Mökkiläisen mansikkamuru / Easy strawberry crumble

Paras mansikka-aika taitaa olla pikku hiljaa lopuillaan. Onneksi mansikoita saa kuitenkin myös tämän parhaimman mansikkasadon jälkeenkin. Nyt kannattaa kuitenkin viimeistään pakastaa mansikat talven varalle. Minä olen jo pakastanut ison erän ja samalla innostuin paistamaan tämän mansikkamurun. Mansikkamuru valmistuu helposti ja nopeasti, vaikka mökkiolosuhteissa – ilman suurempaa tiskiä. Siitä se saikin nimensä – mökkiläisen mansikkamuru, mökillähän tätä minunkin tuli tehtyä taas kerran. Mansikkamuru toimii hyvin jälkiruokana tai kahvin kanssa herkutellessa. 

Mökkiläisen Mansikkamuru

1 litra mansikoita

3 rkl sokeria

3 rkl sitruunamehua

1 dl kaurahiutaleita

1 dl vehnäjauhoja

3 rkl fariinisokeria

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl kanelia tai kardemummaa

4 rkl pehmeää voita

Poista mansikoista kannat ja pilko ne piirakkavuokaan. Lisää päälle sitruunamehu ja sokeri. Sekoita hyvin. Sekoita kulhossa sormin nyppien kaurahiutaleet, vehnäjauhot, fariinisokeri, leivinjauhe, kaneli tai kardemumma sekä pehmeä voi. Valitse mauste oman maun mukaan. Ripottele seos mansikoiden päälle ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakan pinta on kullankeltainen. Nosta kauniin kultainen mansikkamurupiirakka jäähtymään hetkeksi ennen tarjoilua.

Tarjoile mansikkamuru vaniljajäätelön ja kermavaahdon kanssa lämpimänä. Toki tämä mansikkamuru maistuu viilentyneenäkin, mutta vaniljajäätelö sulaa ihanasti lämpimän muruannoksen päälle.

Meillä oli tämän kanssa sellainen tilanne, että tämä mansikkamuru olisi riittänyt vain kolmelle herkuttelijalle. Niin hyvää se oli! Pitää ensi kerralla tehdä tuplasti ja kokeilla myös vaikka omalla mökkipihalla kasvavia mustikoita tuohon mansikoiden tilalle tai seuraksi. 

Kommentoi

  1. Roosa says:

    Ah mikä herkku! <3 Blogistamme löytyisi heinäkuun kiva mansikka-haaste, johon tämä sopisi oikein hyvin! Käy kurkkaamassa: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/07/heinakuun-haaste.html

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hyvä aihe 🙂 Kesä on ihanaa marja-aikaa!

  2. Nimetön says:

    Tätä pitää kyllä testata! Niin helpon ja herkullisen näköistä.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      On helppoa ja herkullista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close