Herkullinen ja pehmeä kladdkaka eli ruotsalainen mutakakku

Tämä mutakakku sopii hyvin tarjoiltavaksi vaikka yllätysvieraille, koska tämä valmistuu helposti lähes yhdessä kulhossa, joten tästä leipomisesta selviää pienillä tiskeillä. Lisäksi tämä valmistuu uunissa nopeasti ja voidaan herkutella vaikka heti paiston jälkeen yhdessä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa. Vinkkinä se, että tämä sopii erinomaisesti myös kylmiin ja pimeisiin talvi-iltoihin. Tämän reseptin tulen itsekin muistamaan jatkossa, kun kylään tulee esimerkiksi ruokavieraita. Helppoa ja niin hyvää!

Mutakakkuja on erilaisia ympäri maailman. Usein amerikkalainen mutakakku on sen verran ”tiivis”, että siitä voi valmistaa jopa täytekakun. Ruotsalainen mutakakku eli kladdkaka on taas hyvin kostea ja valuva. Tällaista varsinaista valuvan löysää, jopa fondanttia tai laavakakkua muistuttavaa mutakakkua en ole tänne blogiin tehnytkään. Tässä nyt kuitenkin minun näkemys tällaisesta valuvasta ja tahmeasta mutakakusta 🙂 

Herkullinen ruotsalainen mutakakku 

eli kladdkaka

225 g voita

4 1/2 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

6 rkl kaakaojauhetta

3 munaa

Vuoraa 22-24 cm vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään hetkeksi. Sekoita kulhossa sokeri, vehnäjauhot, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Riko kananmuna kulhossa ja lisää ne yhdessä voisulan kanssa joukkoon. Sekoita kevyesti, älä vatkaa. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kakku saa jäädä hyvin löysäksi keskeltä, joten tarkkaile paiston aikana kakun kypsymistä. Paistoaika riippuu paljolti uunista. Nosta kakku pois uunista, siirrä tarjoiluastialle ja tarjoile kermavaahdon tai jäätelön kanssa! 

Vinkki! Voit itse vaikuttaa mutakakun koostumukseen paistoajalla. Jos haluat, että mutakakku on paiston jälkeen kuvissa näkyvän pehmoista ja valuvaa, saa kakku olla paiston jälkeen ”hyllyvää”. Jos taas haluat mutakakusta kypsempää, paista sitä noin viisi minuuttia kauemmin. Itse suosittelen tätä valuvampaa versiota. Ensimmäisen reseptikokeilua paistoin liian kauan, mutta tämä kuvissa näkynyt mutakakku on juuri niin herkullista, kuin miltä se näyttää. 

Herkullista pakkasviikkoa!

Kommentoi

  1. Nanne - Elämää Koivurannassa says:

    Ruotsissa käydessä on kyllä pakko aina maistella tätä kladdkakaa, on se sen verran hyvää!! 🙂

  2. Herkkuhovi says:

    No kyllä näyttääkin hyvältä! Tykkään itse tahmaisista mutakakuista, ihanaa lämpöisenä vaniljajäden kanssa tai sitten marjojen ja kermavaahdon kanssa.
    Luin yksi ilta joulukalenterisikin läpi, kun joulunaikaan en ehtinyt blogeissa kiertämään juur ollenkaan. Tosi upeita juttuja olit loihtinut jälleen. 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Mukava kuulla palautetta blogipäivityksistä! Kyllä tämä resepti jää ehdottomasti meille myös käyttöön. Niin ihana pyöräyttä nopeana tarjottavana ihan omalle porukalle tai vaikka kylään kutsutuille vieraille!

  3. Nimetön says:

    mistä olet löytänyt noin ihanan kakkuvadin <3

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Oi, kiitos 🙂 Tuo on ostettu jokunen vuosi sitten Prismasta. Samaa sarjaa oli myös laakeita tarjoiluvateja, joita myös ostin pari. Ei taida enää kylläkään löytyä kaupoista – harmi. Ovat kyllä todella kivoja tarjoilupöydässä.

  4. Piia says:

    Hei ja kiitos ohjeesta! Tämä on ihan suosikkiohjeeni❤️ voiko ohjeen vehnäjauhot vaihtaa gluteenittomiin? Millainen kakku silloin tulee? En ole leiponut gluteenitonta kakkua aiemmin niin pohdin, miten tästä saisi gluteenittoman. Kiitos!

    1. Ihanaa, että tästä on tullut suosikkiresepti. En ole kokeillut leipoa tätä versiota muistaakseni gluteenittomana. Voi olla, että jauhojen määrää pitää hieman muunnella, mutta joskus reseptit toimivat ihan vain vaihtamalla jauhot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close