Mustikkakuppikakut Amerikan väreissä

Päätin tehdä kuppikakkuja tarjolle Amerikan väreissä – 4th of July-päivän kunniaksi. Tällä kertaa itselläni oli kuitenkin hieman hoppu aamupäivällä töiden kanssa, joten tyttäremme hoiti kuppikakkujen leipomisen ja minä tulin mukaan loppukoristeluun. Ihanaa nykyään, kun saamme valmistella leipomuksia yhteistyössä. 

Näiden kuppikakkujen marjat on käyty poimimassa mökin pihalta noin 10 minuuttia ennen muffinssipohjien paistamista, pienessä vesisateessa kylläkin. Kuitenkin ovat rehellistä lähiruokaa ja kasvaneet todella luonnonmukaisesti. Mustikat ovat ihania metsän herkkuja tähän aikaan vuodesta. Pakko päästä keräämään talteen myös talvea varten. 

Mustikkakuppikakut

8-12 kpl

Pohjat

3 3/4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

75 g voita

2 dl maitoa

1 kananmuna

2 dl mustikoita

Kuorute 

2-3 dl vispikermaa

1 rkl sokeria

tuoreita marjoja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää kuivien aineiden joukkoon voisula, maito sekä kananmuna. Sekoita hyvin sekaisin, mutta älä vatkaa. Sekoita lopuksi mustikat varovasti joukkoon. Jaa muffinssipellille 8-12 paperiseen muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna muffinssipohjien jäähtyä ennen koristelua. 

Vatkaa kerma vaahdoksi yhdessä sokerin kanssa ja lusikoi kermavaahto pursotuspussiin. Pursota kermavaahto haluamallasi tavalla muffinssipohjien päälle ja koristele tuoreilla marjoilla. 

Vinkki! Jos käytät pakastemustikoita, niin lisäile ne mahdollisimman lähellä muffinssivuokiin lusikointia, jotta koko taikina ei muutu siniseksi.

Happy 4th of July!

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Oletko asunut USAssa kun juhlit heidän itsenäisyyspäivää? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Olen asunut pienen hetken teini-ikäisenä Amerikassa ja sitä kautta siellä on paljon ystäviä. Olemme olleet usein Amerikassa reissussa juuri heinäkuun alussa, joten silloin on tullut juhlittua paikallisten kanssa juhlaa erinäisissä 4th of July-tapahtumissa, paraateja ja ilotulituksia ihaillen tai ystävien kanssa mökkeillen. On muuten upeaa juhlintaa, joten jos kesällä suuntaa Amerikkaan matkalle, niin suosittelen heinäkuun alkua. Juhlinta on jotain sellaista, mihin me suomalaiset emme ole tottuneet 🙂 Reissujen kautta tuo päivä on tullut tutuksi niin itselle kuin lapsillekin ja on jäänyt myös teini-iän Amerikan kesästä kyllä vahvasti mieleen. Eipä me täällä kotona päivää suuremmin juhlita/juhlittu, mutta tänään tehtiin sopivasti herkkutarjoilut väreihin ja makuihin sopiviksi 🙂 Rekvisiitaksi löytyi vielä sopivasti kauppareissulta tähdin koristellut pillit, servetit ja muffinssivuoat. Nyt jäämme odottamaan meidän tämän kesän amerikkalaisia vieraita! Jospa tarjoamme vaikka heillekin näitä herkullisia kuppikakkuja… Onhan näissä myös hyvin suomalaiset maut 🙂

  2. Moderni Kirjailija says:

    Hauska idea ja varmasti hyviä! ???

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close