Pehmoinen vanilja-suklaavanukaskakku

Tämä kakku maistuu ihanasti vanukkaalle ja on myös helppo valmistaa. Vanukaskakun valmistin kaupan vanilja- ja suklaavanukkaista sekä suklaaganachesta. Pohjana toimii herkullinen brownies. Koska brownies-pohjan voi on korvattu öljyllä, pysyy pohja pehmoisena myös jääkaappisäilytyksessä. 

Herkullinen vanilja-suklaavanukaskakku

Browniespohja

1 1/4 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 dl sokeria

1/2 tl leivinjauhetta

1/3 tl suolaa

1 dl kermaa

1 kananmuna

1/2 dl rypsiöljyä

Täyte

6 dl vispikermaa

8 liivatelehteä

300 g maustamatonta tuorejuustoa

500 g vaniljavanukasta

500 g suklaavanukasta

noin 1 dl vettä

Suklaaganache

40 g tummaa suklaata

40 g kermaa

(suklaakoristeita)

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita toisessa astiassa kerma, kananmuna sekä öljy. Lisää ne kuivien aineiden joukkoon ja sekoita lastalla hyvin sekaisin. Levitä browniesmassa kakkuvuokaan (noin 24 cm) ja paista 175 asteessa noin 10-15 minuutin ajan. Anna jäähtyä.

Valmista täytteet vatkaamalla kerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen. Notkista 150 g maustamatonta tuorejuustoa kulhossa ja lisää joukkoon vaniljavanukas. Vatkaa tasaiseksi. Laita toiseen kulhoon 150 g maustamatonta tuorejuustoa ja notkista se vatkaamalla. Lisää joukkoon suklaavanukas ja vatkaa tasaiseksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja jaa kahteen astiaan. Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja sulata ne kuumaan veteen. Toiseen neljä liivatetta ja toiseen samaten neljä liivatelehteä. Sekoita liivatenesteet hyvin ja anna jäähtyä hetki. Kaada liivatteet vanukkaiden joukkoon ja sekoita hyvin.

Nosta jäähtynyt kakkupohja tarjoilualustalle ja laita irtopohjavuoan reunus tai säädettävä reunus suoraan tarjoiluastialle kakkupohjan ympärille. Vuoan reuna kannattaa joko öljytä ja tomusokeroida ennakkoon tai kakun ympärille kannattaa laittaa reunakalvo. Näin kakun reunasta tulee siisti. Täältä löydät vinkit kakun reunaa varten. Kiristä vuoka pohjan ympärille ja valmista täytteet loppuun.

Nostele lopuksi kermavaahdosta puolet vanijavanukastäytteeseen. Kaada ensin vaniljavanukastäyte pohjan päälle vuokaan. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin. Nostele vielä puolet kermavaahdosta suklaavanukastäytteeseen. Kaada täyte varovasti vaniljatäytteen päälle, vaikka lusikan kautta kaatamalla. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään ainakin neljän tunnin ajaksi, mielellään seuraavaan päivään.

Valmista ganache rouhimalla suklaa ja kuumentamalla kerma kattilassa. Kaada lähes kiehuva kerma suklaan päälle. Anna sulaa hetki ja sekoittele seos tasaiseksi. Lusikoi seos kakun päälle ja levitä kerrokseksi keskelle kakkua. Koristele suklaakoristeilla.

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Mitä vanukkaita käytit täytteissä? Niitäkin kun on niin paljon, niin olisi kiva kuulla mikä tähän sopii��

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minä käytin Lidlin isoja purkkeja. Ainakin vaniljavanukas on keltainen purkki, nyt en millään muista onko suklaakin saman värinen 🙂 Kuitenkin yhdestä purkissa on juuri tuo tarvittava määrä vanukasta. Luulen kyllä, että resepti toimii myös muilla vanukkailla, kunhan vanukasta on sama määrä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close