Kauniit kukkaruukut – Mokkakuppikakut valkosuklaakuorrutteella

Kevään juhlista vappu on seuraavana ja lähes heti vapun jälkeen äitienpäivä. Mitä jos tarjoisit tänä vuonna syötävät kukat kukkaruukuissa äidille, mummille, mummolle tai millä nimellä itse kutsutkaan omaa isoäitiäsi. Toki näistä syntyy näyttävän näköinen kahvipöytäkin, jos on suuremmat juhlat kyseessä.

Ostin nämä hauskat silikoniset kuppikakkuvuoat – jotka muistuttavat kukkaruukkua – jo noin vuosi sitten Biltemasta ja vielä  edulliseen 1,99 euron hintaan (6 kpl). Nyt sain inspiraation kokeilla vuokia leivontaan. Päätin tehdä helppoja ”kukkia” pursottamalla tähtityllalla eri värisiä ”kukkia” ja lehtiä ruukkujen päälle. Näiden kukkien ulkonäkö ei ole niin vaativa, vaan pursotus voi olla vaikka vain värikäs tähti. Minun mielestäni kukkaruukku itsessään kertoo, että väriläiskät esittävät kukkia. Tällainen kukkaruukku, vaikka lapsen koristelemana on mitä parhain lahja läheiselle, jolla on jo kaikkea! Käytin osaan pursotuksista myös ruusutyllaa, mutta sitä ei olisi minun mielestäni tässä edes tarvittu. Muffinssipohjina toimii mokkakuppikakku ja päällä on herkullinen sekä helposti värjättävä valkosuklaakreemi. Nämä maut sopivat oikein hyvin yhteen.

Kukkaruukkukuppikakut / Mokkakuppikakut valkosuklaakuorrutteella

(6 kpl)

Muffinssipohja

2 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

3 rkl kaakaojauhetta

3 tl vaniljasokeria

1/4 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl kahvia

1/2 dl öljyä

1 kananmuna

Kuorrute

100 g valkosuklaata

150 g voita

3 tl vaniljasokeria

1/2 dl kermaa

tomusokeria

elintarvikeväriä

(Oreo-murskaa)

Sekoita kaikki pohjan kuivat aineet keskenään. Keitä kahvi ja anna sen jäähtyä hetki. Lisää jäähtyneen kahvin joukkoon öljy ja kananmuna. Sekoita kuivat aineet ja neste keskenään. Jaa taikina kuuteen kukkaruukkumuffinssivuokaan (tavallisia vuokia tarvitaan noin 8 kpl), noin 3/4 vuokien korkeudesta. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna valmiiden muffinssipohjien jäähtyä. Voit kokeilla muffinssipohjien kypsyyttä esimerkiksi cocktailtikulla. Jos muffinssipohjan keskelle painettuun tikkuun ei tartu kosteaa taikinaa, on muffinssit kypsiä. Jos tikkuun jää taikinaa, jatka paistamista vielä muutamien minuuttien ajan. 

Valmista kuorrute sulattamalla valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Valkosuklaa palaa hyvin herkästi, joten ole tarkkana koko sulatuksen ajan. Vatkaa huoneenlämpöinen voi tasaiseksi ja lisää joukkoon hieman jäähtynyt valkosuklaa ja vaniljasokeri. Vatkaa sekaisin ja lisää lopuksi kylmä kerma suoraan purkista joukkoon ja makeuta tarvittaessa tomusokerilla. Värjää kuorrute halutessasi geelimäisillä pastaelintarvikeväreillä. Pursota haluamallasi tavalla jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Voit murskata Oreo-keksejä tai muita tummia keksejä ”mullaksi” kuppikakkujen päälle, näin halutessasi. 

Tarjoile kuppikakut mahdollisimman huoneenlämpöisinä, niin maut pääsevät parhaiten oikeuksiinsa! Kukkakoristeet voi toki tehdä myös sokerimassasta

Minulla oli käytössäni V-aukkoinen lehtitylla, kaksi pientä tähtityllaa sekä ruusutylla. 

Suuremmalla vuokamäärällä näistä voisi tehdä kauniin asetelman juhlapöytään. Äitienpäiväviemisiksi nämä voisi pakata vaikka yksittäin sellofaanisiin karkkipusseihin. Paistopussit (kinkkupussit) ovat myös hyviä pakkaustarvikkeita leivonnaisten pakkaamiseen, koska ne ovat nimenomaan elintarvikekäyttöön tarkoitettuja toisin kuin moni rullassa oleva sellofaani. 

Vinkki! Voit käyttää kuorrutteessa joko normaali tai vähäsuolaista voita. Tuo on makuasia. 

Herkullista viikonloppua!

Kommentoi

  1. Päivityksiä says:

    Wau, onpa hauska idea ja toteutus!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nämä ovat niin söpöjä ja valmistuvat nopeasti. Ruukutkin oli minun mielestäni vielä ihan edukkaita 🙂 Hyvä niin, voi ostaa vaikka suuremmankin erän… 🙂 Ihan kuin ei tarvikkeet jo nyt pursuisi yli äyräiden…

  2. Nimetön says:

    maistuuko ihan ilman kuorrutettakin? ettei ole liian kuivaa

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Maistuu varmaan ilman kuorrutettakin. Kannattaa vahtia paiston aikana, ettei kuppikakut paistu liikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close