Yhden kulhon suklaamuffinssit – mehevät ja herkulliset

Tämän viikon aloitukseksi sopii hyvin nämä helpot suklaamuffinssit, jotka valmistuvat helposti ja nopeasti yhdessä kulhossa. Kuitenkin mausta tinkimättä. Minä leivoin nämä erään pienen 3-vuotiaan avustajan kanssa. Mukavaa yhteistä puuhaa, kun ei tarvitse turhaa kulhoja sotkea eikä enempiä vatkailla. Kunhan kaikki ainekset menevät sekaisin, se riittää! 

Yhden kulhon suklaamuffinssit

(8-12 kpl)

100 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

2 dl maitoa

noin 1 1/2 dl suklaarouhetta / suklaahippuja

Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään hetkeksi. Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita. Riko kuivien aineiden joukkoon kananmunat ja lisää maito sekä 2/3 osa suklaarouheesta tai -hipuista. Lisää vielä jäähtynyt voi joukkoon ja sekoita koko massa tasaiseksi. Jaa paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin ja jaa muffinssimassa tasaisesti jokaiseen vuokaan. Suurempiin vuokiin laitettuna tästä tulee kahdeksan kappaletta ja tavallisiin vuokiin noin kaksitoista. Ripottele muffinssien päälle loput suklaarouheet tai -hiput ennen paistamista.

Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes kuppikakut ovat kypsiä. Kuppikakut saavat jäädä hieman pehmeiksi sisältä. Näin ne pysyvät herkullisen mehevinä. 

Kokeile vaikka jo tänään! 

Kommentoi

  1. Herkkukatti says:

    Juuri tällaista helppoa ja nopeaa ohjetta olinkin etsimässä, tämä tuli kuin tilauksesta. Täytyy heti kokeilla! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hyvä jos resepti tuli heti käyttöön. Meillä on tällä reseptillä leivottu useampaan otteeseen ja aina on maistunut!

  2. Marianne S. says:

    Kiitos nopeasta reseptistä! Aluksi vain meinasi pukata paniikkia kun taikina muistutti ripulia ja sen lusikoiminen vuokiin oli todella haasteellista! Olin varma että epäonnistuin mutta kuinka ollakaan, tuloksena oli 8kpl oikein upeita ja isoja muffinseja jotka katosivat parempiin suihin nopeasti! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Seos kannattaa sekoittaa hyvin. Tuossa voi toki olla sekin, jos neste ja kananmunat ovat kovin kylmiä, niin voi voi mennä rakeiseksi. Näin ollen suosittelen käyttämään huoneenlämpöisiä kananmunia aina leivonnassa. Maidon olen ainakin itse ottanut suoraan jääkaapista ja muffinssitaikina on ollut ihan tasaista. Tai olisiko pieni lisävatkaaminen tehnyt taikinasta tasaisempaa? Hyvä kuitenkin, että lopputulos oli oikein hyvä!

  3. Marianne S. says:

    Itsekin käytän vain huoneenlämpöisiä kananmunia 🙂 voi olla että arastelin sekoittamista koska taikina oli niin luruvelliä. Mutta lopputulos ratkaisi! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kannattaa tosiaan sekoitella hyvin. Toki tämä ei ole sellaista jämäkkää taikinaa vaan enemmän löysää. Juuri se takaa tuon mehevyyden!

  4. Marianne S. says:

    Niin ja muffinseista tuli aivan samanlaisia kuin kuvissasi 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihan mahtava juttu! Lopputuloshan on se tärkein 🙂 Tätä reseptiä voi sitten muokkailla esim. vaihtamalla kaakaojauheet vehnäjauhoksi (siis lisäät vehnäjauhojen määrää hieman) ja lisäämällä marjoja joukkoon. Helpot aamiaismuffinssit vaikka mökillä leivottavaksi!

  5. Marianne S. says:

    Haa, luit ajatukseni 🙂 Mietin nimittäin että voisiko kätevää reseptiä käyttää myös muunlaisiin muffinseihin! Kiitos vinkistä 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nyt vaan erilaisia yhdistelmiä miettimään. Tuoreet mustikat sopivat todella hyvin. Pakastemustikat suosittelen lisäilemään ihan viime hetkillä, koska sotkevat muutoin koko taikinan.

  6. BellaCakes says:

    Kiitos loistavasta ohjeesta! ♥ Juuri kokeilin näistä vaniljaista versiota ja täytin mukeat kuppikakut sitruunatahnalla. Ihanan näköisiä nämä suklaiset!:)

    http://bellacakesbymiia.blogspot.fi/

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana kuulla, että resepti on tullut käyttöön. Muunnelmia voi tehdä vaikka miten paljon. Meilläkin on tätä muunneltu niin mustikoiden kanssa kuin myös ihan maidottomaan versioonkin 🙂

  7. Nimetön says:

    Varmuudeksi kysyn, että mitä kaakaota kaakao on? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta. Ei siis kaakaojuomajauhetta, joka on valmiiksi sokeroitua.

  8. Heidi says:

    Kiitos ohjeesta !! Taikina tosiaan muistutti enemmän velliä kuin taikinaa, mutta lopputulos oli herkullisen näköinen ja makuinen 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Juuri näin! Eikö vaan helpolla saa herkkuja aikaiseksi?

  9. Näitä tein tänään, namii! Kiitos helposta ja herkullisesta ohjeesta 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva, että jätit viestiä! Mukava, että maistui myös teille!

  10. Johanna says:

    Kiitos ohjeesta! Ihanan helppo suitsait kaikki sekasin. Ei mitään vaahdota noi ja vatkaa nää. 😀 Muffinit vielä niin kuumia etten oo maistanu mutta näyttävät hyviltä ja taikna ainakin maistu hyvältä. xD

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Jee! Tämä onkin oma luotto-ohje, varsinkin lasten kanssa leipoessa 🙂

  11. Nimetön says:

    Hei! Kiitos ohjeesta! Osaisitko neuvoa kuinka muffinit kannattaa säilyttää valmistuksen jälkeen? Huoneenlämmössä vai jääkaapissa ja kannellisessa rasiassa vai ilman kantta?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minä säilyttäisin nämä esimerkiksi folion alla muffinssivuoassa tai sitten kannellisessa rasiassa, ihan huoneenlämmössä (jo siis päivän parin säilytys. Näin ne eivät pääse kuivumaan. Jos innostut laittamaan kuorrutetta tai säilytät muffinsseja pidemmän aikaa, niin silloin säilytys toki jääkaapissa.

  12. Heidi says:

    Muffinssit jäivät kurkkuun kiinni. Ei kyllä tullu kovin kuohkeita.

    1. Voi kuinka ikävä kuulla, ettei nämä nyt maistuneet sinulle. Näistä ei tule sellaisia sokerikakkupohjamaisen ilmavia, koska aineksia ei vatkata ollenkaan. Huomasithan valmistaessasi vain sekoittaa aineet keskenään? Vatkaaminen vaikuttaa taikinan koostumukseen, joten tässä reseptissä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Näiden muffinssien pitäis olla valmiina pehmeitä ja meheviä. Myös paistoaika vaikuttaa lopputulokseen.

  13. Aleksandra Koskinen says:

    Ihan paras ohje, nyt jo pari kertaa tehnyt eri variaatioita, nyt lähtee kolmas 😅. Paras oli Fazerin caramel-kinuskipatukasta! Kokeilen vielä pippuri-lakritsi-turkinpippureilla ja vadelmavalkosuklaalla..

    1. Oi, ihana lukea kommenttisi. Tosiaan makua voi vaihdella vaihtelemalla suklaan makua tai lisäämällä muita sattumia. Kiva, että olet reippaasti lähtenyt testailemaan reseptiä erilaisilla makuyhdistelmillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close