Oreo Cupcakes / Oreo-kuppikakut

Nämä Oreo-kuppikakut ovat herkullisen näköisiä, mutta maistuvatkin hyvin herkulliselta. Idea Oreo-kuppikakkuihin lähti netin leivonta-aiheisen keskustelupalstan kysymyksestä, miten tehdä Oreo-kuorrute kuppikakkuihin. Kun tuollaista kuorrutetta ei vielä blogista löydy, niin minäpä lähdin kuorrutetta suunnittelemaan. Näissä kuppikakuissa en ole käyttänyt voi- tai sokerikreemiä, joka on tavallisesti Amerikassa käytetty kuppikakkukuorrute. Suosittelen kokeilemaan!

Oreo Cupcakes

Oreo-Kuppikakut

(12 kpl)

Muffinssit

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

(ripaus suolaa)

2 kananmunaa

2 dl maitoa

2/3 dl öljyä

6 kpl Oreo-keksejä

Kuorrute

3 dl vispikermaa

200 g mautamatonta tuorejuustoa

2/3 dl tomusokeria

6 kpl Oreo-keksejä

Koristeluun 

6 kpl Oreo-keksejä

Mittaa kaikki muffinssien kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon kananmunat, maito sekä öljy sekoita. Murskaa keksit rouheasti paloiksi ja sekoita ne taikinan joukkoon. Jaa taikina 12 paperiseen muffinssivuokaan muffinssipellin koloihin ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Nosta valmiit kuppikakut pois pelliltä ja anna niiden jäähtyä esimerkiksi ritilän päällä. 

Valmista täyte mittaamalla kerma ja tuorejuusto kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja murskaa keksit hienoksi jauheeksi. Lisää vaahdon joukkoon keksijauhe ja nostele hyvin sekaisin. Pursota muffinssit kauniisti herkullisella kuorrutteella ja puolita keksit koristeiksi. Nosta jokaisen muffinssin päälle puolikas Oreo-keksi. 

Vinkki! Nuo kuorrutteen keksit kannattaa tosiaankin pienentää todella hienoksi esimerkiksi koneella. Muutoin pursottaminen hankaloituu, kun muruset tukkii pursotusterän. 

Kommentoi

  1. Roosa says:

    Toista kertaa tänään kuolaan näitä kuvia. Näyttävät kyllä niiin hyviltä, nams! <3

    1. Pullahiiri/Taru says:

      No, seuraavaksi sitten kokeilemaan itse 🙂 Ihana kuulla, että kuvat houkuttelevat!

  2. Nimetön says:

    Laitetaanko taikinaan ja kuorrutteeseen myös keksien valkoinen osa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä, ihan koko keksit laitetaan niin muffinsseihin kuin myös kuorrutteeseen. Se täytehän on parasta 🙂

  3. Jumpe mitkä kuppikakut, aivan pakko kokeilla itse!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Sara sanoistasi! Kiva, jos innostut kokeilemaan. Olisikohan nämä vaikka myyjäisten uusi hitti?

  4. Reija Laitinen says:

    Aivan huippu ohje, kiitos tästä! Mulla olis sulle yks kehitystyö… voisitko/jaksaisitko/haluaisitko kehitellä piparinmakuisen kuppikakun!!?? Jätän ehdotukseni sulle ja toivon, että innostuisit! Siitä ohjeesta olisi mulle ainakin paljon iloa!! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Reija: Sellaiset pitäisi täältä jo löytyäkin… Minäpä etsin ne sinulle. Jos ei ole, niin kaivan sen reseptin jostain.

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Täältähän se löytyi: http://www.pullahiiri.com/2011/12/joulukalenterin-luukku-5.html Toki monen muunkin reseptin voit maustaa tuolla piparkakkumausteella, jolloin saat piparkakun maun muffinsseihin. Esimerkiksi myös tämän kuorrutteen voi ilman keksejä maustaa piparkakuilla. Tai onhan niitä piparkakun makuisiakin täytekeksejä yleensä loppuvuodesta tarjolla tai murskaa vaikka ihan piparkakkuja hienoksi. Voi olla, että tästä tulee vielä uusi versio 🙂 Joulukuussa on taas kalenteri luvassa, joten siellä voi tulla vaikka mitä yllätyksiä…

  5. Reija Laitinen says:

    Hei, kiitos! Blogisi on mulle uusi, enkä tajunnut, että oot tietty jo tehnytkin sellaisia! Kiitos paljon ohjeesta! Meillä 5.12 lasten pikkujoulut ja mun vastuulla n. 40kpl kuppikakkuja. Poika sanoi heti että näitä oreoita ja piparinmakuisia myös! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Itse asiassa tässä kuussa tulee jo yhdeksän vuotta leivonnantäyteistä blogielämää täyteen 🙂 Aika paljon on reseptejä tullut tehtailtua. Kuulostaa pojan toiveet aika hyviltä!

    2. Reija Laitinen says:

      Mulla on sun kirja kovassa käytössä! 🙂

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla 🙂

  6. Nimetön says:

    Hei, onko kuppikakut tavallisestikin näin tiiviitä? Tein ohjeen mukaan, mutta se oli makuuni liian tiivistä. Muokkailin sitä uusintakierroksella enemmän mehevän muffinssin tyyliseksi ja sitten maistui! Kiitos kivasta ideasta :). Ja muillekin vinkkinä, että jos kuorrutetta ei laita mahdotonta kerrosta, puolikas satsi riittää todella hyvin.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ei näiden kyllä tiiviitä pitäisi olla, enemmänkin meheviä. Ainesten pelkkä sekoitus riittää, niin että kaikki menee sekaisin. Seosta ei kannata vatkata. Siinä olet kyllä oikeassa, että tässä on kerrankin kuorrutetta niin, että riittää suurempaakin kuorrutekerrokseen. Jos haluaa tehdä pienemmät pursotukset, niin varmasti tuo puolikas ohjekin riittää.

    2. Nimetön says:

      Hmm, mikähän siinä sitten oli. Eivät kyllä ainakaan meheviä olleet :/. Lusikalla ihan vain nostelin sekaisin. Oliskohan multa sit jäänyt laittamatta esim maitoa toinen desi tai jtn!

  7. Nimetön says:

    Hei, vatkataanko kerma ja tuorejuusto siis yhdessä vai ensin kerma ja sitten lisätään tuorejuusto? Ja missä vaiheessa tuo tomusokeri lisätään siihen joukkoon? Varmaan ihan typeriä kysymyksiä mutta en ole kauheasti leiponut niin ajattelin varmistaa 😛 Ehdottomasti menee kyllä kokeiluun! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ei ole typeriä kysymyksiä, vaan ihan aiheellisia 🙂 Minä muutin tuota ohjetta hieman selvemmäksi, joten ehkä siitä nyt tajuaa mitä kuorrutteen kanssa piti tehdä! Kiitos, kun laitoit viestiä! Eli yhdessä vatkataan sekä tuorejuusto että kerma. Tomusokeri listään tuohon vaahtoon.

  8. Nimetön says:

    Hei, ajattelin kokeilla tätä ohjetta ja mietin että täytyykö tuorejuusto ja kerma ottaa huoneenlämpöön ennen kuorrutuksen valmistusta vai onnistuuko jääkaappikylmillä? Joskus aiemmin olen tämän tyyppistä kuorrutusta tehdessä ottanut huoneenlämpöön hetkeksi ennen valmistusta ja aina on käynyt niin että kuorrutteesta tulee jotenkin paakkuista vaikka kuinka vatkaisin. Tällä kertaa minulla ei ole kuin yksi tuorejuustopaketti ja kerma joten olisin kiitollinen jos osaisit antaa jonkin neuvon miten saisin kuorrutteen onnistumaan ensimmäisellä yrityksellä :'D

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Koska tuossa kuorrutteessa ei ole voita, voivat tuotteet olla suoraan jääkaapista. Voi pohjaisissa nuo raaka-aineet tulee olla hieman lämpimiä, jotta voin saa vatkattua ja jotta kylmä tuorejuusto ei viilentäisi voita kokkareiseksi. Näin ollen, tässä reseptissä kaikki voi laittaa kylmänä suoraan kulhoon ja vatkata. Kerma vatkautuukin parhaiten mahdollisimman kylmänä. Suosittelen käyttämään rasvaisia tuotteita eli ei kevyt-tuotteita tähän reseptiin. Tuorejuuston kannattaa olla jotain neutraalin makuista, esim. Philadelphiaa.

    2. Nimetön says:

      Okei, itsekin mietin tuota että kermahan vatkautuu kylmänä parhaiten. Kiitos nopeasta vastauksesta, täällä on juuri gluteeniton kokeiluversio menossa uuniin. Toivotaan että onnistuu 🙂

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Mielenkiintoinen tuo gluteeniton versio tästä 🙂 Minkälaisen version siis teit? Mitä keksejä käytit?

    4. Nimetön says:

      Käytin Schärin Chocolate O's keksejä,joita ilmeisesti saa ihan perus ruokakaupoista. Keksit ovat ihan kuin oreoita niin maultaan kuin ulkonäöltäänkin, tosin ehkä ihan hieman pehmeämpiä. Tein muuten ihan tarkalleen tällä ohjella, mutta vaihdoin venhäjauhot Pirkan gluteenittomaan jauhoseokseen ja öljyn voihin, koska öljy oli päässyt loppumaan. Tuli todella maukkaita ja meheviä muffinsseja, varmaan tähän mennessä parhaat gluteenittomat muffinssit joita olen koskaan leiponut! 🙂

    5. Pullahiiri/Taru says:

      Wau! Mukava kuulla 🙂 Tällaiset leivonnaiset ovat aika helppoja tehdä gluteenittomasti – hyvä niin! Hiivataikinoissa on aina tuo oma juttunsa, mitä pitää tehdä, että pulla tai sämpylä onnistuu. Nuo vaihdot ovat ihan toimivia. Itse käytän kylmässä säilytettäviin muffinsseihin usein öljyä, koska nuo muffinssit pysyvät pehmeämpinä myös kylmässä.

  9. Nimetön says:

    Voikohan näitä pakastaa? (Ilman täytettä tietenkin 😉 )

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi pakastaa 🙂 Kuorrute tosiaan sitten vasta sulaneiden kuppikakkujen päälle.

  10. Unknown says:

    Kuuluuko taikinasta tulla litkua?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hmm! Nyt varmaan riippuu siitä, minkälaista litkua se oikein on… Taikina on aika löysää, koska sillä tavoin tulee hyvin mehevät muffinssit. "Vettä" sen ei kuitenkaan pitäisi olla, koska kuivia aineita on tuo 4 dl ja nestettä 2 dl + öljy. Toivottavasti muffinssit maistuivat!

  11. Nimetön says:

    Oon näitä pari kertaa tehnyt, ohjeen ilmestyttyä Hevoshulluun, ja ai että miten on herkullisia! ��

  12. Oona Hannula says:

    Hei! Mitenköhän näiden säilyvyys? Jos tarjolla pe ja la, niin pitäisikö kuorruttaa vasta ennen tarjoilua? Säilyykö näin pelkkä ”muffinsi”osa huoneenlämmössä? 🙂

    1. Hei, Minulla on tainnut jäädä viestisi huomaamatta. Toivottavasti en vastaa ihan liian myöhään. Muffinssiosa säilyy lyhyitä säilytysaikoja honeenlämmössä, jääkaapissa tai pakastimessa pidemmät säilytykset. Kuorrutus kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close