Roosa nauha-päivä 9.10.2015 – Pinkit blondit

Roosa nauha-päivää vietetään tavalliseen tapaan näin lokakuussa. Tällä kertaa päivänä on perjantai 9.10. ja teemana ”käsi sydämellä”. Syöpäsäätiön Roosa nauha-keräys tukee suomalaista syöpätutkimusta ja neuvontaa. Lahjoitusten avulla vaikutetaan myös hoitojen kehittämiseen. Täällä voit käydä perustamassa oman keräystilin tai antaa lahjoituksesi yhteiseen Roosa nauha-pottiin. Voit järjestää perjantaina oman tempauksen vaikka työporukalle tai hankkia tämän vuoden Roosa nauhan kauppakäynnillä. Rintasyöpä koskettaa meitä monia henkilökohtaisesti joko oman tai läheisen sairauden kautta. Käy katsomassa Eijan vaikuttava tarina täältä.

Pullahiiren blogiin sopiva tapa on ollut pinkki resepti Roosa nauha-päivän kunniaksi jo monen vuoden ajan. Tänä vuonna reseptinä on ”pinkit blodit”. Reseptin löydät tästä alta. 

Pinkit blondit

Pink blondie

(pellillinen)

6 kananmunaa

4 dl sokeria

8 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 rkl vaniljasokeria

3 dl maitoa

250 g voita

Kuorrute

100 g voita

1/4 dl vettä/sitruunamehua

noin 4 1/2 dl tomusokeria

pinkkiä elintarvikeväriä

nonparelleja ja sokerihelmiä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lämmitä maito ja voi yhdessä niin, että voi sulaa maidon joukkoon. Lisää hieman lämmin voi-maitoseos sekä kuivat aineet vuorotellen vaahdon joukkoon. Levitä massa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuutin ajan tai kunnes pohja on kypsä.

Valmista kuorrute jo paiston aikana. Sulata voi ja kiehauta vesi. Sekoita vesi, voi sekä pieni määrä pinkkiä elintarvikeväriä keskenään. Lisää tomusokeri muiden aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä valmis kuorrute kuuman pohjan päälle ja koristele haluamillasi nonparelleilla ja/tai sokerihelmillä. Anna jäähtyä ja leikkaa kauniisti paloiksi.

Vinkki! Kuorrutteen paksuutta voit säädellä joko lisäämällä tomusokeria tai nestettä. Kuorrutteen tulee olla helposti levittyvää, mutta ei kuitenkaan kovin valuvaa. 

Vinkki! Tämä on muuten mitä parhainta herkkua mokkapalojen rinnalle esimerkiksi myyjäisiin tai vaikka koulun discoihin.

Pukeudu pinkkiin 9.10. – Ole sinäkin mukana!

Kommentoi

  1. Marianne S. says:

    Kokeiltiin pienen tyttäremme 9kk sekä nimipäivän kunniaksi ja onnistuttiin 🙂 Jälleen uusi suosikkiresepti! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi kuinka mukava kuulla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close