Halloween: Halloweenin värikäs tiikerikakku

Meillä odotellaan halloweenia jo kovasti. Olemme suunnitelleet herkkuja ja mietineet miten tuunnailla tavallisia herkkuleivonnaisia halloweeniin sopivaksi. Halloween on meille syksyn naamiaisjuhla, joka on jo totuttuun tapaan vietetty naapureiden kanssa yhdessä nyyttäriperiaatteella. Tiedän, että halloweenin juhliminen jakaa mielipiteitä, mutta juhlaahan voi juhlia monella eri teemalla. Meidän Halloween on aika kiltti ja juhlimmekin enemmän haamu- ja noita-teemoilla kuin ”vaeltavat ruumiit”-teemalla.

Tämä kakkuidea lähti minun ja tyttäreni yhteisestä keskustelusta… Tytär halusi tehdä tiikerikakkua ja täältä blogista se tiikerikakku vielä puuttui. No, näin Halloweenin lähestyessä päätimme pukea tiikerikakun Halloween-asuun. 

Me teimme tämän kakun aika suurena, joten tuplasimme tuon alla olevan reseptin. Näin kannattaakin tehdä jos käytössä on suuri kahvikakkuvuoka. Alta löydät myös Pullahiiren leivontanurkan ensimmäisen YouTube-videon. Kukas siellä leipookaan?

Halloweenin tiikerikakku

200 g voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 1/2 rkl kaakaojauhetta

1/2 dl kermaa

(elintarvikeväriä)

Koristeluun

Koristenappeja

nonparelleja

Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan, aina hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja sekoita ne joukkoon. Lisää vielä kerma ja sekoita. Ota noin 1/3 osa taikinasta erilleen ja sekoita sen joukkoon kaakaojauhe. Halutessasi lisää vielä ruskean taikinan joukkoon mustaa elintarvikeväriä ja vaalean taikinan joukkoon keltaista ja punaista elintarvikeväriä, jotta saat siitä oranssia. 

Jaa taikina voideltuun kahvikakkuvuokaan. Ensin alle oranssia taikinaa ja sen päälle kerros mustaa taikinaa. Lopuksi vielä kerros oranssia taikinaa ja painele haarukalla muutamasta kohdasta, niin saat tiikerin raidasta hieman elävämmän. Kakussa on vain yksi kerros mustaa, vaikka valmiin kakun kauniista kuviosta voisi muuta kuvitella. 

Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, hieman vuoasta ja uunista riippuen. Me paistoimme suurta kakkua noin 55 minuuttia. Kun kakku on kypsä, anna sen jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sen jälkeen kakku tarjoilualustalle. Koristele jäähtynyt kakku vielä halutessasi oransseilla kuorrutenapeilla, lämmittämällä napit sulaksi. Lusikoi kuorrute pursotuspussiin. Pursota kuorrute kakun päälle haluamallasi tavalla ja koristele strösseleillä tai nonpareilla. 

Tästä löydät vielä tuon alussa lupaamani You Tube-videon. Ensimmäinen videolaittaa julkiseksi. 

Itse en tavallisesti käytä juurikaan elintarvikevärejä kakkujen sisällä ja monesti Amerikan ruokakaupoissa olenkin kauhistellut sitä värien määrää, mitä valmiskakkupohjista löytää. No, tässä piti kuitenkin hieman muuttaa mielipidettä… Mutta on kyllä niin herkullisen makuista tämä kakku, että kannattaa tehdä vaikka ilman noita elintarvikevärejä. Nehän ei ole pakollisia reseptin toimivuuteen. 

Kommentoi

  1. Maarit says:

    Loistavaa! 🙂 Tosi komea kakkukin! Hauskaa halloweeniä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Mukavaa sunnuntai-iltaa teille 🙂

  2. Jack Bauer says:

    Todella komea tiikerikakku! 🙂 Vuokakakut on siitä kivoja, että ne säilyvät hyvinä suhteellisen pitkään.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Juuri näin. Tämä ei kyllä säilynyt, vaikka suuri olikin. Meni parempiin suihin hyvin nopeastia – ihan pieni pala-tyylillä eli koko ajan vähän napsien 🙂

  3. Yksinkertaiset ideat on yleensä parhaimpia. Hieno kakku!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Juuri näin! Kiitos kommentistasi!

  4. Unknown says:

    Elintarvike värejä ei kanttee Laittaa kakkuihin

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Miksi ei? Kyllä elintarvikevärejä voi käyttää myös kakkutaikinoihin ihan samalla tavoin kuin kuorrutteisiin tai muihin vastaaviin. Toki jokainen tekee omalla kohdallaan päätöksen minkälaisia ja miten paljon väriaineita käyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close