Porkkanakakku vaniljaisella tuorejuustokuorrutteella

Porkkanakakku on syksyn ja alkutalven oikea satokauden leivonnainen. Kakun porkkanaraaste pitää kakun mehevänä ja ihanat mausteet maustavat kakun taivaalliseksi. Kannattaa kokeilla vaikka huomisen isänpäivän kahvipöytään. Jo pelkkä tuoksu on mahtava! 

Alta löydät myös videon sokerimassakoristeiden valmistuksesta silikonimuoteilla. Käy kurkkaamassa ja liity vaikka kanavan tilaajaksi, saat aina ensimmäisten joukossa tietoa Pullahiiren uusista videoista. 

Porkkanakakku 



1 dl täysmaitoa tai kermaa

2 rkl sitruunamehua

7 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1/4 tl neilikkaa

3 1/2 dl sokeria

100 g fariinisokeria

400 g porkkanaraastetta

170 g voita

1 dl öljyä

3 kanamunaa

Täyte ja kuorrute

100 g vähäsuolaista voita

100 g normaalisuolaista voita 

400 g maustamatonta tuorejuustoa

4 tl vaniljasokeria

noin 5 dl tomusokeria

Sokerimassaporkkanoita

Mittaa täysmaito tai kerma astiaan ja sekoita joukkoon kaksi ruokalusikallista sitruunamehua. Nosta seos sivuun. Sitruunamehu hapattaa käyttämäsi maitotuotteen. 

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli, inkivääri, neilikka ja sokerit keskenään kulhossa. Raasta porkkanaraaste. Sulata voi. Sekoita toisessa kulhossa maito tai kerma sekä voisula, öljy ja porkkanaraaste keskenään. Lisää nämä kuivien aineiden joukkoon ja lisää joukkoon vielä kananmunat. Sekoita massa hyvin sekaisin ja jaa kahteen noin 20-22 cm vuokaan. Vuoan pohjalle kannattaa pingottaa leivinpaperi ja reunat öljytä. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Voit kokeilla kakkupohjien kypsyyttä cocktailtikuilla. Kun kakkupohjat ovat kypsiä, nosta ne jäähtymään. 

Valmista täyte ja kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja huoneenlämpöinen tuorejuusto yhdessä vaniljasokerin kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi tomusokeria maun mukaan joukkoon. Laita täyte vielä jääkaappiin hetkeksi, niin se on kylmänä helpompi levittää kakun päälle. 

Nosta toinen pohjista tarjoiluastialle. Lisää täytettä pohjan päälle ja nosta toinen kakkupohja täytteen päälle. Kuorruta kakku lopulla tuorejuustoseoksella. Koristele kakku sokerimassasta tehdyillä porkkanoilla ja herkuttele! 

Porkkanoiden valmistukseen ja silikonimuottien käyttöön löydät videon täältä:



Muistathan täällä olevan tämän blogin synttäriarvonnan, johon on nyt hyvä aika osallistua! 

Arvontaonnea ja mukavaa isänpäivää! 

Kommentoi

  1. Kääk, ihana ohje mutta pienet vuoat puuttuu. Onnistuuko yhdessä isommassa vuoassa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Onnistuu varmasti. Lähinnä tuo kahdessa vuoassa paistaminen helpottaa viimeistelyä. Jos paistat yhdessä ja hieman isommassa, niin huomioi paistoajan muutokset eli pidennä hieman paistoaikaa.

  2. Silja says:

    Voikohan kakun pakastaa täytteineen? Tai kuinka kauan säilyy jääkaapissa? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! En ole kokeillut tuon kakun pakastamista, mutta en nyt näe syytä mikä estäisi pakastamisen. Tämä säilyy varmaankin noin 3-4 päivää jääkaapissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close