Mustikkajuustokakku muffinssipohjalla / Blueberry cheesecake

Mietin, mihin käyttäisin noin kilon verran maustamatonta tuorejuustoa ja tulihan se sieltä – juustokakkuun tietysti! 

Juustokakkuun nimittäin uppoaa paketti jos toinenkin – juuri maustamatonta tuorejuustoa. Sitä minulla oli yksi pieni ämpärillinen jääkaapissa. Juustokakun valmistaminen on helppoa, joten suosittelen kokeilemaan. Tuolla reseptin alla on vielä linkkejä muihin paistettaviin juustokakkuihin – olenhan juustokakkufani! 

Mietin hetken, mitä laittaisin tällä kerralla pohjaksi kakulle. Pöydällä sattui olemaan vielä muutamia kuorruttamattomia muffinssipohjia, joten tämä kakku sai niistä hyvän pohjan.







Mustikkajuustokakku

(noin 15 hlölle)

4 kpl muffinssipohjia

900 g maustatonta tuorejuustoa

1 dl vispikermaa

2 dl tomusokeria

2 rkl perunajauhoja

2-3 tl vaniljatahnaa

2 rkl sitruunamehua

4 kananmunaa

50 g pakastemustikoita

1 rkl sokeria

(tarjoiluun kermavaahtoa ja paseerattua mustikkaa)

Murskaa muffinssit hieromalla niitä yhteen tai pyöräyttämällä muffinssipohjat leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneen kulhossa. Sekoita joukkoon 1 rkl maustatonta tuorejuustoa. Laita 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat öljyllä. 

Kaada pohjamuru kakkuvuoan pohjalle ja painele tasaiseksi.

Sekoita kulhossa loput tuorejuustot, vispikerma, tomusokeri, perunajauhot, vaniljatahna sekä sitruunamehu. Vatkaa hyvin. Lisää vielä kananmunat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Vältä kuitenkin turhaa vatkaamista. Kaada täyte pohjan päälle. 

Laita pakastemustikat kulhoon yhdessä sokerin kanssa. Kuumenna kattilassa tai mikrossa niin, että sokeri sulaa. Paseeraa eli painele mustikat siivilän läpi. Lusikoi mustikkaa täpliksi juustotäytteen päälle ja vedä esimerkiksi veitsen kärjellä kuvioita kakun pintaan. 

Ota iso pala vahvaa grillifoliota ja laita kakkuvuoka palan keskellä. Nosta reunat hyvin ylös ja laita kakkuvuoka korkealaitaiselle uunipellille. Kiehauta vettä kattilassa tai vedenkeittimellä ja kaada vesi uunipellille. Paista 150 asteessa vesihauteessa noin tunnin ajan. Laita sen jälkeen uuni pois päältä ja anna kakun paistua jäähtyvässä uunissa vielä toinen tunti. Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin. 

Koristele yksittäiset kakkupalat tai koko kakku kermapursotuksilla ja tarjoile halutessasi mustikkakastikkeen kanssa. Ohje mustikkakastikkeeseen löytyy alta. 

Voit tehdä kakulle mustikkakastikkeen kuumentamalla noin 100 g mustikkaa ja 2 rkl sokeria keskenään kattilassa tai mikrossa. Paseeraa mustikka siivilän läpi ja tarjoile kakun kanssa kastikkeena. 

Vinkki! Jos haluat, että kakku jää päältä vaaleaksi, laita paiston ajaksi kakun päälle vielä foliota. 



Muita uunissa paistetavia juustokakkuja löydät täältä


    

Herkullista viikonloppua! 

Kommentoi

  1. Ihan tällaista reseptiä en olekaan nähnyt! Kypsennettävässä juustokakussa on aina omat haasteensa, tämä vaikuttaa helpolta.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämä oli kyllä herkullista. Mietin jo, että olisi kiva saada jollain tapaa tuota mustikkaa enemmän vielä kakun sisälle. Ehkä pursotinpussilla pursottamalla… No, mutta tekee tuon mustikkakastikkeen, niin saa lisää mustikkaista makua 🙂

  2. Veera R. says:

    Näyttää ihanalta, tästähän voisin kehitellä sokerittoman version. 🙂 Enää tarttee käsittää miten tuo kaunis marmorointi tehdään. 😀

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tee se Veera! Olisikin kiva. Tuo marmorointi tehdään siis lusikoimalla paseerattua mustikkaa "täpliksi" kakun päälle ja sen jälkeen vain veitsen kärjellä vedät massaan kuvioita. Näin se marmoroituu. Mielestäni otin tekovaiheesta kuvan, voisin sen lisätä.

  3. Unknown says:

    Kaunis marmorointi. En ole vielä koskaan kokeillut! Mahtaisinkohan onnistua 😀

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Kyllä onnistut! Se on helppoa.

    2. Lotta / Syötävän hyvä says:

      Nyt vaaditaan kyllä jonkinlainen marmorointi-tutoriaali, en ole itsekään sellaista koskaan kokeillut. Näyttää kyllä tosi kauniilta 🙂

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Pitäisiköhän sellainen tehdä 🙂 On niin helppo homma. Paseerattua mustikkaa lusikoidaan täpliksi juustomassan päälle ja vedetään erinäisiä kuvioita veitsen kärjellä. Helppoa siis ihan oikeasti 🙂

  4. Minna Vuo-Cho says:

    Mustikka on kyllä ehdottomasti juustokakun kaveri. Mielenkiintoisen erilainen resepti kylläkin 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mustikka sopii tähän oikein hyvin! Ihan samaa mieltä olen kanssasi!

  5. Nimetön says:

    Voisiko tämän tehdä jo torstaina jos juhlat ovat lauantaina

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Varmasti voi tehdä. Kannattaa muistaa, että sitten ei ylijäämiä kannata säilyttää enää juhlien jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close