Vappuleivontaa: Uunissa paistettavat minimunkit

Kyllähän se pitää sanoa, että ne aidot ja oikeat munkit ”pitää” paistaa öljyssä. Jos haluat kuitenkin hieman keventää, ei nämä minimunkit tai donitsin reiät jää maultaan yhtään huonommaksi. Meillä ei montaa minuuttia mennyt kuvaamisesta, kun lautanen oli tyhjä. Kertoo siis, että makuraati oli enemmän kuin tyytyväinen! 

Sain vihdoinkin hankittua kakkutikkarivuoan. Sillä olikin näppärä paistaa nämä pienet munkit. Näissä maistuu meidän perheen rakastama kardemumma ja päällä on ihana sokerihuntu. Mikä parasta, monesta kodista löytyvä kakkutikkarimuotti saa uutta käyttöä!

Tällä alla olevalla reseptillä saat valmistettua juuri tuon muotin verran palluroita (24 kpl), jotka voi nautiskella heti lämpiminä!


Tähän voisi sanoa, että vartissa valmista! 

Uunissa paistettavat minimunkit

(24 kpl)
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
3/4 dl maitoa
1/4 dl öljyä
1 kananmuna

Päälle 
erikoishienoa sokeria tai kidesokeria

Sekoita munkkipalleroiden kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita maito, öljy ja kananmuna keskenään. Lisää ne kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi. 

Lusikoi taikina pursotuspussiin ja pursota kakkutikkarimuotin pohjaosalle, jokaiseen koloon. Paina kansiosa muotin päälle ja paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Tarkista vielä minimunkkien kypsyys esimerkiksi cocktailtikulla päällä olevasta reiästä. Anna munkkipalleroiden jäähtyä hetki ja ota sen jälkeen muotin kansi pois. Irrota kaikki pallot vuoasta. Laita kulhoon erikoishienoa sokeria ja pyörittele pallerot sokerissa. Voit käyttää apuna lusikkaa ja cocktailtikkua. 

Kuvassa strösseleillä maustettu taikina, mutta vaiheet ovat samat.

Nautiskele heti lämpiminä tai anna jäähtyä hetki! 

Ihania sanon minä ja jälkikasvuni!

Mahtavat vapun cakepopsmunkit
Cakepops munkit
Minimunkit uunissa

Mukavaa alkavaa vappuviikkoa! 

Nyt viimeistään vappusimat tekeytymään! 

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Kökkö. just 2vko sit laitoin tikkarimuotin eteenpäin, kun oli pölyttynyt 2v kaapissa vaan.. Nää jää nyt testaamatta 🙁

    1. Pullahiiri/Taru says:

      No, voi ei. Luulen, että tänne blogiin olisi nimittäin tulossa kesää kohden mentäessä lisääkin reseptejä, kun tuon muotin vihdoin hankin…

  2. Nimetön says:

    Onnistuukohan nämä ilman kananmunaa? Pojallani on paha kananmuna-allergia ja olisi sääli jos häneltä jäisi tämä(kin) herkku välistä. Ihanan helpon oloinen ohje, pakko testata nämä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En nyt osaa sanoa tarkkaan toimisiko tämä resepti ilman kananmunaa, mutta voisit kokeilla jotain munattoman muffinssin ohjetta pienenä versiona. Ne varmasti toimisivat.

  3. Marianne S. says:

    Todella kiva idea ja söpöisiä palluroita vaikka synttäri-buffetiin 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nämä tosiaan sopivat vaikka buffet-pöytään tai lasten synttäreille tarjolle, koska ovat sen verran pieniä palluroita.

  4. Unknown says:

    Voitko mainostaa mitä merkkiä on tuo sinun vuokasi? Minulla on ollut ostolistalla jo pitkään, mutta kaipaisin suosituksia.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minä en tiedä tuon vuoan merkkiä. Tuon ostin Biltemasta samalla kertaa, kun hankin lisää noita kukkaruukkuvuokia. Luulen, että lähes kaikki cake pops-vuoat toimivat ihan yhtä hyvin.

  5. Suvi Purhonen says:

    Ihanan näköisiä pikku pullia! Onnistuuko tehdä ilman kakkutikkari muottia?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nämä kyllä tarvitsevat tuon muotin. Blogista löytyy kyllä muita ohjeita munkeille, jotka voi tehdä ilman muottia. Toki nuo muut reseptit paistetaan öljyssä.

  6. Nella says:

    Kiitos reseptistä 🙂 Minulla ei ollut tarvittavia välineitä, joten nostelin taikinan lusikalla mini-muffinivuokiin. Hyvin onnistui näinkin, mutta sokeri tarttui tosin vain ”muffinin” alapuolelle. Tuli silti tosi söpöjä pikku-munkkeja ja maistuivat hyviltä 🤗 Kivan kevyt resepti!

    1. Kiva idea tuokin. Nuo voisi voidella sulatetulla voilla, niin sokeri tarttuisi paremmin koko ”muffinssidonitsi.in”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close