Itse tehty Rocky road-jäätelö ja neuvot jäätelön valmistukseen

YHTEISTYÖSSÄ ELLOS

Aurinko on uusi ilmestys pimeän talven jälkeen ja ainakin meidän perheessä huomaa, että jäätelön kulutus kasvaa sitä myötä. Tein tuossa alkutalvesta herkullisen hankinnan – jäätelökoneen. Tuo jäätelökone valmistaa herkut aika nopeasti ja saa juuri sellaista jäätelöä, kun itse haluan. 

Päädyin pitkän harkinnan jälkeen Wilfan jäätelökoneeseenOlin pitkään – itseasiassa jo vuosia – haaveillut jäätelökoneesta. Joskus sain anopilta lainaksi patruunallisen jäätelökoneen, mutta totesin sen käytön haastavaksi. Patruunaa piti säilöä pakastimessa ja se oli minun mielestäni vielä aika tilaa vievä, kun pakastimessakaan ei usein ylimääräistä tilaa ole. Olin jo jäätelökone kainalossa puolisentoista vuotta sitten kaupassa, mutta palautin sen silti hyllyyn ja jatkoin pohtimista. Tässä on siis pohdittu ja mietitty hankintaa aika tarkkaan. Suurin vaatimus oli, että jäätelökone jäädyttää itse jäätelön eli pakastimessa säilöttäviä patruunoita en enää halunnut. Toki tuollainen jäätelökone on aika suuri säilytettävä. Meillä se on majaillut aktiivisesti keittiön työtasolla. Näin se on myös nopea ottaa käyttöön ja laitetta tulee käytettyä useammin. 


Alta voit lukea minun ajatuksiani jäätelökoneen käytöstä sekä tietysti myös reseptin ihanaan Rocky road-jäätelöön, jonka tyttäreni valmisti jonkin aikaa sitten.

Itse tehty rocky road-jäätelö

(noin 1 litra)

3 dl kermaa

4 dl maitoa

3 keltuaista 

100 g pähkinäsuklaata

3/4 dl kaakaojauhetta

1 1/2 dl sokeria


Lisäksi:

1 dl suklaahippuja tai -rouhetta

1 dl vaahtokarkkeja

8 kpl Oreo-keksiä


Mittaa kermat ja maito kulhoon. Kaada seoksesta kolme desilitraa kattilaan ja lisää joukkoon keltuaiset, paloiteltu suklaa, kaakaojauhe sekä sokeri. Kuumenna seosta kattilassa niin, että suklaa sulaa ja seos hieman sakenee. Älä kuitenkaan keitä. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukoon loput maitotuotteet. Sekoita ja anna jäähtyä hetki. Kaada seos jäätelökoneeseen koneen ohjeiden mukaisesti ja laita kone päälle. Minä jäähdytin seosta 60 minuuttia. Jos käytät isoja vaahtokarkkeja, niin pilko ne. Rouhi myös Oreo-keksit. Sekoita vaahtokarkit, keksirouhe sekä suklaahiput tai -rouheet jäätelön joukkoon ja lusikoi jäätelö sen jälkeen pakasterasiaan. Voit jättää osan sattumista vielä koristeeksi jäätelön pinnalle ripoteltaviksi ennen pakastamista. Nosta jäätelörasia pakastimeen ja anna jäätelön viilentyä vielä pakastimessa muutaman tunnin ajan. Herkuttele ihanalla itsetehdyllä jäätelöllä. 

Vinkki! Jäätelökone pitää jäätelön kylmänä myös hetken aikaa jäätelön valmistuksen jälkeen, mutta mielestäni tuo jäätelö on hyvä käyttää joka tapauksessa pakastimen kautta, niin sen saa oikein kylmäksi. 

Itse tehdyn jäätelön hyödyt ovat tietysti siinä, että jäätelö on valmistettu täysin aidoista raaka-aineista, ilman lisättyjä lisäaineita. Jäätelön koostumusta voi vaihdella Frozen yougurtista varsinaiseen kermajäätelöön, eli terveellisemmän jäätelön valmistaminenkin on helppoa. Jos niitä lisäaineita haluaa (esimerkiksi makuaineita) lisäillä, niin ainakin tietää itse mistä jäätelö koostuu. Luulisin, että jäätelökone on todella hyvä hankinta myös erityisruokavaliota noudattavassa perheessä. Itse valmistamalla ei tarvitse pelätä, löytyykö jäätelöstä ruokavalioon sopimattomia raaka-aineita. 







Vinkit kotijäätelön valmistukseen:


* Jäätelön pohjaksi kannattaa aina keittää esimerkiksi vaniljakiisseli tai muutoin sakeuttaa jäätelömassaa. Keltuaisilla sakeutettu kiisseli toimii erittäin hyvin. Teollisuudessa käytetään usein sakeuttamisaineita jäätelön valmistamiseen. Kotikäytössä voisi käyttää esimerkiksi CMC-jauhetta, jota löytyy ainakin leivontatarvikeliikkeistä. Tämä nesteen sakeuttaminen keltuaisilla tai sakeuttamisaineella vaikuttaa jäätelön koostumukseen sekä sulamiseen.


* Jäätelön jäähdyttämiseen kannattaa käyttää jäätelökonetta tai sekoitella jäätelöä viilennyksen aikana tiiviiseen tahtiin. Näin jäätelöstä tulee kuohkeaa ja silkkistä. Voit myös valmistaa jäätelön kondensoidusta maidosta ilman jäätelökonetta, mutta tällöin on haastavampaa vaikuttaa jäätelön makeuteen ja rasvaisuuteen.


* Säilytä jäätelö suljetussa rasiassa pakastimessa, jotta jäätelön koostumus ja maku pysyy parhaimmillaan. 


Valmiin jäätelön joukkoon voi sekoittaa hilloja, suklaahippuja, keksimurua, marenkia, erilaisia makeita kastikkeita tai vaikka strösseleitä, ihan oman maun mukaan. 



Lisää jäätelö- ja jäätelökakkureseptejä löydät täältä!


Tämä resepti on tehty yhteistyössä Elloksen kanssa ja niinpä Ellos tarjoaa hyvän alekoodin teille lukijoille käytettäväksi kodintekstiileihin, vaatteisiin, kenkiin, asusteisiin jne. Käy kurkkaamassa löytyisikö valikoimasta sinulle sopivia tuotteita vaatekaappiin tai vaikka keittiön ja pihan puolelle. Ihanat kevään ja kesän valikoimat on nyt myynnissä! 

Kurkkaa myös ihanat Leila´s Sweet Collection-tuotteet, joita kuvissakin on esillä. Minä olen ihastunut niiden amerikkalaiseen tyyliin – niin kuin voitte varmaankin arvata…

Ellokselta 40% alennusta kalleimmasta tuotteesta + säästät toimituskulut.

Klikkaa alta ja käytä koodi

339601



Tarjous koskee vain uusia asiakkaita. Edut koskevat uutta tilausta Elloksen valikoimasta. 40%:n alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Pienin toimitettava tilaus on 25 euroa. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Säästät normaalipaketin toimituskulut (norm. 5,20) kun tilaat nyt. Tili- ja laskuasiakkaan toimitusmaksu ilman toimituskuluja 0,-/tilaus, käteisasiakkaan 2,90/tilaus. Edut ovat voimassa 3.7.2016 asti ja ne voi käyttää vain kerran. Etuja ei voi yhdistää muihin alennuksiin ja tilaajaetuihin, ale- ja kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Guest Designer -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin.


Yhteistyössä 

Ellos

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Hei! Olisiko sinulla antaa itsetehdylle jäätelölle jotain perusreseptiä, jota voisi sitten maustaa oman maun mukaan?

  2. Päpsy ;) says:

    Täällä kans jäätelön suurkuluttajat ala kolme. Ja harkinnassa myös kunnon jäätelökone, ilman noita patruunoide jäädytystä. Myös Leila Lindholmin suur fani, pääsin jopa tapaamaan kyseisen kokin viime kesänä hänen kotikaupungissa ♡

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Jee! Kyllä tuo jäätelökone on näppärä. Vai olet päässyt oikein Leilaa tapaamaan 🙂 Itse tykkään hänen tyylistään!

  3. Hei semmosta jäin vielä miettimään, et tolla cmc:llä voisi siis korvata kananmunan jätskissä? Oletko kokeillut kananmunatonta jätskiä? tai siis…olisko se sit se kolmen aineen jätski vai mitä suosittelisit? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Siis olen lukenut, että CMCtä voisi käyttää saostamassa jäätelömassoja. Kananmunaton jäätelö onnistuu myös, mutta se sulaa nopeasti "vetiseksi". En ole kokeillut, minkälaista jäätelöstä tulee, jos kiisselin saostaisi esimerkiksi perunajauholla. Tuo saostuksen idea on se, ettei jäätelö sula vetiseksi vaan sulaa kaupan jäätelön mukaisesti hieman paksumpana. Osasinkohan selittää tuota selkeästi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close