Ystävänpäivän yllätys – Minttusuklaajuustokakku / No-bake Mint chocolate cheesecake

Tänä vuonna tämä ystävänpäiväkakku yllätti jopa itseni. Lähinnä siis sillä, että ystävänpäiväkakku onkin mintunvihreä eikä pinkki – niin kuin ystävänpäiväkakkujen on tapana olla… 

Tämä kakku on kuitenkin niin herkullinen, että ajattelin sen sopivan ystävänpäivään. Voisin hehkuttaa tämän kakun makua, mutta moni teistä lukijoista tietääkin, että tämä yhdistelmä on ihan kärkisijoilla omassa makumaailmassani. Aika moni ystävä pitää (minun lisäkseni) mintusta ja suklaasta sekä niiden herkullisesta yhdistelmästä. Tässä kakussa on nuo täydelliset maut. Uskomattoman herkullinen minttu yhdistettynä kaakaosta ja tryffelistä tulevaan suklaiseen makuun. Ihanan ohut pohja on valmistettu Oreo-kekseistä, mutta muutkin (täyte)keksit soveltuvat tähän oikein hyvin. Tällä kakulla voi yllättää vielä oman lähipiirin tulevana ystävänpäivänä – tai oikeastaan vaikka vuoden jokaisena päivänä!

Minttusuklaajuustokakku on valmistettu ilman uunia eli hyydyttämiseen on käytetty liivatetta. Usein hyydytetyt suklaakakut eivät välttämättä tarvitse edes liivatetta hyytyäkseen, koska sulatettu suklaa hyydyttää kakun jäähtyessään. Tähän kakkuun nuo muutamat liivatelehdet tarvitaan. Varoitan jo etukäteen – tämä kakku on tehtävä, kun reseptin lukee…

Minttusuklaajuustokakku

Pätkisjuustokakku

(noin 12 hlö)

Pohja

135 g täytekeksejä (Oreo, Domino tms.)

50 g voita

Täyte

400 g minttutryffeleitä (Pätkis)

4 dl vispikermaa

4 liivatelehteä

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl kaakaojauhetta

1 dl tomusokeria

1/2 dl vettä

Koristeluun

2 dl vispikermaa

2 rkl tomusokeria

vihreää elintarvikeväriä

minttusuklaakarkkeja

Murskaa pohjaa varten keksit tehosekoittimessa tai pakastepussin sisällä kaulimella naputtaen. Sulata voi ja lisää se joukkoon. Sekoita keksimassa tasaiseksi. Öljyä kevyesti noin 22 cm irtopohjavuoan reunat ja ripottele päälle tomusokeria. Laita reunus suoraan tarjoiluastialle ja painele keksimurska ohueksi kerrokseksi reunan sisälle. Nosta pohja sivuun odottamaan täytteen valmistusta. 

Mittaa kattilaan minttutryffelit sekä 1 dl kermaa. Kuumenna sekoitellen niin, että minttutryffelit sulavat joukkoon. Nosta sivuun jäähtymään hetkeksi. Laita liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen noin 5-10 minuutin ajaksi. Vatkaa loput vispikermasta pehmeäksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto yhdessä kaakojauheen ja tomusokerin kanssa sähkövatkaimella vatkaten. Kuumenna neste kiehuvaksi ja purista ylimääräinen kylmä vesi pois liivatteista. Lisää liivatteet kiehautetun veden joukkoon. Sekoittele liivateseosta hetki ja lisää se tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon vielä sulatettu minttutryffeli ja sekoita hyvin. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon ja kaada tasaiseksi sekoitettu täytemassa keksipohjan päälle. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli. 

Vatkaa kerma vaahdoksi yhdessä tomusokerin ja elintarvikevärin kanssa. Ota kakun ympäriltä reunus pois ja levitä kermavaahto kakun päälle. Koristele kakku erilaisilla minttusuklaamakeisilla. 

Vinkki! Kakussa on hyvin ohut pohja. Jos haluat kakun pohjasta hieman paksumman, niin voit lisätä hieman keksin määrää (jopa 200 g keksejä). Rasvan määrän voit pitää samana. 

Nauti kakun ihanasta minttusuklaisesta mausta! 


Instagramissa ja Facebookissa pääsikin jo arvailemaan tämän kakun makuja ennakkoon. Nyt voit käydä ennakkoon kurkkaamassa Instagramista, mikä on seuraava blogiin tuleva herkku!

Nautinnollista viikonloppua! 

Kommentoi

  1. Nanne - Elämää Koivurannassa says:

    Olen odottanut tätä reseptiä niiiiin kovin siitä saakka kun Instagramissa julkaisit ensimmäisen kuvan. Kiitos siis ohjeesta, testiin menee!! 🙂
    Ja mukavaa Ystävänpäivää!! ♥

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva kuulla! Kiitos 🙂

  2. Sarin kotona says:

    Niin herkullisen näköinen kakku! Kiitos ohjeesta.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos sinulle kauniista sanoistasi!

  3. Unknown says:

    Minäkin teen ja heti tänään 🙂 upea kakku!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kerro ihmeessä mitä pidit kakusta. Tuo kermavaahto on oleellinen osa kakkua, koska se tasapainottaa kakun minttuista makua.

  4. Virtanen says:

    On aivan mahtavan näköinen kakku. Pakko kokeilla pian.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva juttu, että resepti ja kuvat innoittavat kokeilemaan!

  5. Mitä sanoisit kakun makeusasteesta? Houkuttelisi hirveästi kokeilla, mutta joissain aiemmissa pätkiskakuissa Pätkis on kaivannut aikalailla makeutetta/maitosuklaata maun tasapainottamiseksi.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kakku on kyllä minusta sopivan makea juuri näin. Tuo kermavaahto kakun päällä tasapainottaa kakun vahvasti minttuista makua, joten sitä ei kannata jättää pois. Jätä ihmeessä kommenttia, jos innostut kakkua kokeilemaan. Nämähän on aina makuasioita, joten sen myötä on haasteellista vastailla makeus- tai makuasioihin.

  6. Nimetön says:

    Voikohan tätä pakastaa?
    Ilman kermaa toki.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi varmasti pakastaa. En näe mitään syytä, miksi ei 🙂

  7. anuuna says:

    Ens viikon menuun meni ? Oletko löytänyt Suomesta noita minttu M&M'ä? Ne on meidän perheen ykköslemppareita, reissusta aina kannan selkä vääränä ?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä nuo on tuotu ulkomailta 🙂 Samoin Andes mintit, joita olen tuonut Amerikanreissuilta. Tuliaislaukut tulee aina täytettyä tietyillä herkuilla – mukava lukea, etten ole ainut 😉

  8. Nimetön says:

    Tää menee kokeiluun lauantaina omilla 40-vee pippaloilla. Miten onnistuisi laktoosittomana? Onko mitään minttusuklaata, joka olisi?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuo Pätkis ei tosiaan ole minun mielestäni laktoositonta… Toisaalta tätä voisi mukailla vaikka laktoosittomalla maitosuklaalla sekä pienellä määrällä piparminttuaromia. Kannattaa kuitenkin olla varovainen, ettei mintun maku tule liikaa läpi.

  9. Unknown says:

    Jääkaapissa juurikin hyytymässä. Saa punaisen kuorrutteen niskaansa 😉 pohjan tein täytekeksien puutteessa digestiiveillä ja niihin sekoitus tummaa kaakaota rkl:n ja hintsun vanilja-aromia. .. saas nähä miten käy… täyte oli kyä herrrkullista ko siin vuokaan sitä kaatelin 😉

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Oi, ihanalta kuulostaa! Tuo on niin herkullista, että voin suositella ehdottomasti! Tästä kakusta on tullut niin paljon hyvää käyttäjäpalautetta ja meilläkin tätä on ollut usein juhlissa tarjolla. Seuraavat juhlat on sunnuntaina, kun juhlimme esikoisemme syntymäpäivää. Saa nähdä löytyykö tämä kakku (taas) juhlapöydästä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close