieman pullaan leivottu mustikkapiirakan maku piirakkapohjaan. Hyvä lisä siis 🙂 Tosiaan raaka-aineethan tässä on ihan perinteiset, mutta niiden suhde on kyllä erinomainen tässä versiossa. Ja valmistus vielä niin helppoa. Tuo ranskankerma tuossa täytteessä tuo täyteläisyyttä piirakkaan eri tavoin kuin esimerkiksi kermaviili, jota usein piirakoissa käytetään. Tule kertomaan huomattiinko eroa valmiissa piirakassa teidän kahvipöydässänne.

  2. kirsi fagerström says:

    Tää piirakkaohje on todella hyvä, tulee niin pehmeää ja maukasta piirakkaa. Tästä tuli mun ehdoton suosikki mustikkapiirakka. Kiitos kun jaoit ohjeen.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Itsekin olen tähän ihastunut herkullisen lopputuloksen ja valmistuksen helppouden vuoksi. Näin kesäaikaan mökillä on mukava käydä metsästä poimimassa marjat ja laittaa piirakka uuniin pikaisesti. Piirakka valmistuu saunomisen ja uimisen aikana. Hetken jäähtymisen jälkeen tämä on mitä parhainta välipalaa tai pientä herkkua! Olen tehnyt tätä mustikoista, mansikoista, mustikoista ja mansikoista, metsämarjoista (mustikka, metsämansikka, vadelma) sekä punaherukoista. Suosittelen kokeilemaan monella eritapaa. Tuo metsämansikoista ja muista metsämarjoista tehty versio oli ehkä kaikista parhain. Metsämansikoiden satumainen maku oli niin ihastuttava! Tämä maistuu myös suoraan jääkaapista kylmiltään seuraavana päivänä 🙂

  3. riikuska says:

    Toimii kermaviililläkin, kun ei tuota ranskankermaa ollut kaapissa ja leipomisinto iski. 🙂 Varmasti kyllä täyteläisempää ranskankermalla tehtynä. Pitihän mun varalta maistaa, että tuliko piirakasta hyvää. Oikein hyvää on! Pikkuisen piti vielä leikattua kulmaa suoristaa ja vähän vielä… 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tiedän tunteen 🙂 Hyvä, että kerroit kokeilustasi!

  4. Unknown says:

    Epätodellisen helppoa ja herkullista, kerrassaan loistava resespti! Suuret kiitokset tästä(kin) reseptistä, tätä testataan vielä monet kerrat eri marjoilla 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Jee! Kiva kuulla että teillä myös herkuteltiin tällä herkulla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close