Kaksiväripursotus valkosuklaakreemillä

Kaksiväripursotus on kiva tapa saada väriä leivonnaisiin. Tässä pursotuksessa on samassa pursotuspussissa kahta eriväristä kuorrutetta, jolloin pursotukseen tulee kaksi väriraitaa. 

Käytin näihin kuppikakkuihin kuorrutteena valkosuklaakreemiä, jonka värjäsin pinkillä ja vihreällä elintarvikevärillä. Periaatteessa tässä toimii mikä tahansa pursotettava kuorrute, kermavaahto mukaan lukien. Tähän pursotukseen on olemassa pari erilaista toteutustapaa. Alta löydät vaihekuvalliset ohjeet yhteen tapaan! 

Innostu ja kokeile!

Kuppikakut

Kaksivärisellä kuorrutteella

(12 kpl)

Muffinssipohjat

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

120 g voita

2 kananmunaa

200 g kermaviiliä

Valkosuklaakreemi

130 g valkosuklaata

200 g (vähäsuolaista) voita

1 rkl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

3/4 dl vispikermaa

(elintarvikeväriä)

Valmista muffinssipohjat sekoittamalla kaikki kuivat aineet kulhossa keskenään. Sulata voi. Lisää kuivien aineiden joukkoon voisula, kananmunat sekä kermaviili. Sekoita hyvin ja jaa 12 paperiseen muffinssivuokaan muffinssipellin koloihin. 

Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna muffinssipohjien jäähtyä ennen kuorruttamista.

Sulata kuorrutetta varten valkosuklaa miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kulhossa tasaiseksi. Lisää joukkoon tomusokeri sekä vaniljasokeri ja vatkaa. Lisää joukkoon vielä valkosuklaa. Lisää lopuksi kylmä kerma ja vatkaa kuorrute hyvin. 

Jaa kuorrute kahteen kulhoon ja sekoita kuorrutteen joukkoon kahta elintarvikeväriä. Sekoita ja lusikoi kahteen pursotuspussiin, kumpikin väri omaansa. 

Leikkaa molemmista pursotuspussista pois pussin terävä kärki. Leikkaa kolmannesta (tyhjästä) pussista myös kärki auki ja laita pussin sisälle pursotusterä eli -tylla. Laita sen jälkeen molemmat kuorrutepussit samaan tasoon kolmannen pursotuspussin sisälle tiiviisti. Kierrä pussi kiinni. Pursota ensin esimerkiksi lautaselle tai leivinpaperin päälle, jotta näet, että molemmat värit tulevat tasaisesti.

Nyt olet valmis pursottamaan kaksiväripursotusta!

Vinkki! Tämä toimii parhaiten liukaspintaisilla pursotuspusseilla. 

Kommentoi

  1. Sanna says:

    Ihania! Pitää ehkä itsekkin uskaltautua kokeilemaan 😀

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana lukea kommenttisi. Helppoa tuo on, mutta vaatii noita pursotuspusseja aika monta 🙂

  2. Nimetön says:

    Todellakin ihania. Tuo kuorrutus kuulostaa hyvältä, täytyy kokeilla 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava juttu! Jos valkosuklaasta tykkää, niin tämä kyllä maistuu. Lisäksi suklaa version voi tehdä korvaamalla valkosuklaan maito tai tummalla suklaalla ja lisäämällä hieman kaakaojauhetta joukkoon. Maistuu sekin!!

  3. Juulia / Vaimomatskuu says:

    Mä en ole itse kovin kummoinen makean leipuri, mutta rakastan katsella pursotusvideoita ja kakun koristeluohjeita 🙂 Saat tämän upean lopputuloksen saavuttamisen näyttämään kovin helpolta, ehkä mäkin uskaltaudun vielä yrittämään jotain tällaista moniväristä kuorutusta!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämä vaan on niin helppoa, joten kannattaa kokeilla! Tällähän voi koristella vaikka täytekakunkin!

  4. Elina/Chocochili.net says:

    Olen miettinyt itselleni syysprojektiksi jonkun uuden kakunkoristelutekniikan opettelua. Olen siis aivan tumpelo näissä hommissa, mutta tämä vaikuttaa juuri sopivan helpolta ja silti lopputuloksesta tulee kaunis 🙂

  5. Nimetön says:

    Hei, onpa hienon näköistä jälkeä! Olisikohan tämä sellainen kestävä pursotus, joka säilyy huoneenlämmössäkin joitain tunteja lässähtämättä?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä tämä säilyy lässähtämättä. Kannattaa muistaa kuitenkin, että tämä sisältää kermaa, joten ihan kamalan pitkiä aikoja en huoneenlämmössä säilyttelisi.

    2. Nimetön says:

      Kiitos pikavastauksesta! Jos kolmisen tuntia uskaltaisi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close